Νίκη για τον ΓΣ Αλμυρού στο ΕΑΚ Βόλου, 58-78 τον Ολυμπιακό Βόλου

Στο μαγνησιώτικο ντέρμπι της National League 2

H oμάδα του ΓΣ Αλμυρού ήταν αυτή που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου που διεξήχθη στο ΕΑΚ Βόλου για το πρωτάθλημα της National League 2, χάρη στο τελικό 58-78.

Έχοντας περισσότερη ευστοχία (και σίγουρα εμπειρία απέναντι στο νεανικό σύνολο των «ερυθρόλευκων») ο ΓΣ Αλμυρού άντεξε στα επιθετικά ξεσπάσματα των γηπεδούχων και πήρε τη νίκη, ενώ για τον Ολυμπιακό Βόλου ο Δελεντζές έκανε σπουδαίο παιχνίδι, πετυχαίνοντας 29 πόντους

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

To πάνω χέρι ο ΓΣ Αλμυρού

Πιο δυνατά ξεκίνησε ο ΓΣ Αλμυρού, παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα στην αναμέτρηση, φτάνοντας να προηγείται με 11 πόντους 7-18, στο 8’ της αναμέτρησης, ενώ η αστοχία ήταν χαρακτηριστική από την πλευρά και των δύο ομάδων. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες λύσεις, με τον Λάππα να δίνει τον ρυθμό στην ομάδα του, τη στιγμή που ο Δελεντζές από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου προσπαθούσε και τα κατάφερνε σχετικά καλά για τους «ερυθρόλευκους».

Έτσι, ο ΓΣ Αλμυρού κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με δέκα πόντους (11-21), με τον Δελεντζέ από την άλλη να έχει σημειώσει οκτώ πόντους για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η αντεπίθεση δεν ολοκληρώθηκε

Η αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου δεν επεφύλασσε κάτι διαφορετικό, με τον ΓΣ Αλμυρού να έχει το προβάδισμα σταθερά στο +10 με +12, με τον Λάππα να φτάνει τους δέκα πόντους γρήγορα. Ωστόσο η εκατέρωθεν αστοχία συνεχίστηκε, με τον Κοντοστάθη ωστόσο με εύστοχο τρίποντο να φτάνει για πρώτη φορά τη διαφορά για την ομάδα του στο +13 (17-30), στο 15’.

Με βολή του Νυδριώτη ο Ολυμπιακός Βόλου μείωσε στους 9 (23-32), ενώ το δίποντο του Δελεντζέ, έριξε τη διαφορά στους 7 (25-32), 3’25’’ πριν το ημίχρονο. Η μίνι αντεπίθεση δεν συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους ωστόσο, με τον ΓΣ Αλμυρού να παίρνει πόντους από τους Λάππα και Αργύρη και να κλείνει το πρώτο μέρος προηγούμενος με 14 πόντους και το σκορ να είναι στο 25-39.

Σταθερή εικόνα…

Με ένα τρίποντο του Λογοδότη ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός Βόλου αλλά στη συνέχεια ο ΓΣ Αλμυρού πήρε πόντους από Παπούλια, Λάππα και Αργύρη, για να φτάσει στο +19 (28-47), προτού ο Δελεντζές και ο Λογοδότης συμμαζέψουν κάπως τα πράγματα.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να προηγούνται σταθερά με 12-14 πόντους, παρά τα μίνι επιθετικά ξεσπάσματα των «ερυθρόλευκων», ενώ με καλάθια των Πελεκούδα και Παπούλια έφτασαν στο +18 (42-60), στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου. Ο Λογοδότης με τρίποντο απλά μείωσε σε 45-60, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος.

Είχε ψυχολογία ο ΓΣ Αλμυρού, έμεινε από δυνάμεις ο Ολυμπιακός Βόλου

Με επτά πόντους του Λογοδότη ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε πάντως να μειώσει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, κάνοντας το σκορ 52-61, οκτώ λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, με τον Λάππα να δίνει ανάσα στους φιλοξενούμενους με τρίποντο στη συνέχεια, ενώ ακολούθησε και δίποντο του Παπούλια (52-66).

Η ψυχολογία στη συνέχεια ήταν με το μέρος του ΓΣ Αλμυρού και με καλάθια των Παπούλια, Λάππα και Αργύρη το σκορ έγινε 54-75, 3’39’’ πριν το τέλος της αναμέτρησης. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έδειχνε να έχει άλλες δυνάμεις και το τελικό 58-78 ήρθε αναμενόμενα στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 25-39, 45-60, 58-78

Ολυμπιακός Βόλου (Κοσμάτος): Νυδριώτης 4 (1), Κωτσιόπουλος, Δελεντζές 29 (1), Στεφόπουλος 4, Μαλακόπουλος 5, Λογοδότης  16 (3), Παρασχάκης, Μπάρτζος, Μπουντούρης, Σιάνος

ΓΣ Αλμυρού (Ζαρονικόλας): Κοντοστάθης 8 (2), Λάππας 19 (1), Μαμούρας 3, Παπούλιας 11, Κανατούλας, Μυλωνάς 2, Ξηρομερήσιος, Παπουτσής 4 (1), Βαλαμούτης, Αργύρης 10 (2), Πολίτης 11 (2), Πελεκούδας 10.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.