Μεγαλειώδης πρόκριση του Αίαντα στον τελικό, 4-3 τον Γ.Σ. Αλμυρού

Οι παίκτες του Αίαντα πανηγυρίζουν το 3-2 με τον Μιχόπουλο

Μία μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ πανηγύρισε στο Εθνικό Στάδιο του Αλμυρού ο Αίας Σούρπης, που επιβλήθηκε ως τυπικά γηπεδούχος με 4-3 σ’ ένα ματς χάρμα-ιδέσθαι του Γ.Σ. Αλμυρού, που προηγήθηκε με τέρματα του Αναστασίου στο 4’ και το 29’ με 2-0. Ο Αίας μέχρι την ανάπαυλα ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ των Αραπίτσα και Θ. Κατσαβριά με πέναλτι στο 32’ και το 41’, ενώ στην αρχή του δευτέρου μέρους και ως το 51’ είχε πάρει διαφορά δύο τερμάτων με τον Μιχόπουλο και με το δεύτερο γκολ του Αραπίτσα.

Ο Αλμυρός απλώς κατάφερε να μειώσει στο 58’ με τον Τσελεπή και από κει και πέρα η αλήθεια είναι ότι παρά την πίεση δεν είχε κάποια σημαντική φάση, για να στείλει το ματς στην παράταση.

Η διάταξη των ομάδων

Σε σχηματισμό 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Σιαμέτης, τεχνικός του Αίαντα, ο οποίος επέλεξε τον Χαλάτση κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μακανίκα, αριστερά τον Ξηροκώστα και ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σιαμουρδάνη και Μιχόπουλο. Τσόγκας και Χριστέλος ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Κώστα Κατσαβριά να αγωνίζεται αριστερά στην πτέρυγα και τον Χειλά δεξιά. Ο Θανάσης Κατσαβριάς ήταν ο σέντερ φορ της ομάδας της Σούρπης, ενώ λίγο πιο πίσω τοποθετήθηκε ο Αραπίτσας.

Από την άλλη, ο Κώστας Βελιτζέλος του Γ.Σ. Αλμυρού επέλεξε το 4-4-2, με τον Κούτσικο στην εστία, δεξί μπακ τον Καρρά, αριστερό τον Μπαρούτα και κεντρικούς αμυντικούς τον Παπακώστα με τον Στουρνάρα. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Βέργος και Αλεξανδρής, με τον Ματθαίου να τοποθετείται δεξιά στην πτέρυγα και τον Τσελεπή αριστερά. Αναστασίου και Τζοβάρας ήταν, τέλος, οι δύο προωθημένοι.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Με γρήγορο γκολ ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Αλμυρό να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Στο τέταρτο λεπτό, συγκεκριμένα, ο Μπαρούτας κινήθηκε από τα αριστερά κι έβγαλε τη σέντρα για τον Αναστασίου, ο οποίος με μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, πίσω από το πέναλτι, νίκησε τον Χαλάτση που ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το τέρμα, για να γίνει έτσι το 0-1 για τον Γ.Σ Αλμυρού.

Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα, με την εκτέλεση κόρνερ του Τσελεπή από τα αριστερά να εκμεταλλεύεται ο Τζοβάρας, που στο πρώτο δοκάρι επιχείρησε την προβολή, η οποία πέρασε λίγο άουτ. Στο 13′ ο Αίας προσπάθησε για πρώτη φορά να γίνει απειλητικός στο ματς, με το σουτ του Χειλά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, να φεύγει λίγο πάνω από το αριστερό παραθυράκι του Κούτσικου.

Στο 29’, ο Αλμυρός κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά του, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσόγκας του Αίαντα χρησιμοποίησε το χέρι του στην εναέρια μονομαχία με αντίπαλό του, με τον διαιτητή Γ. Τασιόπουλο να υποδεικνύει πέναλτι, με τους τυπικά γηπεδούχους, χωρίς να διαμαρτύρονται, να ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε κάποια πρόθεση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλέξανδρος Αναστασίου, με τον Χαλάτση να τον κερδίζει, αρχικά, απομακρύνοντας στη δεξιά του γωνία, όμως ο ίδιος πήρε το «ριμπάουντ» και με αριστερό πλασέ χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ στο ματς, κάνοντας το 0-2.

Ο Αίας δεν πτοήθηκε, ξεπέρασε γρήγορα το «σοκ» που υπέστη και τρία λεπτά μετά μπήκε ξανά στο ματς, χάρη σε μία τρομερή έμπνευση του Αραπίτσα. Ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε εντός περιοχής, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Παπακώστα με εντυπωσιακό τρόπο και με πανέμορφο διαγώνιο σουτ, δίχως η μπάλα να αναπηδήσει στο χορτάρι, έγραψε το 1-2.

