Μπέος: «Κόσμος στον τελικό με προϋποθέσεις»

Πετώντας το μπαλάκι στην Ομοσπονδία και στις ομάδες

Αποχώρησε από τη σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο Αχιλλέας Μπέος, αναφέροντας ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων, ωστόσο ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αρνητικός, επιθυμώντας να δοθούν περισσότερα εισιτήρια.

«Βρίσκομαι εδώ γιατί προσκλήθηκα από τον κο Μπαλτάκο. Αλλά η παρουσία μου δεν έχει κάποιο νόημα, γιατί ως δήμαρχος της πόλης πρόθεσή μου είναι ο τελικός να γίνει μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Οι λεπτομέρειες κι όλα τα υπόλοιπα είναι απόφαση της Ομοσπονδίας και των δύο ομάδων, να συναινέσουν στις λεπτομέρειες. Εγώ έδωσα το “πράσινο φως”..», ανέφερε αρχικά ο Αχιλλέας Μπέος αποχωρώντας από τη σύσκεψη.

Σε ερώτηση για την αλλαγή στάσης του φέτος αναφορικά με τον κόσμο στον τελικό, σημείωσε: «Παραμένω στην ίδια προσέγγιση, αλλά με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Άρης-ΠΑΟΚ, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο. Και για τον Βόλο, την πόλη και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό 15.000 φίλαθλοι. Ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει η ΕΠΟ με τις ομάδες».

Αναφορικά με την απόφαση της ΔΕΑΒ να κλείσει το Πανθεσσαλικό επειδή οι κάμερες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου αθλητικού νόμου, ανέφερε ότι πριν έναν χρόνο ο Δήμος Βόλου είχε δώσει 200.000 ευρώ για να μπουν κάμερες και για τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να τοποθετηθούν νέες: «Είπα ότι όσο είναι το κόστος να συμβάλει 50-50 η ΕΠΟ και ο Δήμος. Αυτό θα το αποφασίσουν η ΕΠΟ και οι ομάδες. Το καρπούζι και το μαχαίρι το έχουν η ΕΠΟ και οι ομάδες».

Επιπρόσθετα σε όσα ανέφερε ο κ. Μπέος, να σημειωθεί πως μέσα στη σύσκεψη ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού υπογράμμισε ότι δεν καλύπτει καμία ανάγκη το να δοθούν από 4.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα ή και λιγότερα, αφού η αστυνομία, να σημειωθεί, πρότεινε να δοθούν από 3.000! Η θέση του Παναθηναϊκού, όπως αυτή εκφράστηκε από τον κ. Αλαφούζο, είναι αρνητική για τελικό στο Πανθεσσαλικό με τόσο λίγα εισιτήρια, αφού δεν καλύπτονται καν οι ανάγκες των κατόχων διαρκείας. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν εμφανίστηκε σύμφωνος με το συγκεκριμένο σενάριο, λοιπόν, και ζητά αρχικά περισσότερα εισιτήρια και ίσως να πέσει ξανά στο τραπέζι το Ολυμπιακό Στάδιο.

Εξάλλου, ο Αχιλλέας Μπέος έκανε δήλωση κατά την αποχώρησή του και για τον διαιτητή του Βόλος-Κηφισιά: «Είναι ντροπή για όλους. Έπρεπε ήδη να διερευνήσει η ΕΠΟ πώς διέρρευσε το όνομα του διαιτητή (σ.σ. Διαμαντόπουλος) χωρίς να έχει ανακοινωθεί. Είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ένα βρώμικο παρασκήνιο. Τώρα κάηκε ο συγκεκριμένος διαιτητής, αλλά πρέπει οι αρμόδιοι να το διερευνήσουν».

sdna.gr, sportfm.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.