Μεγάλη μπάλα η Νίκη, 2-0 απόλυτα δίκαια τον αγνώριστο Ολυμπιακό

Η Νίκη Βόλου έπαιξε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Football League με βάση την πολύ μεγάλη αξία των ποδοσφαιριστών της και επικράτησε δίκαια του αγνώριστου Ολυμπιακού Βόλου στο γήπεδο της Νεάπολης, οι κερκίδες του οποίου γέμισαν από τους Νικιώτες στο κομμάτι που τους αναλογούσε. Ο Στάικος Βεργέτης, ίσως και αναγκαστικά λόγω απουσιών, με την επιλογή το να παίξει με δύο επιθετικούς μέσους πρόσθεσε δημιουργικότητα στο παιχνίδι των κυανόλευκων, οι οποίοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 1-0, που σημειώθηκε στο 52’ από τον Τσιώλη. Ο Τρικαλινός μέσος ήταν ο παίκτης-κλειδί για την επικράτηση της ομάδας του, αφού ήταν και ο δημιουργός του 2-0,  που πέτυχε στο 75’ ο Κρουθ. Μετά το αρχικό προβάδισμα των γηπεδούχων, ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς να μπορέσει να κάνει κάποια μεγάλη φάση, ενώ η Νίκη ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και σε μία απ’ αυτές πέτυχε και το δεύτερό της τέρμα.

Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Αποστολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια της Νίκης, ενώ οι Παγώνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης και Σ. Κυριακίδης στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Ο Μπιτσάκος ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος, οι Τσιώλης και Λούκας Γκαρσία έπαιξαν μπροστά του ως δύο εσωτερικοί επιθετικοί μέσοι, ενώ οι Κρουθ, Καπός ήταν στα άκρα της επίθεσης, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, και ο Ροχάνο φορ. Στον πάγκο έμεινε ο Καμπαγέρο, που ήταν ανέτοιμος να ξεκινήσει.

Από την άλλη, ο Σούλης Παπαδόπουλος έβαλε στην ενδεκάδα τον Σκοπελίτη, που δηλωνόταν ως τραυματίας και ήταν η έκπληξη στο βασικό σχήμα, αγωνιζόμενος ως επιθετικός μέσος στην ίδια ευθεία με τους Ντούνη και Κουτσιανικούλη, που ήταν οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Πόζογλου. Πίσω απ’ αυτούς ρόλο ανασταλτικών χαφ είχαν οι Τσιάρας και Λάσκαρης, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι πλάγιοι μπακ Γραικός και Μπουτζίκος και οι στόπερ Βοσνακίδης και Φαζός. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διάθεση να πάρει την κατοχή της μπάλας, αλλά η πρώτη ευκαιρία ανήκε στη Νίκη και σημειώθηκε στο 6ο λεπτό. Ο Τσιώλης σέντραρε από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι, ο Κρουθ ήταν αφύλακτος, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ σχετικά κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 10’ καταγράφηκε η πρώτη τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου με τον Μπουτζίκο να σεντράρει από αριστερά και τον Σκοπελίτη με όχι καλή ισορροπία να πιάνει την κεφαλιά από την καρδιά της μεγάλης περιοχής, η οποία ήταν αρκετά άστοχη,  περνώντας πολλά μέτρα άουτ.

Από κει και πέρα μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους η Νίκη είχε την πρωτοβουλία και ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 24’ ο Καπός έκανε λίγο έξω από την περιοχή ένα επικίνδυνο συρτό σουτ, που απέκρουσε δύσκολα στη δεξιά του γωνία ο Γιδόπουλος και στην επαναφορά από τα πλάγια αριστερά της μικρής περιοχής ο Ροχάνο σούταρε άουτ, αλλά υποδείχθηκε κακώς, όπως έδειξε το τηλεοπτικό ριπλέι, σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Φραγκούλη, ο οποίος ήταν τυχερός που η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα.

Στο 27’ ο Τσιώλης τροφοδοτήθηκε από τον Κρουθ και με το που πάτησε περιοχή έκανε ένα πλασέ, το οποίο όμως ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Γιδόπουλος, με τον επιθετικό μέσο της Νίκης να έχει τη δυνατότητα σίγουρα να τελειώσει με καλύτερο τρόπο τη φάση.

