Μουρτζίνος: «Ίσως δε μας έδωσαν το ΕΑΚ, επειδή φοβήθηκαν τη σύγκριση»

Μίλησε στο Ράδιο Ένα 102.5 ο γενικός γραμματέας του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου

Στο Ράδιο Ένα 102.5 και στην εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη μίλησε ο γενικός γραμματέας του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, Δημήτρης Μουρτζίνος, το πρωί της Τετάρτης με αφορμή την αλλαγή της απόφασης του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ για παραχώρηση του ΕΑΚ για την πρώτη συγκέντρωση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο κ. Μουρτζίνος τόνισε ότι ίσως ενοχλεί η πορεία του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι στιγμής και πως πιθανόν με βάση τη χαμηλή προσέλευση φιλάθλων στην πρεμιέρα του ΝΠΣ κάποιοι φοβήθηκαν ότι θα γίνονταν συγκρίσεις λόγω της μεγάλης παρουσίας του κόσμου στην «πρώτη» των ερυθρόλευκων.

Συγκεκριμένα ο κ. Μουρτζίνος μίλησε στο Ράδιο Ένα:

Για την αλλαγή της απόφασης του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ:

«Με έκπληξη λάβαμε μία επιστολή από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ που ανακαλούσε την έγκριση που είχε δώσει από τον Ιούνιο κιόλας, ώστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στο ΕΑΚ, και σ’ αυτή γινόταν επίκληση τεχνικών λόγων, χωρίς να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο.

Βέβαια τεχνικούς λόγους μπορούμε να παράξουμε κάθε στιγμή, βάζοντας για παράδειγμα έναν τοπογράφο. Θεωρούμε ότι είναι μία πρόφαση και πιθανόν έχει ενοχλήσει η πορεία του Ολυμπιακού Βόλου φέτος και χρησιμοποιείται ο μηχανισμός του Δήμου Βόλου δυστυχώς εναντίον μίας ιστορικής ομάδας της πόλης μας. 13 μέρες πριν την “πρώτη” μας παίρνουμε ένα έγγραφο που μας ανατρέπει τον σχεδιασμό. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θα γίνει η “πρώτη” μας. Η “πρώτη” μας θα γίνει και θα είναι πανηγυρική. Ίσως ενόχλησε η προσέλευση φιλάθλων σε άλλη πρεμιέρα ομάδας της πόλης, που ήταν πολύ μικρή και ίσως αυτό οδήγησε σε συνειρμούς ότι θα γίνονταν συγκρίσεις και έτσι μπήκε ακόμη ένα πρόσκομμα στην πορεία του Ολυμπιακού Βόλου».

Για το αν υπάρχει αντιπαλότητα με τον ΝΠΣ Βόλος:

«Έχουμε ένα παράξενο φαινόμενο, καθώς η επίθεση προς τον Ολυμπιακό Βόλου δε γίνεται από τον ίδιο τον ΝΠΣ. Θα θεωρούσαμε θεμιτό μέσα στα πλαίσια μίας καλώς εννοούμενης αντιπαλότητας, η οποία υπάρχει και με τη Νίκη, να είχαμε μία αντιπαράθεση με τον ΝΠΣ. Εδώ όμως υπάρχει κάτι διαφορετικό. Δηλαδή χρησιμοποιείται ο μηχανισμός ενός Δήμου, που θα έπρεπε να είναι στην υπηρεσία της πόλης, εναντίον μίας ιστορικής ομάδας, η οποία έχει αναδείξει μεγάλους ποδοσφαιριστές και έχει προσφέρει μεγάλες χαρές».

Για το αν υπάρχουν άλλα παραδείγματα αντιπαλότητας με τον Δήμο:

«Πέρσι ζητούσαμε επανειλημμένως το ΕΑΚ, για να δώσουμε κάποιους κρίσιμους αγώνες για την ομάδα μας, γιατί έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αγωνιστικά και λαμβάναμε συνέχεια αρνητικές απαντήσεις κι όταν το πήραμε για τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίσαμε το εξής γεγονός: μας δόθηκε το ΕΑΚ με την προϋπόθεση ότι δε θα κάνουμε προπόνηση, για να μη χαλάσει ο χλοοτάπητας. Εμείς στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τις δημοτικές υπηρεσίες, το αποδεχθήκαμε αυτό και τρέχαμε από δω κι από κει να κάνουμε προπονήσεις. Όμως τη μέρα που παραχώρησε ο Ολυμπιακός Βόλου, για να ανακουφίζεται ο αγωνιστικός χώρος, έμπαινε κι έκανε προπόνηση ο ΝΠΣ αντί για μας».

Για την προτροπή του κ. Μπέου να μη δίνουν οι επιχειρηματίες χορηγίες στον Ολυμπιακό:

«Ήταν κάτι που μας εξέπληξε και μας πίκρανε πάρα πολύ. Έχουμε ακούσει και δει πάρα πολλά στους μήνες που διοικούμε. Δεν περιμέναμε ο πρώτος πολίτης της πόλης να καταφερθεί μ’ αυτόν τον τρόπο εναντίον της ομάδας μας. Εμείς περιμέναμε από τον πρώτο πολίτη της πόλης να βγει και να καλέσει τους επιχειρηματίες να ενισχύσουν όλες τις ομάδες της πόλης, χωρίς εξαιρέσεις. Αυτό που είπε είναι κατακριτέο και τελικά επέδρασε αντίθετα με τις επιδιώξεις του».

Για την εκδήλωση στη «Φίλια Γη» την επόμενη Τετάρτη:

«Είπαμε να δώσουμε κι έναν πανηγυρικό χαρακτήρα πριν την “πρώτη” της ομάδας με μία εκδήλωση που έχει χαμηλό τίμημα, ίσα-ίσα για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης. Θα γίνει η παρουσίαση των νέων εμφανίσεων, των νέων παικτών και του μεγάλου χορηγού. Θα είναι μία βραδιά χαράς και δεν μπορεί κανείς να μας τη χαλάσει. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ποδοσφαιριστών. Από κει και πέρα ίσως έχουμε και κάποια έκπληξη στη συγκεκριμένη εκδήλωση από το επιτελείο που κάνει τις μεταγραφές».

Για όσα ειπώθηκαν για τη σχέση Μπέου-Ιμεράι, ο κ. Μουρτζίνος τόνισε ότι η θέση του Ολυμπιακού Βόλου εκφράζεται από το Διοικητικό του Συμβούλιο και τις επίσημες ανακοινώσεις, τις οποίες επιμελείται ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι τις ανακοινώσεις των οπαδών  οποιοσδήποτε σύλλογος δεν μπορεί να τις ελέγξει και πως έχουν δικαίωμα να εκφράζονται, όπως θέλουν. Επισήμανε, δε, ότι αυτοί ως διοίκηση δεν μπορούν να σχολιάζουν συναντήσεις άλλων παραγόντων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.