Με ντου και σημαία της ΑΕΛ η κερκίδα του Αιγάλεω στη Νεάπολη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η δήλωση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλη Βενέτη, ότι ήταν αξιοθαύμαστη η αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι οπαδοί της ομάδας στο ματς με το Αιγάλεω τα λέει όλα, καθώς ο νικιώτικος κόσμος δέχθηκε ουκ ολίγες προκλήσεις. Αρχικά, ενώ είχε βγει επίσημη απόφαση περί απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών του Αιγάλεω, αυτοί γύρω στις 12.30 έφτασαν στο γήπεδο της Νεάπολης.

Αφού μπήκαν στο γήπεδο με ντου, έκαναν κατάληψη του χώρου, που προορίζεται για τους φιλοξενούμενους στο πέταλο της Νεάπολης. Μετά από “διαπραγματεύσεις” βγήκαν εκτός γηπέδου, τους έγινε έλεγχος από την αστυνομία, καθώς πολλοί απ’ αυτούς είχαν έρθει με καδρόνια και στυλάρια, και ξαναμπήκαν μέσα, πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο για εισιτήρια, παρά το γεγονός ότι η επίσημη Νίκη ζήτησε να απομακρυνθούν, γιατί η παρουσία τους εγκυμονούσε κινδύνους. Ωστόσο, η αστυνομία το αρνήθηκε και είπε στους ανθρώπους της Νίκης ότι θα είναι η υπεύθυνη, αν γίνουν επεισόδια, και απείλησε ότι δε θα γίνει ο αγώνας.

Στη συνέχεια κι ενώ η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, οπαδοί στην κερκίδα των φιλοξενούμενων, αγνώστου προελεύσεως, σήκωσαν πολλές φορές σημαία της ΑΕΛ, δυναμιτίζοντας κι άλλο το κλίμα.

Ο Βασίλης Βενέτης στο Blue Heart Fm 105.1 μετά το ματς τόνισε μεταξύ άλλων: “Πώς γινόταν να διεξαχθεί ένα τέτοιο ματς μ’ αυτές τις συνθήκες. Δε θα σταθώ ούτε στη διαιτησία ούτε στο αποτέλεσμα. Είχαμε συνέχεια το μυαλό μας μήπως γίνει κάτι. Εγώ δεν είδα αγώνα. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων και οπαδών που προάγουμε το ποδόσφαιρο πάνω απ’ όλα. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε μ’ αυτές τις συνθήκες. Έχουμε διώξει τους φουσκωτούς από τα γήπεδα και προσπαθούμε να προστατεύουμε το προϊόν με κάθε τρόπο, η πολιτεία δεν το υποστηρίζει”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.