Μεγάλη υπόθεση η αποτελεσματικότητα για τον Ολυμπιακό Βόλου

Η φάση του 2-0 κόντρα στον Πιερικό από τον Φλίγκο
Χαίρονται για τη ... μοναξιά στην κορυφή οι ερυθρόλευκοι

Η αποτελεσματικότητα που ταιριάζει σε επίδοξο πρωταθλητή, καθώς η αξιοποίηση των ευκαιριών σε μεγάλο βαθμό είναι το βασικό ζητούμενο για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ήταν το χαρακτηριστικό που είχε ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι με τον Πιερικό στον Αλμυρό, το οποίο κέρδισε με το ευρύ 5-1. Αυτό του επέτρεψε να είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία μετά την ισοπαλία στον αγώνα Σέλλανα-Νίκη και φυσικά άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο χαίρονται για τη … μοναξιά στην κορυφή.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν σχεδόν το απόλυτο στις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος, αφού πέτυχαν σε τέσσερις φάσεις τρία γκολ, τα οποία ήταν όλα πανέμορφα είτε σε ό,τι αφορά την ατομική εκτέλεση, όπως το πρώτο του Σερτζίνιο, είτε την ομαδικότητα, όπως τα άλλα δύο του Φλίγκου και του Ζγκούρη. Στη συνέντευξη Τύπου μάλιστα ο Περικλής Αμανατίδης τόνισε ότι η αποτελεσματικότητα είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του.

Με το 3-0 υπέρ τους στο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν καθαρίσει από νωρίς ακόμη ένα ματς μετά απ’ αυτό με τα Μετέωρα και στο δεύτερο μέρος προσπάθησαν να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ και το κατάφεραν, ευχαριστώντας και τους φιλάθλους τους, που έδωσαν δυναμικό παρών και στον Αλμυρό.

Αναμφίβολα το διάστημα 28’-39’, κατά το οποίο μπήκαν τα τρία πρώτα τέρματα, ήταν καταιγιστικό και ακολούθησε ένα πρώτο 25λεπτο, που οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους σ’ ένα γήπεδο που δεν το γνώρισαν και δεν είχαν κάνει μία προπόνηση σ’ αυτό, κάτι που δεν άρεσε και στον Περικλή Αμανατίδη και το ανέφερε στις δηλώσεις του. Ο 48χρονος τεχνικός επισήμανε ότι ζήτησε από τους παίκτες να μην ασχοληθούν με το γεγονός πως αναγκάζονται να στερηθούν το Πανθεσσαλικό για ένα παιχνίδι έδρας και με μεγάλη συγκέντρωση και αφοσίωση στον στόχο, όπως είπε, η ομάδα του έφτασε στον στόχο. Η ατάκα του «χάρηκα σήμερα το παιχνίδι πραγματικά» αποδεικνύει ότι οι παίκτες του τον έπεισαν πως είναι έτοιμοι να κάνουν φέτος πολύ ωραία πράγματα.

Πέραν του Φλίγκου, που σκόραρε δύο φορές, στους διακριθέντες περνούν ο Σερτζίνιο, που έβαλε το πρώτο και έβγαλε με κάθετη σε τετ-α-τετ τον Ζγκούρη στο τρίτο, ο Ναζίμ, από τα πόδια του οποίου πηγαίνει η μπάλα στους σκόρερ στο 1-0 και το 4-0, ο Λώττας, που ήταν η αρχή και το τέλος του Ολυμπιακού Β. και έβγαλε την ασίστ στον Φλίγκο στο 2-0, ενώ στον χρόνο που αγωνίστηκε φάνηκε και ο Σκοπελίτης, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι δύο λεπτά πριν το τέλος από τον Χατζηδίμπα. Ασφαλώς δεν υπήρχαν υστερήσαντες σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους παίκτες.

Θετικό ήταν και ότι η απουσία του Σαχινίδη και μη συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα του Ρόκα δεν επηρέασε στο ελάχιστον την απόδοση της ομάδας και όπως είπε στις δηλώσεις του ο κ. Αμανατίδης, η ομάδα του έχει 20 παίκτες πρώτης γραμμής.

Επομένη αγωνιστική υποχρέωση για τον Ολυμπιακό Β. την Τετάρτη (17/10) απέναντι στον Πρωτεσίλαο εκτός έδρας για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.