«Μπορούμε να πάμε τη Νίκη όσο μακριά μπορεί να την πάει ο κόσμος»

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου στη σημερινή Γ.Σ.
Τόνισε στις δηλώσεις του στη Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου

Η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Νίκη, που ήταν ανοιχτή ωστόσο σε κάθε φίλαθλο της ομάδας, έλαβε χώρα σήμερα Τρίτη (18/6) στο «Παντελής Μαγουλάς, με τον Βασίλη Βενέτη να διαπιστώνει ότι ο κόσμος είναι τουλάχιστον διπλάσιος από την προηγούμενη φορά, κάτι που σίγουρα είναι θετικό.

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε τόσο ο προαναφερθείς αντιπρόεδρος της ΠΑΕ όσο και ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Παπακωνσταντίνου.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Θανασούλης

Ο δεύτερος πληροφόρησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει παρθεί η απόφαση για τον προπονητή και θα αρχίσει η ομάδα τον σχεδιασμό του ρόστερ, πρώτα με τις ανανεώσεις, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα πάνε όλα καλά με τη διαδικασία της αδειοδότησης και φέτος. Παράλληλα, επεσήμανε ότι σε έναν οργανισμό, όπως η Νίκη, που συμπληρώνει 100 χρόνια, πρέπει να διεκδικείς το καλύτερο κι αυτό είναι ο πρωταθλητισμός, ωστόσο έβαλε στην εξίσωση και τον κόσμο της ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι «μπορούμε να πάμε τη Νίκη όσο  μακριά μπορεί να την πάει ο κόσμος».

Αναλυτικά ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Όλο το προηγούμενο διάστημα, παρόλο που ήμουν στο Λονδίνο κάναμε συσκέψεις, για να αποσαφηνιστούν κάποια θέματα, όπως το μπάτζετ, οι στόχοι και σε ποιο πλαίσιο θα αγωνιστεί η ομάδα, αν  δηλαδή το πρωτάθλημα θα είναι σε έναν ή δύο ομίλους, γιατί υπάρχει και θέμα ανταγωνισμού.

Σαφώς μέχρι τις 11 Ιουλίου που θα γίνει η γενική συνέλευση της Super League 2, θα έχουμε μάθει και περισσότερα. Μέχρι τότε θα έχουμε καταλήξει στον προπονητή και στο ρόστερ. Όλα ξεκινούν από τον προπονητή και μετά πηγαίνουμε στο ρόστερ.

Το μπάτζετ στη Super League 2 είναι πολύ συγκεκριμένο, δηλαδή λιγότερο από 700.000 δεν μπορεί να πέσει ό,τι κι αν κάνεις και πηγαίνεις πάνω από το ένα εκατομμύριο, αν θέλεις να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο. Το ‘χουμε πει πάντα και ως διοίκηση ότι την ομάδα θα την κουβαλήσουμε εμείς όσο μακριά μπορεί να την πάει και ο κόσμος και η δυναμική μας.

Έχουμε συναίσθηση του τι σημαίνει και αυτή η χρονιά, γιατί κλείνουμε τα 100 χρόνια και είναι ορόσημο. Κάθε χρόνο ως διοίκηση θέτουμε τον στόχο του πρωταθλητισμού, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις ανόδου που βλέπω ότι δίνονται σε κάποιες άλλες ομάδες, δημιουργώντας εντυπώσεις. Ωστόσο δεν στέκουν ποτέ, γιατί δεν παίρνει κάποιος πρωτάθλημα από το καλοκαίρι και αυτό ισχύει για τις ομάδες που πρεσβεύουν ένα πιο καθαρό πρωτάθλημα.

Μπορεί να κάνεις ένα μπάτζετ μεγάλο και να μη σου βγουν κάποιοι παίκτες και να τελειώσεις στη δεύτερη ή τρίτη θέση, όπως έγινε και πέρσι. Οπότε σίγουρα θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είμαστε συνειδητοποιημένοι τι σημαίνουν τα 100 χρόνια για τον οργανισμό, ο οποίος έχει επιζήσει 100 χρόνια με πολέμους και με αντίξοες συνθήκες.

Μοιραία όποιος ηγείται αυτού του οργανισμού θα πρέπει να πει ότι θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί, κάτι που σημαίνει πρωταθλητισμό. Από ό,τι φαίνεται θα πάμε με σε δύο ομίλους, βορρά και νότο, και η Νίκη θα είναι στον βορρά. Όπως κάθε χρόνο, θα είναι 2-3 ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο και τις ξέρουν όλοι και μπορεί να προκύψει και μία ομάδα έκπληξη.

Πιστεύω ότι και φέτος θα πάρουμε άδεια, αλλά δεν θέλω να το προεξοφλήσω, γιατί η διαδικασία αδειοδότησης θέλει πολλή οργάνωση. Έχει αποδειχθεί ότι ακόμη και σε πρώτο βαθμό, αν δεν πάρεις άδεια, μπορείς να κάνεις έφεση και να πάρεις σε δεύτερο χρόνο. Εμείς μπορούμε να πάμε τη Νίκη όσο μακριά μπορεί να την πάει ο κόσμος, εννοώντας όλον τον οργανισμό, τους χορηγούς, τους μετόχους, τους φιλάθλους. Φέτος έχουμε πάρει κάποιες εγγυήσεις. Μας έχουν πει ότι φέτος θα είναι καλύτερα.

Είναι θέμα το τι έργο έχεις δείξει μέχρι στιγμής κι αν κάποιος πιστεύει σ’ αυτό το έργο και θέλει να υποστηρίξει αυτό που πρεσβεύεις.

Πάνω-κάτω το μπάτζετ θα είναι το ίδιο με πέρσι. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πάρουμε απόφαση για τον προπονητή και σίγουρα έχουμε στο μυαλό μας ανανεώσεις, ξεκινώντας πάντα από το υπάρχουν ρόστερ. Επίσης, αξιολογούμε παίκτες και από την εγχώρια και την ξένη αγορά. Φέτος, θα έχει πλεόνασμα παικτών, με δεδομένο ότι είναι μειωμένες οι ομάδες».

Για το αν προσπάθησε να βρει κάποιον «συμπαίκτη» σε διοικητικό επίπεδο: «Εγώ προσωπικά δεν έκανα καμία συνάντηση, αλλά είμαι πάντα ανοιχτός. Πολλοί δεν έχουν την ίδια φιλοσοφία με μας. Εννοείται ότι, αν θέλει κάποιος να έρθει και να συνδράμει, αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται το μπάτζετ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.