Με Ντούνη νέο πρόσωπο ο Ολυμπιακός Β. θέλει νίκη στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Με πρωινή προπόνηση το Σάββατο (5/10) ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των ερυθρολεύκων ενόψει του αγώνα με την Βέροια για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 15:00 στο Γήπεδο Φιλιππούπολης Λάρισας. Νέο πρόσωπο θα είναι ο Μάρκος Ντούνης, με τον Θωμά Γράφα, που έχει στη διάθεσή του και τον Γραικό που επιστρέφει από τραυματισμό, να επιλέγει για την αποστολή 20 παίκτες, που είναι οι: Κλεμέντε, Ράντι, Στεφάνοβιτς, Βοσνακίδης, Γιδόπουλος, Γραικός, Κόλα, Κουτσιανικούλης, Λάσκαρης, Μακρυωνίτης, Μπαρούτας, Μπουτζίκος, Ντούνης, Παπαϊωάννου, Πόζογλου, Ρόκας, Σκοπελίτης, Τσιάρας, Τσίτας, Φαζός.

Βάσει ιστορίας, φανέλας και ρόστερ το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τη Βέροια στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Football League είναι ντέρμπι και βεβαίως δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της ΕΡΤ 3 να το μεταδώσει ζωντανά την Κυριακή (6/10) στις 15.00.

Οι ερυθρόλευκοι, που πέραν των τραυματιών Μαρούδα και Πάσχου, δεν έχουν άλλα προβλήματα, θέλουν να κάνουν δικό τους το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, ξεπερνώντας τις δυσκολίες. Αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι το παιχνίδι γίνεται σε ουδέτερο έδαφος, στο γήπεδο της Φιλιππούπολης στη Λάρισα, αφού η επανασπορά σε Νεάπολη και Αλμυρό δεν τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν κάποιο γήπεδο στον Βόλο και γενικότερα στον Νομό Μαγνησίας. Πάντως, οι φίλαθλοί της ομάδας δε θα την αφήσουν μόνοι και είναι έτοιμοι για δυναμικό παρών στη γειτονική πόλη, ώστε οι παίκτες να μην αισθάνονται μόνο τυπικά γηπεδούχοι.

Σίγουρα η αναβολή του αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πόντου, που θα γίνει στο Αλκαζάρ την επόμενη Τετάρτη (16/10), βοήθησε τον Ολυμπιακό να προετοιμαστεί καλύτερα για τον αγώνα πρωταθλήματος, που αποτελεί και τον βασικό του στόχο, και άπαντες δηλώνουν αισιόδοξοι πως έστω και δύσκολα το τρίποντο θα κατακτηθεί.

Δυνατό ρόστερ η Βέροια

Βέβαια, όλοι αναγνωρίζουν την αγωνιστική δυναμική της Βέροιας. Η «βασίλισσα του Βορρά» έχει προπονητή τον 44χρονο Θεοδόση Θεοδοσιάδη, παλιό παίκτη μεταξύ άλλων των Τρικάλων, της Αναγέννησης Καρδίτσας και της Λάρισας, ενώ γνωστοί παίκτες είναι οι πρώην του Ολυμπιακού Βόλου, Αλέξανδρος Βεργώνης και Στέφανος Πολύζος, καθώς και οι Μαρσέλο Πέντα (πέρσι ήταν πρωταθλητής της Football League με τον ΝΠΣ Βόλος), Νίκος Ζούρκος (γνωστός στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου από τη θητεία του στον Αιγινιακό), Στέλιος Μαραγκός (ο πολύπειρος αμυντικός είχε αγωνιστεί με τη Βέροια και στη Σούπερ Λιγκ πιο παλιά), Δημήτρης Στάμου (με θητεία κυρίως στον Ηρακλή), Σταύρος Πεταυράκης (γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ στα πέτρινα χρόνια της Γ’ και Β’ Εθνικής), ο φορ Θανάσης Κανούλας (με προηγούμενες ομάδες μεταξύ άλλων τον Άρη, τον ΟΦΗ, την Αναγέννηση Επανωμής) και τον Παναγιώτη Βοσνιάδη (γιο του Αλέκου). Φυσικά, πολύ επικίνδυνος είναι και ο 23χρονος Αλβανός, Αλμπέρτο Σιμόνι, που εντυπωσίασε στα παιχνίδια του Κυπέλλου με Διαγόρα και Λεβαδειακό, σκοράροντας τρία γκολ.

Και οι δύο αυριανοί αντίπαλοι ξεκίνησαν με ισοπαλία το πρωτάθλημα, ωστόσο ο Ολυμπιακός Βόλου αισθάνεται περισσότερο ευχαριστημένος με τον βαθμό στον Ασπρόπυργο, παρότι πλησίασε κοντά στο τρίποντο, ενώ για τη Βέροια η απώλεια δύο βαθμών με τον Διαγόρα δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία.

Τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν στις 5/4/09, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό Β. στο ΕΑΚ και σκορ 1-1, ενώ τελευταία νίκη των ερυθρολεύκων με 2-0 ήταν στις 27/3/06 με 2-0.

Ο 28χρονος Φώτης Ντάουλας από τον σύνδεσμο Δυτικής Αττικής ορίστηκε να διευθύνει το αυριανό παιχνίδι στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου να σημειωθεί γίνεται σήμερα αγώνας για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής (Ηρακλής Λάρισας-Α.Ο. Σελλάνων). Ο Ντάουλας συναντά για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ολυμπιακό Β.

Η είσοδος των φιλάθλων του Ολυμπιακού Β. θα γίνεται από τη Θύρα 2 του γηπέδου της Φιλιππούπολης και το εκδοτήριο των εισιτηρίων θα λειτουργεί από τις 13.00. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ οι κάτοχοι διαρκείας Gold και Silver  θα παίρνουν εισιτήριο ανταλλαγής.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.