Μετάλλια για τα βολιώτικα κουπιά στο Βαρέζε

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων

Τέσσερα μετάλλια-τρία χρυσά κι ένα ασημένιο και συμμετοχή σε επτά συνολικά τελικούς πέτυχαν τα ελληνικά κουπιά, με τις βολιώτικες προσπάθειες να ξεχωρίζουν και να πετυχαίνουν θριάμβους, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Για την ακρίβεια, στην ομάδα του Βολιώτη προπονητή Γιώργου Φώτου η Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑΝΑΒ μαζί με τη Στυλιανή Νατσιούλα κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ Νεανίδων με χρόνο 7:05.47 αφήνοντας αρκετά πίσω τη δεύτερη βάρκα από τη Γαλλία αλλά και την τρίτη από τη Λιθουανία.

Πολύ κοντά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έφτασε και το τετραπλό σκιφ των εφήβων που έχασε το χρυσό για κάτι παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο, κατάφερε όμως να κατακτήσει το ασημένιο με την πολύ καλή παρουσία του αθλητή του ΟΕΝΑΒ Παναγιώτη Αδάμ μαζί με τον Βολιώτη Απόστολο Λυκομήτρο από τον ΝΟ Θεσσαλονίκης και τους Νίκο Χολόπουλο και Δημήτρη Παπάζογου.

Με τέσσερα μετάλλια η Ελλάδα πήρε τη δεύτερη θέση στο σχετικό πίνακα των μεταλλίων πίσω από τη Ρουμανία που πήρε τα ίδια συν ένα χάλκινο αλλά και μπροστά από την Ιταλία (2-5-1), την Τουρκία (2-0-0) και τις Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία και Σερβία που κατέκτησαν από ένα χρυσό.

«Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητέ , τους προπονητές και τους συνοδούς της αποστολής αρχηγός της οποίας ήταν ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Βράμπας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.