Με το παρθενικό γκολ του Λημνιού, 0-1 η Ελλάδα την Αρμενία

Ο Λημνιός πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με την Αρμενία

Η Ελλάδα για τα προκριματικά του Euro επιβλήθηκε 0-1 της Αρμενίας με το παρθενικό γκολ του Βολιώτη Δημήτρη Λημνιού με τη γαλανόλευκη φανέλα, δείχνοντας και πάλι ότι αρχίζει να μπαίνει στον σωστό δρόμο. Νέα, φρέσκια, ανανεωμένη, με διάθεση να τρέξει αλλά και να παίξει καλό ποδόσφαιρο, η Ελλάδα έπειτα από καιρό πανηγύρισε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, καθώς μετά την επικράτηση επί της Βοσνίας στο ΟΑΚΑ, κατέβαλε και την Αρμενία στο Ερεβάν.

Οι τομές, που επιχειρεί ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος πήρε το ρίσκο αφήνοντας εκτός ομάδας βαριά χαρτιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς, φαίνεται ότι φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς η εικόνα που βγάζει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι θετική και άκρως ελπιδοφόρα.

Εστω κι αν η νίκη είναι δίχως βαθμολογικό αντίκρισμα, καθώς η πρόκριση μέσω των προκριματικών του Euro δεν είναι εφικτή από καιρό (εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση από τον όμιλο μετά την Ιταλία και η Φινλανδία), η Ελλάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης και κυρίως δείχνει ότι έχει μέλλον.

Πώς έπαιξαν
Με την αναμενόμενη -σε γενικές γραμμές- ενδεκάδα παρέταξε την Εθνική ο Τζον Φαν ‘τ Σιπ. Επιλέγοντας σχήμα 4-2-3-1. Ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα, Γιαννούλης, Σταφυλίδης, Χατζηδιάκος και Μπακάκης στην άμυνα. Γαλανόπουλος και Κουρμπέλης τα δύο αμυντικά χαφ. Λημνιός (δεξιά), Μάνταλος (αριστερά) στα φτερά, ο Μπακασέτας βρέθηκε σε ρόλο επιτελικού μέσος και ο Παυλίδης στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Άμπραχαμ Κασαμανιάν επέλεξε 5-4-1, έχοντας τον Αϊραπετιάν κάτω από τα δοκάρια. Χαμπαρτσουμιάν και Χοβνανισιάν στα δύο άκρα της άμυνας, με την τριάδα των στόπερ να αποτελείται από τους Καλισίρ, Βοσκανιάν και Ισκανιάν. Χοβσεπιάν και Γκριγοριάν στον άξονα, με τους Μπαρσεγκιάν και Βαρντανιάν στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καραπετιάν.

Άπιαστο το σουτ του Λημνιού

Το νικητήριο τέρμα για την Εθνική πέτυχε στο 35′ ο εξαιρετικός Λημνιός με γωνιακό σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από ωραίο συνδυασμό του Μπακασέτα με τον Γιαννούλη, με τον τερματοφύλακα Αϊραπετιάν να μένει όρθιος, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αντιδράσεις. Παράλληλα, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες στην επανάληψη, οι δυο μεγαλύτερες και πάλι από τον Λημνιό, για να γίνει το 0-2 και να μην έχουν το άγχος οι φιλοξενούμενοι μέχρι το τέλος.

Δεν είναι όμως μόνο η νίκη και το γκολ, αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο, είχε την κατοχή και όπως σημειώσαμε τις ευκαιρίες για να κατακτήσει μια ευρεία νίκη, ενώ παράλληλα, είχε και εξαιρετική αμυντική λειτουργία, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους κατά τα άλλα επικίνδυνους Αρμένιους.

Η Ελλάδα πριν το 0-1 είχε δοκάρι με τον Μάνταλο στο 8′, δεν της δόθηκε πέναλτι στο 21′ σε ανατροπή του Γιαννούλη και γενικώς ήταν μια ομάδα που άφησε ελπίδες για το μέλλον.

Ιδίως αν συγκρίνουμε την αποκαρδιωτική εικόνα που είχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο πρώτο παιχνίδι με την Αρμενία στο ΟΑΚΑ, όπου οι Αρμένιοι είχαν επικρατήσει 3-2, με την αναμέτρηση του Ερεβάν γίνεται αντιληπτό ότι η αλλαγή που έχει φέρει ο Φαν Σιπ είναι μεγάλη.

Αρμενία: Αϊραπετιάν, Καλισίρ, Βοσκανιάν, Γκριγκοριάν, Μπαρσεγκιάν, Κ. Χοβανισιάν, Ισκανιάν, Βαρντανιάν (59′ Σαρκίσοφ), Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν, Χοβσεπιάν.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός, Μάνταλος (67′ Μασούρας), Μπακασέτας (81′ Τ. Δώνης), Παυλίδης (74′ Κουλούρης).

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.