Μπήκε με φόρα στο 2020 ο Ολυμπιακός Βόλου!

Επικράτησε με 4-1 σε βάρος του Ασπροπύργου

Mε τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2020 για τον Ολυμπιακό Βόλου, που πήρε την πρώτη του νίκη σε επίσημο παιχνίδι για το νέο έτος. Το τελικό 4-1 απέναντι στον Ασπρόπυργο δικαιώνει πλήρως τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, που έβαλαν τις βάσεις για την κατάκτηση των τριών βαθμών από το πρώτο ημίχρονο χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Τσίτας και Τσιάρας στο 15′ και στο 30′ αντίστοιχα. Το γκολ του Κουτσιανικούλη στο 59ο λεπτό «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα του, που αγωνίστηκε χωρίς άγχος και αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, αν και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ασπρόπυργος πίεσε και πέτυχε το τέρμα με τον Ζαχαρό. Το πέναλτι που κέρδισε στο 90′ ο Κουτσιανικούλης έδωσε τη δυνατότητα στον Ντούνη να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος έδινε οδηγίες από τα κάγκελα της εξέδρας, αφού είχε δει την τέταρτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με την Καβάλα, εκτίοντας ποινή μίας αγωνιστικής στην αναμέτρηση με τον Ασπρόπυργο.

Για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο!
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα που απέκρουσε, ο Πόζογλου προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο διαιτητής Μαρόπουλος διέκοψε τη φάση για φάουλ των γηπεδούχων. Ωστόσο παρά τη νευρικότητα των δύο ομάδων ο Ολυμπιακός Βόλου φάνηκε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά και να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του αγώνα.

Ένα σουτ του Κάκκο στο 11′ για τον Ασπρόπυργο δεν ανησύχησε τον Γιδόπουλο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο παίκτης των φιλοξενούμενων και πάλι προσπάθησε να βρει με σέντρα από αριστερά τον ξεχασμένο από την άμυνα Γκατζολάρι, που δεν μπόρεσε να προλάβει την μπάλα.

Τελικά το γκολ δεν άργησε να έρθει για τον Ολυμπιακό Βόλου και στο 15ο λεπτό ο Πόζογλου έκανε την ατομική προσπάθεια από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε δύο αντιπάλους, με τον διαιτητή ν’ αφήνει το πλεονέκτημα. Τελικά η μπάλα έφτασε στον Κουτσιανικούλη που με τη σειρά του πέρασε στον Τσίτα και αυτός με αριστερό σουτ νίκησε τον Παναγόπουλο, για να πετύχει το πρώτο γκολ των «ερυθρόλευκων» για το 2020 και να κάνει το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ψάχνουν τον αιφνιδιασμό στις αντεπιθέσεις και στο 25ο λεπτό κέρδισαν κόρνερ. Ο Ράντι το εκτέλεσε, με τους Πόζογλου και Τσίτα να μην μπορούν να σκοράρουν, για να έρθει το 2-0 πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Πόζογλου εκτέλεσε το φάουλ λίγο μπροστά από το κέντρο και δεξιά, για να πιάσει την κεφαλιά ο Αντώνης Τσιάρας και με αυτόν τον τρόπο να τη στείλει για δεύτερη φορά στα αντίπαλα δίχτυα!

Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Ολυμπικός Βόλου απειλήθηκε στη συνέχεια, με τον ρυθμό να πέφτει κάπως μετά το 2-0, ενώ ο Μητρόπουλος αστόχησε μετά από σουτ έξω από την περιοχή στο 38ο λεπτό. Στο 39′ ο Ασπρόπυργος… γκρίνιαξε καθώς ο Ζγκούρι έπεσε στην περιοχή του Γιδόπουλου, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ στο 41′ ο Πόζογλου εκτελώντας κόρνερ έδωσε γρήγορα στον Γραικό, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Βοσνακίδης έπιασε το γυριστό σουτ, για να στείλει την μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 45′, με τον Κάκκο να βγάζειι στον Σρέτσκοβιτς αριστερά, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Πίντο είδε την μπάλα να περνά μπροστά από την εστία του Γιδόπουλου χωρίς να βάζει καν το πόδι του.

Πιέστηκε μόνο στο τέλος
Χωρίς τη μεγάλη φάση κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Βοσνακίδη στο 55′ να προσπαθεί να μπει στην αντίπαλη περιοχή, κόπηκε όμως από την αντίπαλη άμυνα. Ένα φάουλ του Κάκκο από τα δεξιά, λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου στο 58′ δεν ανησύχησε τον Γιδόπουλο, ενώ στο 59′ ο Κουτσιανικούλης έκανε το 3-0 δεχόμενος την μπαλιά από τον Μπουτζίκο από αριστερά και μετά τη μεσολάβηση του Κέρι με το κεφάλι! Από το ύψος του πέναλτι ο έμπειρος παίκτης δεν δίστασε να σουτάρει και να παραβιάσει έτσι και αυτός με τη σειρά του την εστία του Ασπροπύργου!

Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν να έχουν τον τρόπο να αντιδράσουν, ένα σουτ του Γκατζολάρι έστειλε την μπάλα στα χέρια του Γιδόπουλου στο 64′, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κέρι έκανε το τακουνάκι για τον Κουτσιανικούλη, από τη δική του σέντρα έφτασε στον Τσίτα και στη συνέχεια του Ολυμπιακού βρέθηκε μπροστά στον Παναγόπουλο, για να διακοπεί όμως η φάση για φάουλ που υπέδειξε ο διαιτητής.

Στο 68′ ο Κέρι έκανε το λάθος στο ύψος του κέντρου, ο Σρέτσκοβιτς έκανε την κούρσα και σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 69′ ο Κουτσιανικούλης έκανε τη σέντρα για να κάνει το γυριστό σουτ ο Πόζογλου και να μπλοκάρει ο Παναγόπουλος, ενώ στο 73′ ο Μπουτζίκος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Ντούνης δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο το γκολ της τιμής, στο 79′ ο Γιδόπουλος είδε την μπάλα να περνά εκτός μετά από σουτ του Σρέτσκοβιτς, ενώ απελπιστικά άουτ κατέληξε το σουτ του Ζγκούρι στο 81′. Στο 84′ η προσπάθεια του Τάμπα κόπηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και στο 86′ ο Γιδόπουλος με το πόδι είπε και πάλι «όχι» στον Σρέτσκοβιτς, αλλά ο Ζαχαρός με σουτ κατάφερε στο 87′ να κάνει το 3-1, μετά και από ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν στα τελευταία λεπτά αλλά στο 90′ ο Κουτσιανικούλης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Κέρι στην πλάτη της άμυνας και ανατράπηκε για να κερδίσει το πέναλτι! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντούνης, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαδόπουλος-Καρυπίδης): Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Παπαϊωάννου, Τσιάρας (80′ Ρόκας), Κουτσιανικούλης, Μητρόπουλος, Τσίτας, Ράντι (58′ Κέρι), Πόζογλου (70΄Ντούνης).

Ασπρόπυργος (Βαζάκας): Παναγόπουλος, Σταγάκης, Ζώνας, Λογοθέτης, Νικολάου, Νικολακάκης, Γκατζολάρι (83′ Τάμπας), Κάκκο (76′ Ζαχαρός), Ζγκούρι, Σρέτσκοβιτς, Φράγκος (27′ Πίντο).

Κάρτες
Κίτρινες:
-/15′ Νικολακάκης, 30′ Νικολάου, 39′ Πίντο, 67΄Βαζάκας
Κόκκινες:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.