Με μία σημαντική καινοτομία το Κύπελλο της ΕΠΣΘ 2018-19

Οι ομάδες μικρότερης κατηγορίας θα είναι πάντα γηπεδούχες ως τα ημιτελικά

Μία καινοτομία θα έχει τη νέα αγωνιστική σεζόν το Κύπελλο της ΕΠΣΘ, αφού η ομάδα που αγωνίζεται σε κατώτερη κατηγορία θα είναι πάντα γηπεδούχους στους νοκ-άουτ αγώνες ως τα ημιτελικά, για να δοθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον θεσμό. Να τονιστεί ότι υποχρεωτική είναι η συμμετοχή στον θεσμό των ομάδων της Γ’ Εθνικής, της Α’ ΕΠΣΘ και της Β’ ΕΠΣΘ και προαιρετική για τις ομάδες της Γ’ ΕΠΣΘ. Στο Κύπελλο μπορεί, αν θέλει, να πάρει μέρος και ο ΝΠΣ Βόλος ως ερασιτεχνική ομάδα, που έγινε ΠΑΕ. Αναλυτικά η προκήρυξη, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ, Περικλή Λασκαράκη, και τον γενικό γραμματέα, Μίλτο Καλόγηρο:

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αφού έλαβε υπόψη της:

  1. – Το καταστατικό της.
  2. – Τις διατάξεις του Κ.Α.Π., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει κατά την έναρξη του παρόντος Κυπέλλου.
  3. – Την από 16/8/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Θ.
  4. – Την από 16/8/2018 απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Ε.Π.Σ.Θ.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Τη διοργάνωση των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών περιόδου 2018-2019.

  1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ

α. Στους αγώνες Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ.Θ. μετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ Εθνικής Κατηγορίας καθώς και οι ομάδες της Α’ & Β’ κατηγορίας ΕΠΣΘ. Η συμμετοχή των ομάδων της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣΘ καθώς και των ερασιτεχνικών ομάδων σωματείων που ίδρυσαν Π.Α.Ε., είναι προαιρετική.

β. Τα σωματεία που έχουν υποχρέωση ή δυνατότητα συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, οφείλουν να υποβάλουν μέχρι 31/8/2018 και ώρα 21:00 δήλωση συμμετοχής στην Ε.Π.Σ.Θ. σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από αυτή και πρέπει να συνοδεύεται από σχετικό παράβολο των πενήντα (50) ευρώ .

Η δήλωση αυτή προϋποθέτει την χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των διατάξεων του ΚΑΠ και της παρούσας προκήρυξης.

Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής συνεπάγεται τον αποκλεισμό της ομάδας από το κύπελλο και, επί πλέον, επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται στον Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (άρθρο 38).

Τα σωματεία με την κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να τακτοποιήσουν κάθε οικονομική εκκρεμότητα προς την Ενωση, άλλως αποκλείονται από το Κύπελλο.

γ) Δηλώσεις συμμετοχής που υποβάλλονται μετά την ως άνω ημερομηνία δύναται να γίνουν δεκτές, εφόσον μέχρι την υποβολή τους δεν έγινε η κλήρωση των αγώνων της Ε.Π.Σ.Θ..

δ) Στην δήλωση συμμετοχής πρέπει εκτός των άλλων, να γνωστοποιηθούν τα χρώματα του σωματείου καθώς και το γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις του ΚΑΠ.

  1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Οι αγώνες του Κυπέλλου ΕΠΣΘ διοργανώνονται από την ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  1. ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

α) Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ.Θ. διεξάγονται με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού, έπειτα από δημόσια κλήρωση από την ‘Ενωση.

β) Η κλήρωση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.

γ) Η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος, όταν το ζεύγος των ομάδων που θα κληρωθεί ανήκει στην ίδια κατηγορία. Αν, όμως, από τη διαδικασία της δημόσιας κλήρωσης προκύψει ζεύγος ομάδων οι οποίες ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, τότε η ομάδα που αγωνίζεται στην κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία, ανεξάρτητα αν δεν έχει κληρωθεί πρώτη, θα είναι γηπεδούχος. Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θεωρούνται ότι ανήκουν στην ανώτερη Ερασιτεχνική κατηγορία και ακολουθούν κατά σειρά της Α’, της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΘ.

