Μεγάλη εμφάνιση και μεγάλη ΝΙΚΗ με 3-0 επί του Ασπρόπυργου

Ροχάνο και Λογοθέτης σε φάση από το σημερινό παιχνίδι

Άλλους τρεις πόντους πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Νίκη, που επικράτησε με 3-0 του Ασπρόπυργου, τον οποίον ξεπέρασε στη βαθμολογία, φτάνοντας τους 15 βαθμούς. Ο Βοσκόπουλος ήταν αυτός που έκανε το 1-0 με σουτ στο 7’ προωθούμενος σε στημένη φάση και στη συνέχεια του πρώτου μέρους και οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους καλές στιγμές για ένα γκολ. Στην επανάληψη και μέχρι να έρθει το δεύτερο τέρμα με τον Ροχάνο για τη Νίκη στο 68’, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι, δεν απειλούνταν καθόλου και είχαν χάσει δύο κλασικές ευκαιρίες.  Η Νίκη συνέχισε να υπερτερεί και στο 89’ μπήκε το κερασάκι στην  τούρτα από τον Τσιώλη. Ήταν μία μεγάλη εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο μέρος για τη βολιώτικη ομάδα, που έκανε ό,τι ήθελε.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Κ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Σ. Κυριακίδης. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Μπιτσάκος και Μπαλάφας, πιο μπροστά με επιτελικά καθήκοντα κινούνταν ο Λούκας Γκαρσία, ενώ ο φορ Ροχάνο είχε στα δεξιά του τον Κρουθ και στ’ αριστερά του τον Καπό, που προς το τέλος του πρώτου μέρους άλλαξαν αμοιβαία θέση.

Από την άλλη ο Ασπρόπυργος παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Παναγόπουλο, ενώ οι δύο στόπερ ήταν ο Ζώνας με τον Λογοθέτη και οι δύο πλάγιοι μπακ ο Γκουγκούδης με τον Ιωαννίδη, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Νικολάου και ο Νικολακάκης είχαν ανασταλτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή και πιο επιθετικό ο Γκατσολάρι. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή τοποθετήθηκε ο Κάκκο, αριστερά  ο Σρέτσκοβιτς, ενώ κλασικός προωθημένος ήταν ο Ντα Σίλβα.

Οι φάσεις του αγώνα

Η Νίκη βρήκε το γρήγορο γκολ μόλις στο 7’, με τον Καπό μετά από κομπίνα σε κόρνερ να κάνει ένα χαμηλό γύρισμα, επικράτησε αναμπουμπούλα έξω από τη μικρή περιοχή και μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε περίπου στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Βοσκόπουλος με σουτ παραβίασε την εστία του Παναγόπουλου για το 1-0.

Στο 16’ ο Αποστολίδης μπλόκαρε σταθερά και χωρίς μεγάλη δυσκολία το σουτ του Σρέτσκοβιτς από θέση μέσα αριστερά της περιοχής. Ίδια κατάληξη είχε και το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Λούκας Γκαρσία στο 26’ . Στο 28’ οι γηπεδούχοι μετά από κεφαλιά-πάσα του Κρουθ προς τον Ροχάνο ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο του Αργεντινού φορ από τον Ζώνα στο ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 34’ ο Στρέτσκοβιτς, που είχε αλλάξει πριν λίγο αμοιβαία θέση με τον Κάκκο, μπήκε από τα δεξιά πολύ επικίνδυνα στην περιοχή και «έσπασε» την μπάλα στον Νικολακάκη, που ήταν φάτσα με το γκολ από το σημείο του πέναλτι, αλλά τον νίκησε ο Αποστολίδης και κράτησε το 1-0.

Πολύ μεγάλη φάση για τη Νίκη στο 38’, όταν από δυνατά εκτελεσμένο φάουλ του Κ. Κυριακίδη, ο Ροχάνο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπαλάφας τη δεύτερη και ο Καπός έκανε το δεξί βολ-πλανέ, με τον Παναγόπουλο να αγγίζει την μπάλα, που πήγε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ασπρόπυργου.

Στο 47’ ο Καπός με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα Παναγόπουλο γύρισε την μπάλα παράλληλα προς τον Ροχάνο, που είχε κενή εστί μπροστά του, αλλά την προβολή του πρόλαβε να κοντράρει ο Ζώνας και να σώσει την ομάδα του από το 2-0 σε μία τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη.

Στο 61’ ο Λούκας Γκαρσία εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ και έβγαλε τετ-α-τετ τον Ροχάνο και πλάσαρε, αλλά ο Παναγόπουλος βρήκε την μπάλα στην έξοδό του και την έστειλε κόρνερ.  Ο Κάκκο διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή ίσως για το ότι εκτελέστηκε γρήγορα το φάουλ, κάτι που είχε το δικαίωμα να κάνει ο Γκαρσία, και δέχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά δεύτερη κίτρινη κάρτα, που ισοδυναμούσε με κόκκινη. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με δέκα παίκτες, ενώ στο 68’ δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Κρουθ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά,  Ροχάνο με ωραίο άλμα έκανε την κεφαλιά, ο Παναγόπουλος βρήκε την μπάλα, αλλά δεν απέτρεψε την πορεία της προς τα δίχτυα και το 2-0 ήταν γεγονός.

Τρία λεπτά μετά ο Γκατσολάρι έκανε ένα σουτ στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα από τα αριστερά, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια σε μία πολύ καλή στιγμή για του φιλοξενούμενους, που ήταν η πρώτη τους στο δεύτερο μέρος.

Στο 82’ ο Κρουθ έστειλε την μπάλα στο εξωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού και αυτή πέρασε άουτ σε κλασική φάση για τη Νίκη για το 3-0. Τελικά αυτό ήρθε στο 89’, με τον Τσιώλη να ελίσσεται ωραία μέσα στην περιοχή, να αποφεύγει σε μικρό χώρο έναν αντίπαλο και να βγαίνει απέναντι από τον Παναγόπουλο. Ο Τρικαλινός μέσος έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, πήρε ύψος και κατέληξε στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας. Το 3-0 ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Στάικου Βεργέτη να πετυχαίνει την ευρύτερή νίκη της μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ενθουσιάζοντας τον κόσμο της.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης (83’ Τσιώλης), Βοσκόπουλος (73’λ. τρ.  Παγώνης), Αλιατίδης, Σ. Κυριακίδης, Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Λούκας Γκαρσία, Κρουθ, Καπός (69’ Ντομίγνκεθ), Ροχάνο

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Παναγόπουλος, Γκουγκούδης, Ιωαννίδης, Ζώνας, Λογοθέτης, Νικολάου, Νικολακάκης (88’ Ζαχαρός), Γκατσολάρι (85’ Κωνσταντινίδης), Κάκκο, Πίντο (72’ Βασιλείου), Σρέτσκοβιτς

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.