Με rapid test οι ομάδες-Οριστικά χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ η Football League

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2-Football League, όπου και τελικά ελήφθη η αναμενόμενη για πολλούς απόφαση της τροποποίησης της προκήρυξης για τη Football League ώστε να μην συμπεριλαμβάνει το φετινό πρωτάθλημα διαδικασία πλέι οφ και πλέι άουτ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Λίγκας:

-Καθορίστηκε και εγκρίθηκε ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League 2.

-Τροποποιήθηκε η προκήρυξη της Football League, το πρωτάθλημα της οποίας θα διεξαχθεί χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ.

Εγκρίθηκε πρόταση χορηγίας γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών για ένδυση των ΠΑΕ της Super League 2 – Football League για τρία χρόνια.

-Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των ΠΑΕ για το Αθλητικό Νομοσχέδιο, για τα τηλεοπτικά ενώ συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων της Super League 2.

Μία σημαντική αλλαγή που έρχεται από εκεί και πέρα στο προσκήνιο, αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο, με τη Λίγκα να επιτυγχάνει την αλλαγή της υποχρέωσης διεξαγωγής μοριακών τεστ για τον κορωνοϊό σε υποχρέωση για rapid test, με το κόστος για τις ομάδες να γίνεται μικρότερο, αλλά από την άλλη υπάρχει και το ρίσκο της μικρότερης αξιοπιστίας…

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο υγειονομικό πρωτόκολλο ότι πριν την έναρξη των αγώνων, όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι αξιωματούχοι αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, θα πρέπει να εξεταστούν για τον COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια. Προϋπόθεση για την έναρξη των αγώνων είναι η διενέργεια των εξετάσεων, υποχρεωτικά μια φορά την εβδομάδα για τους ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους, προπονητικό προσωπικό και προσωπικό της ομάδας, ενώ ο εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος πρέπει να γίνεται όσο πιο κοντά στον αγώνα  είναι δυνατό (24 έως 48 ώρες πριν). Ανάλογα με το χρόνο που απαιτείται για την έκδοση των αποτελεσμάτων, κατ’ εξαίρεση, το όριο δύναται να αυξηθεί στις 72 ώρες. Αν υπάρχουν δύο αγώνες την εβδομάδα, το δεύτερο τεστ (πριν τον δεύτερο αγώνα) είναι υποχρεωτικό αν η ομάδα έχει εμφανίσει κρούσματα κατά τις τελευταίες επτά ημέρες. Οι γιατροί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση αρχείου των εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό της ΠΑΕ. και να τα προσκομίσουν στη Διοργανώτρια Αρχή. Τα αποτελέσματα αυτών αποστέλλονται αμελλητί με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διοργανώτρια Αρχή σε εμπιστευτικό μοναδικό λογαριασμό email του ιατρού – προέδρου της Υγειονομικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE, κ. Ξενοφώντα Ρούσση και σε περίπτωση θετικού κρούσματος θα επισυνάπτεται ηλεκτρονικό αντίγραφο του οικείου εργαστηρίου στο οποίο θα αναγράφεται τουλάχιστον το ονοματεπώνυμο του εξετασθέντος, η ημερομηνία γέννησης αυτού και η ημερομηνία διεξαγωγής του τεστ.

Σημειώνεται ότι η αποστολή των αποτελεσμάτων πριν από τους αγώνες προς τον Πρόεδρο της Υγειονομικής Επιτροπής της Football League, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τα στοιχεία των εξετασθέντων ποδοσφαιριστών, προπονητικού προσωπικού και στελεχών της εκάστοτε Π.Α.Ε. και το αποτέλεσμα του τεστ ανά ποδοσφαιριστή/προπονητικό προσωπικό/στέλεχος. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σε περίπτωση θετικού κρούσματος ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων για θέματα υγείας και της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, και σε περίπτωση θετικού κρούσματος ή κρουσμάτων θα ενημερώνονται υποχρεωτικά ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ. Επιπρόσθετα σε περίπτωση θετικού τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test) σε αθλητή ή παράγοντα, καθίσταται υποχρεωτική η απομόνωση του κρούσματός και η πραγματοποίηση μοριακού τεστ (RT-PCR) από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.