Μπέος: “Ψάχνουν μαλ…ες Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Σαββίδης”

Τη δήλωση ότι οι ισχυροί άνδρες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Σαββίδης, ψάχνουν μαλ…ες, για να διοργανώσουν πρωτάθλημα και να παίρνουν αυτοί όλη την πίτα έκανε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Astra. Ακόμη, θέλησε να διαβεβαιώσει ότι το κεφάλαιο Ολυμπιακός Βόλου έχει κλείσει γι’ αυτόν οριστικά και δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά.

Αναλυτικά όσα σχολίασε σχετικά με το ποδόσφαιρο ο κ. Μπέος:

Για τη συμμετοχή του στη συνάντηση που έκανε ο ΝΠΣ Βόλος:

«Είμαι μέτοχος της ομάδας, έχω 50 μετοχές, και με κάλεσαν ως δήμαρχο να πω την άποψή μου. Το ευχάριστο είναι ότι η διοίκηση είπε πέντε αλήθειες που είχα πει και εγώ, ότι σκοπός της ίδρυσης αυτής της ομάδας είναι να ενώσει την πόλη. Αν αυτό κάποια στιγμή δεν γίνει, δεν έχει και νόημα ύπαρξης. Όσοι υποστήριξαν το εγχείρημα δικαιώθηκαν, γιατί η ομάδα ανέβηκε στη Super League.

Ο κόσμος πρέπει να πάει στο γήπεδο να την υποστηρίξει, για να δείξει ότι θέλει μία ομάδα στην πόλη επαγγελματική, σουπερλιγκάτη και να τη χαρεί. Μόνοι τους οι άνθρωποι της ομάδας δεσμεύτηκαν ότι το ΑΦΜ δεν πωλείται. Εγώ τους έβγαλα στη σέντρα και τους είπα αν έχουν κάποιες συναντήσεις για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου. Μου απάντησαν ότι βασική προϋπόθεση είναι η ομάδα να μείνει στο Βόλο και μόνο έτσι πωλείται και εξέφρασαν το παράπονό τους για μεγαλύτερη στήριξη.

Θέλετε, κύριοι, να υπάρχει μία ομάδα που να έχει δικαίωμα στην πίτα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, να βγει στην Ευρώπη και να κάνει ωραία πράγματα; Ελάτε. Σας δίνεται η ευκαιρία. Δε θα δοθεί άλλη ευκαιρία. Θέλετε να παραμείνετε με κάποιους που βγαίνουν στο ραδιόφωνο, λένε αηδίες και το παίζουν δημοσιογράφοι και παράγοντες τύπου Τσιμπανάκου; Κρατήστε τους αυτούς και να βγαίνουν οι ίδιοι οι επτά φίλαθλοι κάθε πρωί στα ραδιόφωνα και να κάνουν προπαγάνδα κι άλλοι επτά από την άλλη. Τι έχετε να προσφέρετε; Μία μιζέρια και μία κακομοιριά. Ελάτε να ενωθείτε».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Το κεφάλαιο Ολυμπιακός Βόλου έχει  κλείσει για μένα οριστικά. Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Θα δούμε μέχρι το καλοκαίρι τι θα γίνει μ’ αυτή την ομάδα και δε θέλω να ξανασχοληθώ στην Ελλάδα. Βέβαια μου λένε βγες πες τα, αλλά κουράστηκα, πήγα και 60 χρόνων. Σε 20 μέρες κλείνω τα 61, είμαι παππούς. Πού να τα βάλω με τα μεγαθήρια; Ψάχνει ο κάθε Μαρινάκης, ο κάθε Μελισσανίδης και ο κάθε Σαββίδης να βρουν 10 μαλ…ες άλλους να διοργανώσουν πρωτάθλημα και να παίρνουν αυτοί ακόμη και τα σημαιάκια, να μη δίνουν τίποτα από την πίτα. Αυτό κάνουν.

Και υπάρχει ένα κράτος ανίκανο. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να βάζει όρους. Έτσι και στο ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ, ο Γραμμένος. Βάλτε τους όρους. Το ποδόσφαιρο καίγεται και ο Γραμμένος δεν έχει κάνει μία δήλωση. Υπάρχει πρόεδρος στην ΕΠΟ; Είναι να τρελαίνεσαι. Εγώ λέω κάτι, αφού είστε ανίκανοι και δεν μπορείτε να κάνετε μία πρόταση. Πάρτε το καταστατικό της Premier League, από τη Γερμανία, από την Ισπανία, πάρτε πέντε στοιχεία και φτιάξτε τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου. Στείλτε το στη Βουλή στον αρμόδιο Υπουργό να το εγκρίνει, να προσθέσει, να αφαιρέσει και φωνάξτε τους και πείτε τους:

“Κύριοι, θέλετε να συμμετέχετε στο πρωτάθλημα; Δε θέλετε; Άντε γεια…”. Είναι επιχείρηση του Μαρινάκη, του Μελισσανίδη, του Σαββίδη το ελληνικό ποδόσφαιρo;

Αλλά κάποιοι είναι τόσο ανθρωπάκια και μαριονέτες. Παίξτε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Προσφέρετε κάτι στον τόπο σας. Αν δεν έχετε ικανότητα, μη βάζετε υποψηφιότητα. Τι πάτε να κάνετε στο συμβούλιο της ΕΠΟ; Να πηγαίνετε ταξίδια με την γκόμενα με την Εθνική Ελλάδας; Βάζουν ένα τσάρτερ με 160 άτομα. Τα 40 είναι η αποστολή, τα υπόλοιπα είναι δημοσιογράφοι και βλαχοδήμαρχοι με τις γκόμενες, όχι τις γυναίκες τους, και πάνε ταξίδι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο; Θέλετε να προσφέρετε; Σπάστε αυγά και κάντε ομελέτα. Δε θέλετε; Πηγαίνετε σπίτια σας».

Για τη διαφωνία του Ολυμπιακού Πειραιώς για την αναβολή των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1:

«Ο Ολυμπιακός διαφωνούσε για την αναβολή των πλέι οφ της Super League και έκαναν έκτακτο Δ.Σ. και κάλεσαν τις ομάδες από όλη την Ελλάδα, γιατί λέει ο κανονισμός της Super League ότι μπορεί να γίνει διά περιφοράς συμβούλιο, αλλά πρέπει να υπάρχει ομοφωνία. Αν ένας διαφωνεί, πρέπει να γίνει κανονικό συμβούλιο και όχι διά περιφοράς. Διαφώνησε ο Ολυμπιακός; Και τι με νοιάζει αν διαφώνησε; Μπράβο λοιπόν στον Βόλο που δεν πήγε στο συμβούλιο και τους είπε “εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν”. Εδώ η κοινωνία χάνεται, πάει να γίνει κραχ και διαφωνεί ο Ολυμπιακός. Να μην πω την κουβέντα… Θα την πω στα Γαλλικά. Ζαμάν φου, ρε Ολυμπιακέ, αν εσύ διαφωνείς. Συμφωνούμε όλοι οι άλλοι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι δικό σας, είναι κοινωνικό θέαμα. Αφήστε με, άναψα τώρα. Άμα με μετρήσετε, θα έχω κορωνοϊό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.