Με το δεξί η Νίκη, 64-54 τη Δόξα Λευκάδας

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι

Όντας αυτή που έπρεπε στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, η Νίκη Βόλου ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής, επικρατώντας 64-54 σε βάρος της Δόξας Λευκάδας.

Το παιχνίδι βέβαια δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες στη μεγαλύτερη διάρκειά του να είναι ιδιαίτερα άστοχες. Ωστόσο το ξέσπασμα της Νίκης στην τελευταία περίοδο, με κρίσιμα εύστοχα τρίποντα, αποδείχθηκε αρκετό για να φέρει το ροζ φύλλο αγώνα στο αρχείο των «κυανόλευκων».

Καλάθι με το σταγονόμετρο

Μόλις 2-6 ήταν το σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, με γρήγορο παιχνίδι μεν αλλά με τις δύο ομάδες να σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Ένα δίποντο του Κουτίνα και έξι πόντοι από τον Κουρτίδη σημειώθηκαν μέχρι εκείνο το σημείο με πολλά λάθη και βιαστικές κινήσεις εκατέρωθεν.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του οκταλέπτου με δύο βολές του Κουτίνα και μετά από ένα σερί 7-0 η Νίκη προηγήθηκε 9-8, αλλά ένα αντίστοιχο σερί από την πλευρά της Δόξας την έφερε και πάλι στο +6 (9-15), με ένα καλάθι του Βερτζάγια απλά να διαμορφώνει το 11-15 του πρώτου δεκαλέπτου.

Προβάδισμα στο τελευταίο δευτερόλεπτο

Η αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου βρήκε τη Νίκη να προσπαθεί να ρίξει τη διαφορά, ωστόσο η επιθετική συγκομιδή και των δύο ομάδων μόνο καλή δεν ήταν, αφού μέσα σε τέσσερα λεπτά πέτυχαν μόλις 5 πόντους οι «κυανόλευκοι» και δύο οι φιλοξενούμενοι.

Το μοτίβο το ίδιο: μία λάθος πάσα πριν το τελικό σουτ ή μία ατομική ενέργεια με 2-3 αντιπάλους πάνω στον παίκτη που προσπαθούσε να τελειώσει τη φάση. Ειδικά αν η Δόξα ήταν εύστοχη από την πλευρά της, τότε θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει και διαφορά ασφαλείας, αλλά τα σουτ που επιχειρούσε έβρισκαν κατά κύριο λόγο… σίδερο. Κατόρθωσε ωστόσο 3’20’’ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου να είναι στο +6 (16-22), με τους Σαριμπαλίδη και Κουτίνα στη συνέχεια να μειώνουν με τρεις εύστοχες βολές. Το εύστοχο τρίποντο του Μπουσκολίτη στη συνέχεια έφερε το παιχνίδι στα ίσα (22-22), ενώ στο τελευταίο δευτερόλεπτο το τρίποντο του Ξενιτίδη ήταν η απάντηση στις δύο εύστοχες βολές του Κουρτίδη για να δώσει για πρώτη φορά το προβάδισμα στη Νίκη (25-24). Την ίδια στιγμή όμως ο Κουτίνας συμπλήρωσε τρία φάουλ, κάτι που ήταν σαφώς πρόβλημα για τη Νίκη Βόλου.

Από το συν στο πλην

Ένα τρίποντο του Ξενιτίδη και ένα καλάθι του Σαριμπαλίδη ήταν αυτά που έδωσαν για πρώτη φορά προβάδισμα τεσσάρων πόντων στη Νίκη (30-26) ενώ στη συνέχεια ήρθε και το +5 (32-27), με τις δύο ομάδες να είναι τραγικά άστοχες όμως, συνεχίζοντας την ίδια εικόνα από το πρώτο μέρος του αγώνα.

Μοιραία, η πιο ψύχραιμη Δόξα Λευκάδες πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ 1’18΄΄ πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, όντας στο +4 (34-38), κάτι που ανάγκασε το προπονητικό επιτελείο της Νίκης να πάρει τάιμ άουτ… Το δίποντο του Βερτζάγια έδωσε ανάσα στους «κυανόλευκους», που στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον ίδιο παίκτη έχασαν την ευκαιρία τουλάχιστον να ισοφαρίσουν.

Λύσεις όταν έπρεπε

Τουλάχιστον, ο Βερτζάγιας ευστόχησε στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου (38-38), ενώ ένα καλάθι και φάουλ του Κουτίνα έδωσε και πάλι προβάδισμα στη Νίκη (40-38), για να έρθουν και δύο τρίποντα τους «κυανόλευκου» αρχηγού στη συνέχεια (43-40 και 48-42), που ξεσήκωσαν τον κόσμο και διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες της Νίκης για κάτι καλό.

Στην κρίσιμη στιγμή, άξιος συμπαραστάτης του Κουτίνα ο Σαριμπαλίδης, που πέτυχε το κρίσιμο τρίποντο τρία λεπτά πριν από το τέλος, ξεσηκώνοντας τον κόσμο (53-46), τη στιγμή που οι Λευκαδίτες δεν εκμεταλλεύονταν τα… δώρα των βολών.

Κάπου εκεί ήρθε και η κεκτημένη ταχύτητα. Το τρίποντο του Μπουσκολίτη μετά το καθοριστικό δίποντο του Καλλέ, ήταν αρκετά για να δώσουν λύσεις απέναντι στην αστοχία των φιλοξενούμενων σε εκείνο το σημείο, και κάπως έτσι ήρθε το τελικό 64-54 για τους «κυανόλευκους», που πανηγύρισαν το ροζ φύλλο αγώνα στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 25-24, 36-38, 64-54

Νίκη Βόλου (Μαύρος-Κοσμάτος): Κουτίνας 18 (2), Ξενιτίδης 13 (3), Βερτζάγιας 8, Σαριμπαλίδης 7 (1), Καλλές 5, Λόλας 3, Μπουσκολίτης 10 (3), Σκουφεζής, Νίκολης, Σούλης, Σιάνος, Σπανόπουλος.

Δόξα Λευκάδας (Ζαφειρούδης): Σταματέλος 5 (1),, Αργυρός, Κοτούδης 4, Τζακόπουλος 6 (1), Βαγενάς 10, Μούτσα 3 (1), Καφές, Μάλφας, Καραγιαννίδης 6, Κουρτίδης 19 (1), Λαζάρου 1.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.