Με λειψά στοιχεία κατ’ αρχάς απόφαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας για συμμετοχή στο Πανθεσσαλικό

Φωτο αρχείου
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για απουσία πλήρους οικονομοτεχνικής μελέτης

Στη χθεσινή συνεδρίαση (08/06) του ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας τέθηκε τελικά το θέμα της συμμετοχής της στην αναπτυξιακή εταιρεία διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, με τη συζήτηση ν’ «ανάβει» για τα καλά, αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι είναι αδιανόητο να τίθεται προς ψήφιση το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να έχουν κατατεθεί ακόμη από την πλευρά του Δήμου Βόλου όλα τα απαραίτητα οικονομοτεχνικά στοιχεία και ξεκάθαρη μελέτη!

Πέρα από την οικονομοτεχνική μελέτη που κατατέθηκε αρχικά και μοιάζει με… ανέκδοτο αφού ουσιαστικά δεν ξεκαθαρίζει τίποτε πέρα από το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου των 400 χιλιάδων ευρώ για την αναπτυξιακή εταιρεία διαχείρισης, νεότερα στοιχεία δεν κατατέθηκαν, ούτε καν ο προϋπολογισμός, τα προσδοκώμενα έσοδα και τα αναμενόμενα έξοδα. Με αυτά τα δεδομένα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Είναι άξιον απορίας βέβαια, γιατί ακόμη ο Δήμος Βόλου δεν έχει προχωρήσει στην εκπόνηση μίας ουσιαστικής οικονομοτεχνικής μελέτης για την αναπτυξιακή εταιρεία που θα διαχειρίζεται το Πανθεσσαλικό, επιμένοντας να παρουσιάζει συνεχώς την πρόχειρη μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας και βρίθει γενικολογιών και αποσπασμάτων θεωριών.

Τι περιλαμβάνει λοιπόν η συμμετοχή της ΠΕΔ Θεσσαλίας; Την παρουσία κατά 2% στο μετοχικό σχήμα και ανάλογη συνεισφορά στο μετοχικό κεφάλαιο της αναπτυξιακής εταιρείας. Από εκεί και πέρα, αν προκύψει επιπλέον ρόλος και καθήκοντα, όπως και συμμετοχή στο ΔΣ, θα φανεί στην πορεία.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Αυτοδιοίκηση για το μέλλον» Αντώνης Γκουντάρας τόνισε την απουσία συγκεκριμένων οικονομοτεχνικών στοιχείων, σημειώνοντας ότι τα μέλη της παράταξης δεν μπορούν με αυτά τα δεδομένα να υπερψηφίσουν μία τέτοια συμφωνία. Στην απόπειρα που φέρεται να έκανε ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου Γιώργος Μουλάς να μιλήσει για μία κατ’ αρχάς συμφωνία, παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Θανάσης Νασιακόπουλος που υπογράμμισε ότι η απόφαση δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα. Μάλιστα, ο κ. Γκουντάρας σημείωσε ότι καμία εταιρεία στο Δημόσιο δεν μπορεί να συσταθεί χωρίς συγκεκριμένους αριθμούς και ότι χρειάζεται συγκεκριμένο πλάνο, και όχι μία μελέτη βιωσιμότητας που δεν αναφέρει σχεδόν τίποτε οριστικό. Έτσι, η πλευρά της παράταξης σημείωσε ότι ψηφίζει όχι, ζητώντας πλήρη φάκελο προκειμένου να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης, ο επικεφαλής της παράταξης και στον Δήμο Λαρισαίων, Πέτρος Κρίκης, στάθηκε και στον ιδιωτικό χαρακτήρα και στις συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν με ιδιωτικούς φορείς. Επεσήμανε ότι ουσιαστικά το Πανθεσσαλικό φεύγει από τα χέρια του Δήμου και περνά σ’ αυτά ενός ΔΣ που θα διαχειρίζεται τα έσοδα και τα έξοδα, και ότι άποψη της παράταξης είναι αυτού του είδους τα ακίνητα. Θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. «Ουσιαστικά το κράτος πέρασε το Πανθεσσαλικό στον Δήμο προκειμένου να ξεφορτωθεί την υποχρέωση που έχει να συντηρεί αυτούς τους χώρους και διαφωνούμε στο να περάσει με σύμβαση αορίστου χρόνου μάλιστα σε έναν ιδιωτικό φορέα». Μάλιστα η πλευρά Κρίκη θέτει και θέμα για τη σχέση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου με την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, βλέποντας εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή.

Έτσι, μετά και τις αντιδράσεις έγινε λόγος για μία κατ’ αρχάς συμφωνία με τις ψήφους της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας, περιμένοντας και τα απαραίτητα οικονομοτεχνικά στοιχεία. Μάλιστα, το θέμα εάν και όταν αυτά τα στοιχεία κατατεθούν στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, θα τεθεί και πάλι προς συζήτηση!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.