Με τη σκέψη στην Ινδονησία ο Μπρούνο Μορέιρα-«Συχνά γίνονται επεισόδια» λέει στο «Μagnesiasports»

Ο τραγικός απολογισμός μετά το ντέρμπι Αρέμα Περσεμπάγια

Τα σοβαρότατα επεισόδια στην Ινδονησία μετά το ποδοσφαιρικό παιχνίδι Αρέμα – Περσεμπάγια Σουραμπάγια έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε 174 άτομα, με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου Μπρούνο Μορέιρα να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με άτομα στην Ινδονησία, μιας και αποτελούσε μέχρι πέρυσι παίκτη της Περσεμπάγια, εκφράζοντας τη θλίψη του για τα επεισόδια μέσω του «Magnesiasports» αλλά και όντας εν μέρει ανακουφισμένος, μιας και φίλοι και γνωστοί του είναι καλά στην υγεία τους.

«Είδα τι έγινε και κατευθείαν έστειλα μήνυμα σε κάποια άτομα εκεί, προκειμένου να δω αν είναι καλά. Από την πλευρά της Περσεμπάγια είναι όλοι καλά. Το πρόβλημα όμως προέκυψε με τους οπαδούς της Αρέμα» διευκρινίζει μέσω του «Μagnesiasports» ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε για μία χρονιά στην ινδονησιακή ομάδα. Πρόλαβε ωστόσο να σχηματίσει εικόνα και για το ποδόσφαιρο της Ινδονησίας αλλά και για την κόντρα μεταξύ Αρέμα και Περσεμπάγια.

«Υπάρχει πολύς ανταγωνισμός μεταξύ αυτών των δύο ομάδων» αναφέρει ο Μπρούνο Μορέιρα χαρακτηρίζοντας ως «classico» το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.

Άλλωστε, θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ήρεμα συχνά-πυκνά στην Ινδονησία κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων. «Είναι το μεγαλύτερο… classicο γι’ αυτές τις δύο ομάδες. Μάλιστα, οι εισβολές σε αγώνες και οι μάχες εκεί στην Ινδονησία είναι συχνές» σημειώνει.

Αυτήν τη φορά όμως δεν ήταν μία απλή εισβολή, αφού ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έφτασε τους 174, οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 180, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον 2 αστυνομικοί.

Σύμφωνα και με δημοσιεύματα, οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και η αστυνομία επιχείρησε να τους απωθήσει κάνοντας χρήση δακρυγόνων ι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους φιλάθλους, εκατοντάδες εκ των οποίων έχασαν τις αισθήσεις τους και λιποθύμησαν. Οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίστηκαν κι εκτός γηπέδου, με αρκετούς ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ανατολική Ιάβα, Νίκο Αφίντα, δήλωσε: «Είχε γίνει άναρχο. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα». Πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο αστυνομικοί. «Θα θέλαμε να μεταφέρουμε ότι δεν ήταν όλοι ταραξίες. Μόνο περίπου 3.000 μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο», είπε.

Οι οπαδοί που τράπηκαν σε φυγή «συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο στην έξοδο. Εκεί σημειώθηκε συνωστισμός, πολλοί εμφάνισαν δύσπνοια, υπήρχε έλλειψη οξυγόνου», πρόσθεσε. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φιλάθλους να σκαρφαλώνουν πάνω από φράχτες για να ξεφύγουν. Ξεχωριστά βίντεο φαίνεται να δείχνουν άψυχα κορμιά στο έδαφος…

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.