Στο 30’ μετά από βαθιά μπαλιά του Τσιώλη ο Βοσνακίδης απέκρουσε άσχημα με το κεφάλι, ο Ροχάνο έγινε κάτοχος της μπάλας, ξεπέρασε τον αντίπαλό του και βρέθηκε μόνος αλλά από θέση πλάγια απέναντι από τον Γιδόπουλο, ωστόσο το σουτ του Αργεντινού επιθετικού δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Σο 32’ χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη με τον Γιδόπουλο να σώζει την ομάδα του, αποκρούοντας με το δεξί χέρι την κεφαλιά του Ροχάνο λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και στο πρώτο δοκάρι έπειτα από το κόρνερ του Κρουθ από τα δεξιά. Μάλιστα ο Λάσκαρης ήταν αυτός που απομακρύνοντας την μπάλα εμπόδισε τον Ροχάνο από το να ξαναεκτελέσει σε δεύτερο χρόνο.

Στο 42’ η μπάλα στρώθηκε στον Γκαρσία μετά από απόκρουση στον αέρα της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά το σουτ του Αργεντινού με το αριστερό κόντραρε σε σώματα και απομακρύνθηκε, ενώ στο 43’ ο Σκοπελίτης ελευθερώθηκε ωραία και έπιασε ένα αξιόλογο δεξί σουτ εκτός περιοχής από τον άξονα, που πήγε εκτός εστίας,  χωρίς ν’ ανησυχήσει ο Αποστολίδη.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στην επανάληψη ο Λουκάς Γκαρσία πέρασε κάθετα για τον Ροχάνο, αλλά το σουτ του Αργεντινού λίγο έξω από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής απομάκρυνε σε κόρνερ με προβολή ο Βοσνακίδης σε μία πολύ σημαντική ευκαιρία για τη Νίκη.

Στο 52’ η Νίκη πήρε αυτό που δικαιούταν βάσει της μέχρι τότε εικόνας της τον αγώνα. Ο Καπός ξέφυγε από τα αριστερά και έβγαλε παράλληλα στο ύψος της περιοχής για τον Κρουθ. Αυτός δέχθηκε φάουλ από τον Μπουτζίκο, αλλά ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα και η μπάλα έφτασε στον Τσιώλη, ο οποίος πάτησε περιοχή και χωρίς να μαρκάρεται με ένα καλοζυγισμένο δεξί σουτ στην αριστερή γωνία του Γιδόπουλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, έκανε το 1-0. Στο 58’ ο Κόλα ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του στον αέρα, αλλά ο Μπαΐλης έδωσε τέλος στις διαμαρτυρίες των ερυθρολεύκων με μία κίτρινη στον Κουτσιανικούλη, ο οποίος στο 68’ φάνηκε επικίνδυνος, όταν τροφοδοτήθηκε από τον Κόλα κα έκανε ένα σουτ πέφτοντας μέσα από την περιοχή, που απέκρουσε στην κλειστή δεξιά του γωνία ο Αποστολίδης.

Στο 74’ η κεφαλιά του Θωμά Τσίτα μετά τη σέντρα του Μπουτζίκου ήταν ακίνδυνη, ενώ στο επόμενο λεπτό η Νίκη καθάρισε το παιχνίδι. Ο Κρουθ βγήκε μόνος του απέναντι από τον Γιδόπουλο και με ωραίο σκαφτό πλασέ μετά από ασίστ του Τσιώλη έκανε το 2-0.

Στο 86’ το μακρινό σουτ του Κόλα αποκρούστηκε δύσκολα σε κόρνερ από τον Αποστολίδη, με το 2-0 να παραμένει ως το τέλος υπέρ της Νίκης, που πανηγύρισε μαζί με τους οπαδούς της, που αποτέλεσαν τον δωδέκατο παίκτη και μετέδωσαν το πάθος τους στους ποδοσφαιριστές.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Παγώνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Μπιτσάκος, Τσιώλης (88’ Μασκουνιάν), Λούκας Γκαρσία (57’ Καμπαγέρο), Κρουθ, Καπός, Ροχάνο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης (69’ Τσίτας), Φαζός, Λάσκαρης, Τσιάρας, Σκοπελίτης (46’ Κόλα), Ντούνης, Κουτσιανικούλης (83’ Στεφάνοβιτς), Πόζογλου

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.