Νέο ξεκίνημα από μία νέα Νίκη Βόλου

Ετοιμάζονται για την πρεμιέρα της Β’ Εθνικής Μπάσκετ οι «κυανόλευκοι»-Αγιασμός στο κλειστό της Ν. Ιωνίας

Μπορεί η προετοιμασία να ολοκληρώνεται και η Νίκη Βόλου να έχει δώσει ήδη ένα επίσημο παιχνίδι, αυτό του κυπέλλου με αντίπαλο τον Βίκο Ιωαννίνων, ωστόσο τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, μιας και το Σάββατο 08/10 γίνεται η πρεμιέρα στη φετινή Β’ Εθνική, αφού στις 17:00 οι «κυανόλευκοι» υποδέχονται τον Πρωτέα Γρεβενών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Νίκη Βόλου, διοίκηση, διοικούσα επιτροπή, προπονητικό επιτελείο και παίκτες έκαναν τον καθιερωμένο Αγιασμό το απόγευμα της Τετάρτης 05/10 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, με νέα πρόσωπα να κάνουν την εμφάνισή τους…

Πρώτος ο νέος πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, Χρήστος Καλλιπολίτης. Όπως δήλωσε: «Ευχή για τη νέα χρονιά είναι η επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία. Πάντα σκεφτόμαστε θετικά και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον σκοπό μας. Μπορεί να έχει μειωθεί το μπάτζετ αλλά θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Οπότε πιστεύω ότι μπορούμε να βρεθούμε τουλάχιστον σε μία από τις θέσεις 5 ή 6».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Στέργιος Φάτσης, σημείωσε: «Μία δύσκολη χρονιά ξεκινά με τον αγώνα του Σαββάτου. Δύσκολο πρωτάθλημα φέτος με 11 ομάδες και νέο σύστημα στη βαθμολογία, με πλέι οφ και πλέι άουτ. Υγεία σε όλους ώστε να τα καταφέρουμε αυτήν τη δύσκολη χρονιά. Έγινε μία προσπάθεια για να φτιαχτεί ένα ρόστερ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του προπονητή. Έγιναν κάποιες προσθήκες σε συγκεκριμένες θέσεις και μία υπέρβαση στο θέμα του Γάλλου που είναι ένα παιδί που θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει πολύ. Θεωρώ ότι το πρόγραμμα είναι βατό για να έχουμε θετικά αποτελέσματα στις 4-5 πρώτες αγωνιστικές, ώστε να έχουμε λιγότερο άγχος στη συνέχεια».

Όσον αφορά τις κόντρες που κατά καιρούς έχουν καταγραφεί για το τμήμα μπάσκετ, αναφέρθηκε σε προσωπικά θέματα και σημείωσε: «Είπαμε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να πάμε όλοι μαζί για το καλό της ομάδας. Ό,τι έγινε έγινε. Υπάρχουν κάποια προσωπικά θέματα και παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Η Νίκη Βόλου δεν είναι πρόσωπα αλλά ιδέα και όλοι μαζί θα πάμε για το καλό της ομάδας και τίποτα παραπάνω».

Νέα και νεανική ομάδα…

Νέο πρόσωπο και ο Γιώργος Βλιώρας, που πλέον αποτελεί τον συνδετικό κρίκο διοίκησης και αγωνιστικού τμήματος όπως φαίνεται.

«Κλήθηκα από τους ανθρώπους της Νίκης σε μία χρονιά μεταβατική τεχνικά και διοικητικά, πάνω στο κομμάτι των τεχνικών γνώσεων, να σταθώ δίπλα στον κόουτς αλλά και στο οργανωτικό κομμάτι να προσπαθήσω να βοηθήσω και τη διοίκηση για να έχει μία πιο καλή συνεννόηση στο αθλητικό κομμάτι. Θεωρώ ότι η εμπειρία χρόνων που έχω μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτόν τον ρόλο. Η ομάδα τεχνικά περνάει σε μία εντελώς διαφορετική φάση. Οι σταθερές των προηγούμενων χρόνων έχουν αλλάξει, σταθερές παικτών που δεν υπάρχουν πλέον στην ομάδα, που αλλάζει φιλοσοφία, τρόπο παιχνιδιού, οπότε καταλαβαίνετε ότι αυτά είναι δύσκολα, θέλουν χρόνο, επιμονή και υπομονή» ανέφερε.