β) Σε περίπτωση ισοπάλου αποτελέσματος εφαρμόζεται η διαδικασία της παρ. 12 του άρθρου 20 του ΚΑΠ.

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

α) Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ.Θ. ορίζεται η 23η Σεπτεμβρίου 2018. Η ακριβής ώρα και χώρος της κλήρωσης θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωσή μας.

β) Το πρόγραμμα των αγώνων καθορίζει την χρονολογία διεξαγωγής κάθε αγώνα, την ώρα που θα αρχίζει, το γήπεδο στο οποίο τελείται, καθώς και την ομάδα που έχει την ιδιότητα της γηπεδούχου. Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων θα γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διατάξεις του ΚΑΠ.

  1. ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

α) Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων και οι γηπεδούχες ομάδες ορίζονται με το πρόγραμμα των αγώνων.

β) Οι γηπεδούχες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στην διάθεση της Ε.Π.Σ.Θ. το γήπεδό τους για όλους τους αγώνες της διοργανώτριας σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανονισμών Παιδιάς και του ΚΑΠ.

  1. ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ

Σε όλους τους αγώνες, του Κυπέλλου ΕΠΣΘ είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής ή διασώστης ή φυσιοθεραπευτής που έχει τελειώσει τα ΤΕΙ ή πρόσωπο που ασκεί παραϊατρικό επάγγελμα, ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να

αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο δεν έχει μεριμνήσει για την παρουσία ενός εκ των ανωτέρω ατόμων, στον υπό διεξαγωγή αγώνα, όντας υπόχρεο αποκλειστικά προς τούτο, τότε ο αγώνας δεν θα τελείται και το γηπεδούχο – υπόχρεο Σωματείο θα χάνει τον αγώνα με σκορ 0-3.

7. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ – ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Για την ομάδα η οποία παραιτείται ή αποχωρεί ή γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του άρθρου 43 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων σε συνδυασμό με όσα προβλέπονται στον Πειθαρχικό Κώδικα. Ειδικότερα, προβλέπονται κυρώσεις για τις παρακάτω περιπτώσεις:

α) ομάδα που αποχωρεί από αγώνα Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου (συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν παράτασης καθώς και του χρόνου εκτέλεσης των πέναλτι).

β) ομάδα που γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνα.

γ) ομάδα που δεν παρουσιάζεται να αγωνιστεί και χάνει τον αγώνα της και τέλος

δ) ομάδα που παραιτείται από τον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου.

8. ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ

Η γηπεδούχος ομάδα αναλαμβάνει την έκδοση της άδειας για την τέλεση των αγώνων.

9. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η οικονομική οργάνωση – διαχείριση και ο έλεγχος των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών ρυθμίζονται από την οικονομική εγκύκλιο ΕΠΟ.

10. ΕΠΑΘΛΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

α) Το κύπελλο ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Ε.Π.Σ.Θ. απονέμεται στην νικήτρια ομάδα του τελικού μαζί με είκοσι πέντε (25) μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του.

β) Στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμεται επίσης κύπελλο και είκοσι πέντε (25) μετάλλια.

γ) Στον διαιτητή και στους βοηθούς διαιτητές του τελικού απονέμεται από ένα μετάλλιο.

δ)’Ολοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί, οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη την ομάδα που ηττήθηκε και δεύτερη την νικήτρια ομάδα.

ε) Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί, οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη την ομάδα που ηττήθηκε και δεύτερη τη νικήτρια. Στην περίπτωση που ποδοσφαιριστές δεν πειθαρχήσουν σ’ αυτή την υποχρέωση εφαρμόζεται το άρθρο 47 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

11. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

α) Η παρούσα αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ.Θ. σαν διοργανώτριας και των σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην διοργάνωση αυτή.

β) Η οικονομική εγκύκλιος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, οι δε διατάξεις αυτή συμπληρώνουν την προκήρυξη αυτή.

γ) Η Ε.Π.Σ.Θ. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα από πλευράς τηλεοπτικής κάλυψης και τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

  1. ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Με την αποδοχή της προκήρυξης τα σωματεία αποδέχονται ανεπιφύλακτα το Καταστατικό της Ε.Π.Σ.Θ. και τους Κανονισμούς που διέπουν το άθλημα.

Κάθε τι που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη, τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου και την Αθλητική Νομοθεσία, θα ρυθμίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Θ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.