Νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου, 87-83 στο τέλος την Αναγέννηση Καρδίτσας

Σε ένα «καυτό» κλειστό του ΕΑΚ

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, ο Ολυμπιακός Βόλου βρέθηκε να κερδίσει με 13 πόντους, παραλίγο να γνωρίσει την ήττα ενώ δεν μπορούσε να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα, και τελικά κέρδισε με όσους πόντους είχε χάσει στον πρώτο γύρο την Αναγέννηση Καρδίτσας και συγκεκριμένα με 87-83!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν εκεί, και μάλιστα για λίγο υπήρξε και διακοπή στην τρίτη περίοδο, καθώς κάποια συνθήματα που ακούστηκαν εμπίπτουν στον κανονισμό περί θεσμικών προσώπων (αφορούσαν τον Δήμαρχο Βόλου) και αποτέλεσαν τη βάση για να γίνουν συστάσεις, με την αναμέτρηση να συνεχίζεται κανονικά από εκεί και πέρα.

Τι ήθελε λοιπόν ο Ολυμπιακός Βόλου; Νίκη με πέντε και περισσότερους πόντους για να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Η αρχή έγινε με πολλά τρίποντα από τις δύο πλευρές, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει διαφορές 8-10 πόντων, μέχρι να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι και να ισοφαρίσουν σε 36-36 στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου.

Τα τρίποντα του Ίλτσογλου και οι πόντοι του Γκοντόπουλου έδωσαν ανάσες στους «ερυθρόλευκους» φτάνοντας τελικά στο 49-43 του πρώτου μέρους. Ο χορός των τριπόντων συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Αναγνωστόπουλο να έχει σειρά ενώ ο Καραμήτσος έδωσε επίσης λύσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου να φτάνει στο +14.  Ένα επιμέρους 10-2 ωστόσο έδωσε και πάλι ανάσες στην ομάδα της Καρδίτσας, για να μειώσει σε 72-70 στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου, με τον Σταύρο Αργύρη να κάνει σπουδαία εμφάνιση επιθετικά.

Τα έμμεσα τρίποντα των Γκοντόπουλου και Παρασκευά και ένα τρίποντο από πλευράς Αναγνωστόπουλου έφεραν τον Ολυμπιακό Βόλου στο +6 (83-77 στο 37’), με την Αναγέννηση να μειώνει σε 83-82 με τον Γεωργατζά. Ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές του Παρασκευά, και μία του Γεωργαντζά ενώ απέμεναν 6’’ για την ολοκλήρωση του αγώνα. Τελικά, ο Σιμάκης σημείωσε το καλάθι που δίνει το πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό Βόλου, μετά το τελικό 87-83, καθώς πλέον σε περίπτωση ισοβαθμίας κριτήριο είναι το goal average με τη διαφορά πόντων σε επίθεση και σε άμυνα να είναι υπέρ του βολιώτικου συνόλου.

Τα δεκάλεπτα: 29-20, 49-43, 70-57, 87-83

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Αγκρής, Νίκολης, Γκοντόπουλος 19 (5), Μουρατίδης, 4 Αναγνωστόπουλος 18 (6), Καραμήτσος 10 (1), Ίλτσογλου 13 (3), Σταθούρος, Σιμάκης 8, Παρασκευάς 15, Γουάμπα..

Αναγέννηση Καρδίτσας (Κρομμύδας): Κακκαβάς, Ψυχογιός 3 (1), Πανταζής, Γεωργαντζάς 16 (2), Αρκούδας 2, Παπαποστολόπουλος, Πυργιώτης, Χαλιμούρδας 5 (1), Αργύρης 27 (5), Αντωνίου 15 (3), Καλιάρας 15, Οικονόμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.