Μπορεί να σωθεί ό,τι σώζεται για τον Ολυμπιακό Βόλου;

Η ήττα από τον Πιερικό φέρνει σε δεινή θέση τoυς «ερυθρόλευκους»

Ο Πιερικός ήταν η τελευταία χρονικά ομάδα που επικράτησε σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, με 0-1 στη Νεάπολη το περασμένο Σάββατο, διατηρώντας τους «ερυθρόλευκους» στην τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης, στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ενώ ήρθε ως συνέχεια η παραίτηση του Κώστα Σταματίου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η μάχη της παραμονής στη Γ’ Εθνική αποδεικνύεται δύσκολη για τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές, με το δίδυμο Πετσιμέρη-Φούτρη να καθοδηγεί πλέον την ομάδα, μετά και την αποδοχή της παραίτησης του Κώστα Σταματίου από τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων».

Επόμενο παιχνίδι, αυτό της ερχόμενης Τετάρτης με αντίπαλο τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου (Θύελλα Σαρακηνών ακόμη επισήμως για την ΕΠΟ), στο οποίο ο Ολυμπιακός Βόλου θα δείξει αν μπορεί να βγάλει αντίδραση, έστω και στο παρά ένα… Με δεδομένο ότι υποβιβάζονται πέντε ομάδες από κάθε όμιλο, και ο χειρότερος έκτος, ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» απέχουν έξι-επτά βαθμούς από τη γραμμή σωτηρίας, ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές…

Το προσύμφωνο και οι επόμενες κινήσεις

Στα διοικητικά, ο δικηγόρος Γιάννης Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της κοινοπραξίας ατόμων που φέρεται διαθέσιμη να εμπλακεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου ήταν στη Νεάπολη για το παιχνίδι με τον Πιερικό, αλλά επισήμως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό τι γίνεται με αυτό το ενδιαφέρον.

Μέχρι στιγμή δεν υπάρχει καν επίσημη ανακοίνωση περί προσύμφωνου, ενώ είναι λογικό να χρειάζεται απόφαση γενικής συνέλευσης από εκεί και πέρα για οποιαδήποτε ανάληψη καθηκόντων στο ποδοσφαιρικό τμήμα, από μη μέλη του ΑΣ, ίσως σε μία μορφή διοικούσας επιτροπής. Ούτε σύνθεση του consortium έχει γίνει γνωστή, ούτε από τον ΑΣ υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό ορόσημο για τις εξελίξεις, πέρα από την αισιοδοξία που διατυπώνεται.

Η κοινοπραξία ξεκαθαρίζει, όπως δήλωσε άλλωστε και ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο «Magnesiasports» ότι είναι διατεθειμένη ν’ αναλάβει καθήκοντα και υποχρεώσεις από την 1η Μαΐου. Από εκεί και πέρα βέβαια, όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις αλλά και τη σύνθεση αυτής της κοινοπραξίας, με ονόματα και ιδιότητες αυτών που την απαρτίζουν, όπως και τη συνέντευξη Τύπου που ουσιαστικά έχει προαναγγελθεί, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα γίνει.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.