Με κενά στην άμυνα η Νίκη, 3-3 με τα Μετέωρα στο Πανθεσσαλικό

Φάση από το φιλικό της Νίκης με τα Μετέωρα με πρωταγωνιστές τους Τσεμπερίδη και Μακενγκό από την πλευρά των γηπεδούχων

Με πολλά κενά στην άμυνα, η Νίκη δεν ικανοποίησε τον λίγο κόσμο της που βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό στο φιλικό με τα Μετέωρα, φέρνοντας ισοπαλία με 3-3 κόντρα στην ομάδα της Καλαμπάκας σε ένα ματς που διηύθυνε ο κ. Κούστας.

Οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 9’ με τον Κέρι και έκαναν στο 22’ το 2-0 με αυτογκόλ του Γεωργάκη, αλλά οι φιλοξενούμενοι, σκοράροντας με τους Σκόνδρα στην εκπνοή του πρώτου και δύο φορές στην αρχή του δεύτερου πάλι με τον Σκόνδρα και τον Ιωάννου (46’ και 47’) έκαναν την ολική ανατροπή. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Κέρι στο 51’, με τη Νίκη να δείχνει ότι θέλει και ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας αλλά και συνολικά να δουλέψει περισσότερο.

Η αρχική διάταξη

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Παπαδήμας, Λάιος, Καντούτσης και Κυριαλάνης ήταν με φορά από τα δεξιά στην άμυνα. Στο κέντρο ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Τσεμπερίδης και Μακενγκό, με τον πρώτο να μένει συνήθως πιο κοντά στα στόπερ, ενώ μπροστά τους έπαιζε ο Βουκομάνοβιτς ως επιτελικός. Δεξιά και αριστερά στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν οι Κέρι και Ντινιωτάκης και φορ ο Αναστασίου.

Άνοιξε νωρίς το σκορ από τη Νίκη

Η Νίκη κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της φάση κι ενώ τα Μετέωρα φαίνονταν από την αρχή να πατούν καλύτερα στο γήπεδο. Συγκεκριμένα αφού πρώτα ο Συράκος σε πολύ ευνοϊκή θέση και αφύλακτος μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ (3′) και ο Σκόνδρας δεν κατάφερε να νικήσει με δυνατό σουτ εκτός περιοχής τον Κώστα Παπαδόπουλο, που έδιωξε (8’), είχαμε στο 9’ το 1-0.

Ο Κέρι από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή ξεπέρασε με άνεση αντίπαλό του και από τα δεξιά της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει συρτά στην απέναντι γωνία, έχοντας βρει ελαφρώς σε αντίπαλό του.

Στο 22’ πάλι ο Σκόνδρας δοκίμασε από απόσταση το πόδι του, αλλά ο Κώστας Παπαδόπουλος ήταν πάλι σε ετοιμότητα, ενώ στο 22’ η Νίκη απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Αναστασίου από τα αριστερά της περιοχής πήγε να βρει στο πίσω δοκάρι τον αφύλακτο Κέρι, αλλά στην προσπάθειά του ο Γεωργάκης να διώξει, σημείωσε αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του (2-0).

Η Νίκη είχε άλλες δύο καλές στιγμές να διευρύνει τον δείκτη του σκορ. Στο 39’ ο Κέρι εκτέλεσε από θέση μέσα αριστερά με δύναμη ένα φάουλ, που απέκρουσε σε κόρνερ με σχετική δυσκολία ο Ζαρόπουλος. Ο Κέρι εκτέλεσε και το κόρνερ από την αριστερή πλευρά και στο πρώτο δοκάρι ο Καντούτσης πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν ήταν απειλητική, καταλήγοντας χωρίς δύναμη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 43’ το γκολ φαινόταν σίγουρο, όταν ο Κέρι έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ντινιωτάκη (είχε αλλάξει αμοιβαία θέση στα τελευταία λεπτά με τον Αναστασίου, πηγαίνοντας σε θέση φορ), αλλά το πλασέ του δεύτερου έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Αντί για το 3-0 τα Μετέωρα στο 45’ μείωσαν σε 2-1. Η μπάλα σε φάουλ στρώθηκε στον Σκόνδρα κι αυτός με δυνατό συρτό σουτ, που τρύπησε το τείχος, έκανε το 2-1.

«Καταιγισμός» γκολ στην αρχή της επανάληψης

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, ενώ τα δεύτερο ξεκίνησε με τρία (!) γκολ, δύο από τα Μετέωρα, που έκαναν προσωρινά την ανατροπή σε 2-3, και ένα από τη Νίκη.

Συγκεκριμένα, στο 46’ μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο αφύλακτος στο ύψος της μικρής περιοχής Σκόνδρας με το κεφάλι ισοφάρισε, ενώ στο 47’ μετά από γρήγορο συνδυασμό των φιλοξενούμενων, ο Ιωάννου βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ στο ύψος του πέναλτι, εκεί που το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απουσίαζε, και πλάσαρε σωστά τον Κώστα Παπαδόπουλο για το 2-3. Γρήγορα όμως η Νίκη απάντησε με καταπληκτική ντρίμπλα του Κέρι στον Γρηγορίου και άψογο τελείωμα με πλασέ στην απέναντι γωνία από θέση μέσα δεξιά, για να γίνει έτσι το 3-3.

Στο 65’ το φάουλ του Ουζούνογλου πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι, αλλά αρχικά πολλοί ξεγελάστηκαν και νόμιζαν ότι μπήκε γκολ, ενώ στο 66’ σε θέση τετ-α-τετ βρέθηκε ο Σκόνδρας μετά από πάσα του Λίτσου στην αντεπίθεση, αλλά τον σκόρερ των δύο πρώτων γκολ των Μετεώρων πρόλαβε τη στιγμή που έκανε πλασέ ο Θοδωρής Παπαδόπουλος.

Στο 76’ το εναέριο βολ-πλανέ του Θ. Παπαδόπουλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια και από κει και πέρα οι προσπάθειες της ομάδας του Φάντζιο Μπούις, παρόλο που ήταν πιο επιθετική από τα Μετέωρα, παρέμειναν ημιτελείς, με συνέπεια το 3-3 να μην αλλάξει ως το φινάλε.

ΝΙΚΗ: Παπαδόπουλος Κ., Παπαδήμας (75’ Μετούσι), Τσεμπερίδης (81’ λ. τρ. Φάμπιο Ταβάρες), Κυριαλάνης (53’ Παπαδόπουλος Θ.), Μακενγκό (58’ Ιορδανίδης), Βουκομάνοβιτς, Λάιος (49’ Μέτσε), Κέρι, Καντούτσης, Ντινιωτάκης (49’ Καρτσαμπάς), Αναστασίου (49’ Δωματάς)

ΜΕΤΕΩΡΑ: Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Γεωργάκης, Φορτούνης, Ζήσης, Παπαευθυμίου, Ουζούνογλου, Σκόνδρας, Ιωάννου, Συράκος (38’ λ. τρ. Λίτσος), Μαρούδας

Έπαιξαν και οι: Γρηγορίου, Ανδρεόπουλος, Αυγέρος, Γεωργίου, Ταμπουράς, Μερτσιώτης

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.