Νέα ήττα του ΝΠΣ, 0-1 από την ΑΕΚ

Στο «κιτρινόμαυρο» Πανθεσσαλικό

Ένα γκολ του Ορμπελίν Πινέδα από το 9ο, μόλις, λεπτό ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΝΠΣ Βόλος στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δε χρειάστηκε να φορτσάρει για να πάρει τους τρεις βαθμούς που την ανέβασαν στους 66, με τους γηπεδούχους του Κώστα Μπράτσου να μένουν στους 40 και στην έκτη θέση που δεν δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρών στο γήπεδο μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος και δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο ήταν και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, με πίεση ψηλά, η ΑΕΚ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις. Η σέντρα-σουτ του Νίκλας Ελίασον δε βρήκε συμπαίκτη στο 3′, αλλά στο 9ο λεπτό ήρθε το 0-1. Ο Σουηδός εξτρέμ έβαλε την κόντρα, ο Σέρχιο Αραούχο με το κεφάλι έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία που έστρωσε για το γκολ του Πινέδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την κατοχή χωρίς να απειλούν, μα ούτε και να απειλούνται ιδιαίτερα. Η κεφαλιά του Ντομαγκόι Βίντα στο 26′ δεν είχε δύναμη ενώ το φάουλ του Λιβάι στο 33′ δε βρήκε στόχο.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ο μυϊκός τραυματισμός του Ογκνιέν Οζέγκοβιτς που έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Από την άλλη οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος μπήκαν στο δεύτερο μέρος με διάθεση να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα. Στο 51′, μάλιστα, δημιούργησαν και τελική ευκαιρία, με τον Μίλος Ντέλετιτς να σεντράρει, αλλά τον Γιώργο Αθανασιάδη να είναι σε ετοιμότητα στην κεφαλιά του Έργκις Κάτσε.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβρισκαν περισσότερους χώρους, με τον Πινέδα να γίνεται και πάλι επικίνδυνος στο 58′, όταν στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόρις Κλέιμαν. Στο 64′, ο Αθανασιάδης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει το σουτ του Ντέλετιτς. Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 69′, με τον Λιβάι να κλέβει από το λάθος του Αντόνιο Λούνα, να περνάει και τον Κλέιμαν, αλλά να αστοχεί με το δεξί από πλάγια θέση.

Ο τερματοφύλακας του ΝΠΣ Βόλος με το πόδι απέκρουσε το διαγώνιο πλασέ του Αραούχο στο 77′ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Στίβεν Τσούμπερ βρήκε δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά.

Στο 85’, ο ΝΠΣ Βόλος διαμαρτυρήθηκε στον Τάσο Σιδηρόπουλο, ζητώντας πέναλτι για χέρι του Γαλανόπουλου. Ο Έλληνας ρέφερι δεν έδειξε παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Ένα σουτ του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που μπλόκαρε ο Κλέιμαν στο 87′, ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, με τους οπαδούς της ΑΕΚ που έκαναν «κιτρινόμαυρο» το Πανθεσσαλικό να πανηγυρίζουν τη νίκη επί του ΝΠΣ.

ΝΠΣ Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (89′ Μεταξάς), Κάτσε (80′ Καρτάλης), Γκάχι, Τάχατος (46′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (88′ Μεσκίδα), Οζέγκοβιτς (42′ Πιρές).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Πινέδα (74′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (84′ Γαλανόπουλος), Λιβάι (75′ Τσούμπερ), Αραούχο (84′ Φερνάντες), Ελίασον (90’+3′ Σιμάνσκι).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.