Με τον “μάγο” Λούκας Γκαρσία, 2-0 η Νίκη την Καβάλα

Ο «μάγος» Λούκας Γκαρσίας έκρινε το παιχνίδι της Νίκης με την Καβάλα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη απέναντι στην εξαιρετικούς φιλοξενούμενους, που ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε ως γηπεδούχος, επικράτησε 2-0 με δύο ασύλληπτες εκτελέσεις φάουλ-καρμπόν του Αργεντίνου μέσου από θέση πλάγια δεξιά στο 11’ και το 55’. ΟΙ γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια με Ροχάνο και Αλιατίδη μετά το 2-0, ενώ οι Καβαλιώτες μπορεί μετά το 2-0 να παρέδωσαν πνεύμα, αλλά μέχρι τότε είχαν σημαντικές φάσεις και για να προηγηθούν με 0-1 και να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Η διάταξη των ομάδων

Για τη Νίκη ο Αποστολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κ. Κυριακίδης, Σ. Κυριακίδης πλάγιοι μπακ, οι Αλιατίδης, Βοσκόπουλος στόπερ, οι Μπιτσάκος, Μπαλάφας αμυντικοί μέσοι, ο Λ. Γκαρσία δεκάρι, οι Κρουθ (δεξιά), Καπός (αριστερά) εξτρέμ και ο Ροχάνο φορ. Με την αλλαγή του Καπού με τον Ιορδανίδη, ο νεοεισελθών έπαιξε στον άξονα, ο Λούκας Γκαρσία πήγε δεξιά και ο Κρουθ αριστερά.

Από την άλλη η Καβάλα είχε στο τέρμα τον Γ. Παπαδόπουλο, τους Καζαντζίδη, Παπαστεριανό, Κουτσούμπα και Αρναούτογλου στην άμυνα με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά, τους Κέρθι, Θωμαΐδη (αμυντικοί μέσοι), Μελισσόπουλο (επιτελικός) στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Βόσαλικ από την αριστερή πλευρά και ο Μαρκόπουλος από τα δεξιά βοηθούσαν τον κλασικό προωθημένο Βασίλη Παπαδόπουλο.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 3’ η κεφαλιά του Μαρκόπουλου μετά από κόρνερ πήγε στην κλειστή δεξιά γωνία του Αποστολίδη, που μπλόκαρε, ενώ στο 5’ έγινε λάθος ανάμεσα από κέντρο και μεγάλη περιοχή και το εκμεταλλεύτηκε ο Μελισσόπουλος, που προσπάθησε να κρεμάσει τον Αποστολίδη, που ήταν μακριά από την εστία του, αλλά ευτυχώς η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια και προσγειώθηκε στον ουρανό των διχτύων από την εξωτερική πλευρά. Στο 9’ το κόρνερ του Λούκας Γκαρσία ήταν καλά εκτελεσμένο και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή ο Αλιατίδης πήρε την κεφαλιά, που έφυγε άουτ.

Στο 11’ ο Λούκας Γκαρσία με φάουλ … α λα Ντιμπάλα της Γιουβέντους στο πρόσφατο ματς με την Ατλέτικο σήκωσε στο πόδι τη Νεάπολη, αφού με μαγικό τρόπο ο Αργεντινός από πολύ πλάγια δεξιά με το αριστερό πόδι νίκησε τον Γιάννη Παπαδόπουλο και έκανε το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Ακολούθησε ένα διάστημα δέκα λεπτών με τη Νίκη να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά η Καβάλα σιγά-σιγά άρχισε να δείχνει τις επιθετικές της αρετές και αναπτυσσόταν σωστά προς την περιοχή της Νίκης, η οποία έψαχνε κυρίως την κόντρα. Στο 40’ από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Μαρκόπουλος βγήκε απέναντι από τον Αποστολίδη και λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι έκανε το σουτ με την μπάλα στον αέρα, αλλά του έβαλε την κόντρα ο Αλιατίδης. Η μπάλα πήρε ύψος και ο Μαρκόπουλος την ξαναδιεκδίκησε και μπόρεσε από πλάγια δεξιά της μικρής περιοχής να κάνει ένα ψαλιδάκι στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, που δεν ήταν πάντως ιδιαίτερα επικίνδυνο. Πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Καβάλα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά ο Μάνος Αποστολίδης ενέργησε σωτήρια και τον νίκησε, κρατώντας το 1-0. Η μπάλα έφτασε στα δεξιά της περιοχής στον Μελισσόπουλο, ο οποίος κλείστηκε γρήγορα από τον Αποστολίδη, ενώ το πλασέ που έκανε κόντραρε στον Αλιατίδη και πέρασε κόρνερ.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 50’ η Καβάλα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Μαρκόπουλος, που άλλαξε αμοιβαία πλευρά με τον Βόσαλικ, ξέφυγε από τ’ αριστερά και έβγαλε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι. Ο Σάββας Κυριακίδης έκοψε με … κίνηση καράτε και ο επερχόμενος Μελισσόπουλος είχε όλο το τέρμα μπροστά του, αλλά η Νίκη στάθηκε τυχερή, αφού η μπάλα στο σουτ του επιθετικού μέσου των φιλοξενουμένων έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 52’ στην εξέλιξη της φάσης μετά από κόρνερ της Νίκης ο Καπός έκανε το σουτ λίγο μέσα από τη γραμμή της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λούκας Γκαρσία πρόσφερε άλλη μία στιγμή μαγείας. Με πανομοιότυπο τρόπο, δηλαδή με φάουλ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ και έγραψε το 2-0, αποθεούμενος από τον κόσμο της Νίκης.

Στο 62’ ο Καθάριος σέντραρε από τα δεξιά, ο Β. Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά στην κίνηση, αλλά μπλόκαρε ο Αποστολίδης με σχετική ευκολία.

Στο 78’ η Νίκη έφτασε κοντά στο 3-0. Ο Κρουθ πέρασε για τον Ροχάνο μέσα στην περιοχή και  ο δεύτερος από θέση πάγια δεξιά έκανε το σουτ, που πήγε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους να ζητούν κόρνερ, θεωρώντας ότι την μπάλα βρήκε πιο μπροστά και ο τερματοφύλακας Γ. Παπαδόπουλος.

Στο 81’ η Νίκη είχε νέο δοκάρι. Από φάουλ από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι ο Βοσκόπουλος έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Αλιατίδη κι αυτός με νέα κεφαλιά είδε την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 2-0 παρέμεινε ως τη λήξη, με τη Νίκη να βγαίνει από τη ζώνη του υποβιβασμού με το πολύτιμο τρίποντο που πήρε και να βλέπει με άλλο μάτι πλέον τη συνέχεια.

Το παιχνίδι τελείωσε με standing ovation στον Λούκας Γκαρσία, που έδωσε τη θέση του στον Λίτσο, ο οποίος έκανε την πρώτη του συμμετοχή.

ΝΙΚΗ Β: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης, Σ. Κυριακίδης, Αλιατίδης, Βοσκόπουλος, Μπιτσάκος, Μπαλάφας, Λ. Γκαρσία (90+Λίτσιος), Κρουθ (90’ Βοσνιάδης), Καπός (66’ Ιορδανίδης), Ροχάνο

ΚΑΒΑΛΑ: Παπαδόπουλος Γ., Καζαντζίδης, Αρναούτογλου, Παπαστεριανός, Μαρκόπουλος, Μελισσόπουλος (76’ Σουλεϊμάν), Κέρθι, Βόσαλικ (58’ Καθάριος), Θωμαΐδης, Κουτσούμπας, Παπαδόπουλος Β. (70’ Παυλίδης)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.