Ο Αλμυρός αφυπνίστηκε και πήρε πάλι μπροστά, αλλά το σουτ του Αναστασίου στο 35’ πίσω από το σημείο του πέναλτι μετά από σπάσιμο του Ματθαίου έφυγε πάνω από την εστία, ενώ το πλασέ του Τζοβάρα στο 39’ μετά τη συρτή σέντρα του Μπαρούτα απομακρύνθηκε σωτήρια από τον Χαλάτση.

Στο 41’ ωστόσο ο Αίας ισοφάρισε σε 2-2. Ο Θανάσης Κατσαβριάς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κούτσικου, έκλεψε την μπάλα και προσπάθησε να τον περάσει, προκειμένου να σκοράρει σε κενή εστία, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να τον ανατρέπει εντός περιοχής στο δεύτερο πέναλτι του αγώνα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο επιθετικός  του Αίαντα, που ευστόχησε και έγραψε το 2-2. Ο ίδιος είχε και μία εξαιρετική στιγμή για την ολική ανατροπή, λίγο πριν την ανάπαυλα, καθώς το μακρινό δεξί σουτ, που έσκασε και στο έδαφος, έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κούτσικου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 38’ ο σκόρερ των δύο τερμάτων του Γ.Σ.Α., Αλέξανδρος Αναστασίου, τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Ηλία Γκίκα που αγωνίστηκε αριστερά στην πτέρυγα μεσοεπιθετικά, με τον Τσελεπή να πηγαίνει δίπλα στον Τζοβάρα στην επίθεση της ομάδας του Κώστα Βελιτζέλου.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους που ολοκλήρωσαν την ανατροπή του σκορ, με εντυπωσιακό τρόπο, πετυχαίνοντας στα έξι πρώτα λεπτά της επανάληψης, δύο ακόμα τέρματα, για το 4-2!

Στο 49’ ο Χειλάς από δεξιά πραγματοποίησε την προσωπική ενέργεια και τη σέντρα για τον Μιχόπουλο, ο οποίος με όμορφη σκαστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Κούτσικο για το 3-2, με την μπάλα, πριν καταλήξει στα δίχτυα να βρίσκει και στο εσωτερικό μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Το τέταρτο γκολ του Αίαντα ήρθε από μία ακόμα τρομερή προσπάθεια του Αραπίτσα που έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή και από την αριστερή της γωνία πλάσαρε ιδανικά τον Κούτσικο, σημειώνοντας το 4-2 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Και τα δύο τέρματα του Γιάννη Αραπίτσα ήταν πανέμορφα και δείχνουν την κλάση του παίκτη, που μετά από λίγο σ’ ένα σπριντ ένιωσε τράβηγμα και αντικαταστάθηκε.

Στο 58’ ο Γ.Σ. Αλμυρού μείωσε το σκορ, όταν ο Τζοβάρας βρέθηκε απέναντι από τον Χαλάτση, τον πέρασε, φεύγοντας πλάγια αριστερά, από έναν χώρο που δεν μπορούσε εύκολα να πλασάρει. Έτσι, «έσπασε» την μπάλα στον επερχόμενο Τσελεπή που πλάσαρε σωστά από το ύψος του πέναλτι για το 4-3, που έδινε νέο ενδιαφέρον σε ένα απίστευτο παιχνίδι.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να έχουν κάποιες καλές στιγμές. Στο 65’ η απευθείας εκτέλεση του Χειλά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 77’ η κεφαλιά του Δημηνά, ύστερα από σέντρα από τα αριστερά, κατέληξε στον «ουρανό» των δικτύων της εστίας του Χαλάτση (από την εξωτερική πλευρά), που δεν ανησύχησε.

Στο 80’, ο Τσελεπής, ύστερα από συρτή σέντρα από τα αριστερά, κοντρόλαρε στο σημείο του πέναλτι και πλάσαρε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Από κει και πέρα ο Γυμναστικός πίεσε, αλλά δεν έφτασε σε κάποια άξια λόγου φάση και ο Αίας πανηγύρισε με 4-3 την πρόκρισή του για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΘ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

ΑΙΑΣ (Σιαμέτης): Χαλάτσης, Μακανίκας (77’ λ. τρ. Κωστούλας), Ξηροκώστας, Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Τσόγκας, Χριστέλος, Χειλάς, Κατσαβριάς Κ. (61’ Μπένος), Αραπίτσας (64’ λ. τρ. Χουλιαράς, 87’ λ. τρ. Λαγός), Κατσαβριάς Θ.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (Βελιτζέλος): Κούτσικος, Καρράς, Μπαρούτας, Παπακώστας, Στουρνάρας, Βέργος (65’ Διμηνάς), Αλεξανδρής (82’ Καλαμίδας), Ματθαίου (46’ Κοντοβάς), Τσελεπής, Τζοβάρας, Αναστασίου (38′ λ. τρ. Γκίκας)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.