Επίσης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θέλει να είμαστε κοντά στην ομάδα και στα καλά και στα άσχημα που μπορεί να έρθουν. Ο στόχος είναι η όσο πιο εύκολη παραμονή γίνεται. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο με αρκετές ομάδες να έχουν ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό θεωρώ ότι οι πέντε πρώτες αγωνιστικές θα καθορίσουν το μέλλον μας και πόσο άνετα θα κινηθούμε στο επόμενο πρωτάθλημα. Κάνω κι εγώ έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει που είναι σταθερά δίπλα στην ομάδα τόσα χρόνια».

Από την άλλη, πρώτο προπονητής παραένει ο Ανδρέας Μαύρος, σημειώνοντας ότι: «Οι στόχοι της ομάδας είναι να παραμείνει στην κατηγορία και πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι νέα παιδιά και το Σάββατο έχουμε ένα παιχνίδι με μία σκληρή ομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε και ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Θεωρώ ότι θα τα πάμε καλά».

Με την Elite League να έρχεται ως αναβάθμιση της Α2 Εθνικής πάντως, ο Ανδρέα Μαύρος παραδέχτηκε μετά από σχετική ερώτησή μας ότι και η Β’ Εθνική χρειάζεται κάτι ανάλογο. «Τα τελευταία χρόνια δεν βοηθάει το άθλημα να έχουμε Γ’ Εθνική με έξι ομίλους ή Β’ Εθνική με τέσσερις. Ο σχεδιασμός της ΕΟΚ είναι τα επόμενα δύο χρόνια η Β’ Εθνική να έχει δύο ομίλους Βόρειο και Νότιο, άρα θα είναι μία πάρα πολύ δυνατή κατηγορία που δύσκολα θα την κερδίζεις. Εμάς στόχος μας είναι τα επόμενα δύο χρόνια να σταθεροποιηθούμε στην κατηγορία, και τώρα πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια παίζουμε για τρίτη χρονιά στη Β’ Εθνική».

Παρόντες και οι παίκτες, και ο Σάκης Κουτίνας «αναγκάστηκε» να κάνει πρώτος δηλώσεις, αφού οι «κυανόλευκοι» θεωρούν ότι αυτό αποτελεί… γούρι! «Ακόμη μια χρονιά εδώ μαζί. Καινούργια χρονιά, καινούργιοι στόχοι, πολύ νέο αίμα και ηλικιακά όλοι είναι κάτω των 25 ετών. Πλέον είμαι και επισήμως ο πιο μεγάλος και βλέπουμε. Πρώτα ο Θεός να έχουμε υγεία και πιστεύω ότι θα βγουν ωραία πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είναι τελείως διαφορετικό το στυλ μπάσκετ που θα παίξουμε φέτος με τελείως διαφορετική φιλοσοφία» τόνισε ο αρχηγός της Νίκης.

Νέος του συμπαίκτης ο Νίκος Παπαδόπουλος, που ανέφερε: «Μου άρεσε η ιδέα να ενταχθώ στη Νίκη και η πόλη του Βόλου. Πρώτος αντίπαλος η παλιά μου ομάδα και είναι περίεργο συναίσθημα να παίζεις εναντίον της και μάλιστα πρώτη αγωνιστική. έχουμε παρόμοιους στόχος και αν είμαστε σοβαροί πιστεύω να καταφέρουμε να κάνουμε τη νίκη».

Τέλος, μαζί του και ο πρώτο αλλοδαπός παίκτης της Νίκης, ο Γάλλος με καταγωγή από το Μπενίν Αριστόν Ιντό. «Είναι η πρώτη χρονιά στην Ελλάδα και ήρθα εδώ μιας και η αρραβωνιαστικιά μου μένει στον Βόλο. Για το ελληνικό μπάσκετ ξέρω ότι απαιτεί περισσότερο iq και τακτική και πρέπει να έχεις περισσότερη ευφυία για να τα καταλάβεις όλα. Είναι γρήγορο, όλοι σουτάρουν και πρέπει να είσαι καλύτερος και στην άμυνα και στην επίθεση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.