Μετά τη μάχη του κορωνοϊού τα νεότερα δεδομένα σε Νίκη και Ολυμπιακό…

Σε άγνωστα νερά κολυμπάει η ελληνική αλλά και η παγκόσμια κοινωνία, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, και όλοι εύχονται η κατάσταση αυτή να εξομαλυνθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Από τη στιγμή μάλιστα που η αγωνιστική δράση έχει παύσει σε όλα τα αθλήματα, στις πλευρές του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να περιμένουν, αλλά και σχέδια για το μέλλον.

Αυτό που προέχει βέβαια να ξεκαθαρίσει είναι αν θα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Football League, καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές όπου μπορούν να συμβούν πολλά. Αν η μπάλα κυλήσει και πάλι στο χορτάρι, τόσο οι «κυανόλευκοι» όσο και οι «ερυθρόλευκοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό, αρκεί βέβαια να δοθεί και χρόνος προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Κακά τα ψέματα πάντως, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της Football League και οι δύο πλευρές κοιτούν και τη συνέχεια και το τι μπορεί να ακολουθήσει. Οι δύο βολιώτικες ΠΑΕ είναι δεδομένο ότι συμφωνούν με μία πιθανή αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως από εκεί και πέρα η κάθε πλευρά κοίτα και τι θα πράξει, με φόντο την επόμενη αγωνιστική περίοδο, οπότε και όταν αυτή έρθει.

Κριτήριο το ιδιοκτησιακό για τον Ολυμπιακό Βόλου

Το τοπίο στον Ολυμπιακό Βόλου παραμένει ρευστό, από τη στιγμή που ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος έχει τονίσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι είναι διατεθειμένος να παραδώσει το πακέτο των μετοχών, αρκεί να βρεθεί ένας αξιόπιστος επενδυτής που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε καλύτερη πορεία και μοίρα έχοντας τα απαραίτητα εχέγγυα.

Αυτή είναι και η σημαντικότερη παράμετρος που κρίνει το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα οικονομικά δεδομένα να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο σε κάθε ΠΑΕ.  Από εκεί και πέρα θα οριοθετηθούν οι στόχοι για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα ξεκαθαρίσει το έμψυχο υλικό (κάτι που μοιάζει δεδομένο μετά τη φετινή πορεία της ομάδας) αλλά και θα διαμορφωθούν τα δεδομένα για την τεχνική ηγεσία, καθώς ο Ηλίας Σολάκης ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου μετά την απόφασή του Λεωνίδα Βόκολου να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία, για χάρη του Πανιωνίου.

Βαρύτητα στην παραμονή Βεργέτη

Στη Νίκη Βόλου από την άλλη, υπάρχει μία μεγαλύτερη σταθερότητα σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό. Έχοντας εμπνευστεί, σύμφωνα και με δηλώσεις του Αλέξη Παπακωνσταντίνου, το θέμα της αναδιάρθρωσης των ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ήδη από τον Φεβρουάριο, πολλά εξαρτώνται στη Νίκη Βόλου από το αν θα παραμείνει ο Στάικος Βεργέτης στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Αυτή είναι και η πλέον κρίσιμη παράμετρος για τους «κυανόλευκους» με τις δύο πλευρές να έχουν κάποια σημεία επαφής. Ωστόσο είναι νωρίς να πει κανείς το οτιδήποτε μετά και τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στην Ελληνική κοινωνία λόγω κορωνοϊού.

Η πλευρά της Νίκης τόσο σε επίπεδο ΠΑΕ όσο και Ερασιτέχνη, έχει κι άλλα ανοιχτά μέτωπα και έχουν να κάνουν με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και το πως αυτές μπορούν να διαμορφωθούν. Στόχος πάντως είναι το «Παντελής Μαγουλάς» ουσιαστικά να αποτελέσει την έδρα της ομάδας, εφόσον ολοκληρωθούν όλα τα έργα.

Κοινό σημείο το γηπεδικό

Αυτό που έχουν κοινό οι δύο βολιώτικες ΠΑΕ τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν είναι άλλο από το γήπεδο, με αυτό της Νεάπολης να χρησιμοποιείται ως κοινή έδρα ελλείψει καλύτερων λύσεων.

Σε κάθε περίπτωση η Νεάπολη δεν είναι ένα γήπεδο που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες πανελληνίων πρωταθλημάτων υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Το τι μπορεί να γίνει βέβαια σε αυτό το επίπεδο εξαρτάται και από το πoια γήπεδα στην πόλη του Βόλου θα είναι διαθέσιμα κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.