Μπλάνας στο Magnesiasports: «Η χρονιά είναι ήδη πετυχημένη για τον Βόλο»

Για τα μπαράζ ανόδου προετοιμάζεται η ομάδα πόλο ανδρών

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της βρίσκεται η ομάδα πόλο ανδρών του Βόλου (ή ΟΥΚ Βόλου όπως αναφέρεται από την Κολυμβητική Ομοσπονδία), καθώς στις 4 Ιουλίου θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στο πλαίσιο των μπαράζ ανόδου για την Α1 Εθνική, αντιμετωπίζοντας το Περιστέρι. Όποια ομάδα φτάσει στις δύο νίκες θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, για να αντιμετωπίσει εκεί έναν εκ των ΟΦΘ και ΑΕΚ, με τον προπονητή της βολιώτικης ομάδας, Δήμητρη Μπλάνα να θεωρεί ότι εκεί που έφτασαν οι παίκτες του καθιστούν ήδη τη χρονιά πετυχημένη.

Μιλώντας στο «Magnesiasports» o τεχνικός του Βόλου αναφέρθηκε αρχικά στις δυσκολίες για το σύνολό του. «Είμαστε σε μία πρωτόγνωρη φάση για όλους. Μετά από 4 μήνες ουσιαστικά αποχής ξηεκινήσαμε προπονήσεις για να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό, ακόμη και χωρίς φιλικά και να συμμετέχουμε σε μία διαδικασία διεκδίκησης ανόδου που κρίνεται στις δύο νίκες. Αντιμετωπίζουμε το φαβορί της κατηγορίας και έχουμε και μειονέκτημα έδρας.

Θα έχουμε απουσίες και κάποιων παικτών που έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν μπορούν ούτε στις προπονήσεις να συμμετέχουν 100%, οπότε η αποστολή θα συμπληρωθεί με παίκτες από την εφηβική ομάδα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, έχοντας ήδη εκφράσει την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο όλες οι ομάδες να παίξουν με όλους τους αντιπάλους, σε στυλ μίνιο πρωταθλήματος, ανέφερε: «Ήταν μία γενική συζήτηση, με την άποψη να προκύπτει από το γεγονός ότι το πρωτάθλημα διεκόπη και δεν έγιναν καν πλέι οφ, και μπήκαμε απευθείας στη διαδικασία για την άνοδο. Άλλοι συμμερίζονται αυτήν την άποψη άλλοι όχι. Δεδομένων των συνθηκών καλούμαστε να συμμετέχουμε σ’ αυτό που αποφασίστηκε».

Πάντως, η ΚΟΕ αρχικά είχε αποφασίσει να δοθεί Final 4 με νοκ άουτ αγώνες, ωστόσο στη συνέχεια προέκρινε τη λύση των δύο νικών. «Το νοκ άουτ είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι, και το κάνανε στις δύο νίκες για να είναι η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο δίκαιη. Μία ομάδα που είναι αουτσάιντερ δεν την συμφέρει διπλά και τριπλά παιχνίδια, αλλά δεν στεκόμαστε στο τι συμφέρει εμάς ούτε στον παράγοντα τύχη, αλλά κοιτάμε την ομάδα μας να προοδεύει και να αγωνίζεται κανονικά σε αγώνες που δεν έχει πάρει μέρος στο παρελθόν» σημειώνει ο Δημήτρης Μπλάνας και συμπληρώνει: «Η χρονιά για τον Βόλο είναι πετυχημένη ούτως ή άλλως, γιατί είχαμε αρχικά ως στόχο την παραμονή και βρεθήκαμε να συμμετέχουμε σε μπαράζ ανόδου. Αυτό μόνο κέρδος είναι για εμάς».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.