ΝΙΚΗ κορυφής, “γάζωσε” με 8-0 τη Στυλίδα

Πανηγυρισμός των παικτών της Νίκης μετά το 3-0 του Κέρι

Πολύ εύκολο έργο είχε η Νίκη απέναντι στη Στυλίδα, την οποία συνέτριψε με  8-0 στο Πανθεσσαλικό, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και μετατρέποντας το παιχνίδι σε ένα διαρκή επιθετικό μονόλογο. Οι κυανόλευκοι μπήκαν από το πρώτο λεπτό, με σκοπό να καθαρίσουν γρήγορα το παιχνίδι και το κατάφεραν με δύο τέρματα στο 4’ και το 19’ με Ιορδανίδη και Φάμπιο, ενώ μέχρι το ημίχρονο είχαν αυξήσει το σκορ στο 4-0 με τον Κέρι στο 33’ και τον Ιορδανίδη στο 36’.

Το επιθετικό κρεσέντο της Νίκης συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με άλλα τέσσερα τέρματα από τους Κέρι (49’ και 53’), Βουκομάνοβιτς (68’) και Παπαδήμα (90+).

Φυσικά, ο θρίαμβος της Νίκης … ήρθε και έδεσε με την ήττα του Ολυμπιακού Βόλου στα Μετέωρα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανηγυρικό κλίμα στο Πανθεσσαλικό, με τους φίλους της Νίκης να μη σταματούν να τραγουδούν, αφού η ομάδα τους πλέον βρίσκονται στο +3 από τον αιώνιο αντίπαλο.

Με Ρόβα στην ενδεκάδα

Η Νίκη είχε στην ενδεκάδα της τον Ρόβα δίπλα στον Μέτσε στο κέντρο, λόγω του μικροτραυματισμού που είχε ο Τσεμπερίδης το Σάββατο , ενώ μπροστά τους έπαιζε ο Ιορδανίδης ως επιτελικός, έχοντας στα δεξιά του τον Κέρι και τ’ αριστερά του τον Φάμπιο. Φορ ήταν ο Βουκομάνοβιτς. Σε ό,τι αφορά τα μετόπισθεν, ο Αποστολίδης ήταν στο τέρμα, ενώ Μετούσι και Θ. Παπαδόπουλος στα πλάγια και Παπαδήμας με Καντούτση στο κέντρο της άμυνας δεν είχαν πολλή δουλειά κι ανέβαιναν συνεχώς, για να βοηθούν επιθετικά.

Το πρώτο μέρος

Μόλις στο 4’ έγινε το 1-0. Ο Ιορδανίδης μέσα από τη μικρή περιοχή σε κενή εστία ουσιαστικά έκανε το 1-0. Το γκολ ήταν μία… ευγενική χορηγία του νεαρού τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, Σκιαθίτη, ο οποίος δεν κατόρθωσε μετά από σέντρα του Μετούσι να μπλοκάρει την μπάλα, που του έφυγε από τα χέρια, προσφέροντάς την… στο πιάτο στον σκόρερ της Νίκης.

Οι κυανόλευκοι συνέχισαν σε πολύ επιθετικούς ρυθμούς και στο 11’ ο Βουκομάνοβιτς μετά την πάσα του Κέρι βγήκε στο τετ-α-τετ σε θέση μέσα δεξιά, πήγε να περάσει τον Σκιαθίτη, αλλά μπερδεύτηκε κι έχασε την ευκαιρία. Στο 13’ ο Ιορδανίδης ήταν με φάτσα την εστία στο ύψος του πέναλτι μετά το παράλληλο στρώσιμο του Βουκομάνοβιτς, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 15’ ο Σέρβος πήγε να γίνει εκτελεστής, αλλά για λίγο δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή σε κενή εστία στο πίσω δοκάρι, μετά από την παράλληλα μεταβίβαση του Μέτσε από τα αριστερά.

Τελικά στο 19’ ήρθε το 2-0. Ο Ιορδανίδης πολύ κενό χώρο, αφού η άμυνα της Στυλίδας είχε ανέβει ψηλά, προχώρησε και όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σκιαθίτη σιγούρεψε το γκολ και έδωσε στον Φάμπιο, ο οποίος με αριστερό πλασέ σκόραρε.

Στο 33’ ο Κέρι, που είχε πάρει το «μάθημά» του από το 24ο λεπτό, όταν από την ίδια περίπου θέση (στην ευθεία με το αριστερό δοκάρι) πάλι με φάουλ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, τώρα εκτέλεσε το τέλειο φάουλ σημαδεύοντας σωστά το αριστερό παραθυράκι κι έκανε το 3-0, για να ακολουθήσει στο 36’ το τέταρτο γκολ για την ομάδα του Ντόστανιτς. Ο Ιορδανίδης με διαγώνιο σουτ με το μυτάκι από θέση μέσα δεξιά, με την ασίστ να χρεώνεται στον Φάμπιο. Το 4-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος

Στο 49’ με βολίδα εκτός περιοχής με το αριστερό του Κέρι, που σημείωσε ακόμη ένα γκολ-ζωγραφιά, έγινε το 5-0, με την μπάλα να πηγαίνει «συστημένη» στο δεξί παραθυράκι.

Στο 51’ ο Βουκομάνοβιτς έφυγε ολομόναχος αλά αντί να εκτελέσει, τη στιγμή που είχε τη δυνατότητα, πήγε να βρει ακατανόητα τον Ιορδανίδη, που ήταν λίγο πιο μακριά από την μπάλα και έτσι χάθηκε το 6-0, το οποίο έγινε δύο λεπτά αργότερα με έναν κάπως περίεργο τρόπο. Και λέμε περίεργο, διότι ο Κέρι έστειλε την μπάλα να εκτελέσει ένα φάουλ στη δεξιά γωνία της περιοχής κι ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα, αυτός σημάδεψε όχι την απέναντι αλλά την αριστερή γωνία του Σκιαθίτη, που δεν κατάφερε να αποκρούσει, φέροντας μεγάλη ευθύνη για το γκολ.

Στο 62’ ο Ντινιωτάκης έφυγε ταχύτατα μετά την πάσα του Κέρι και ανατράπηκε από τον Σκαθίτη, με τον διαιτητή Σουλίδη να δίνει πέναλτι. Ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή λόγω του τραυματισμού του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, που μεταφέρθηκε καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο της Νίκης με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στο 68’ τελικά λόγω και των αλλαγών που έγιναν, εκτελέστηκε το πέναλτι από τον Βουκομάνοβιτς, που έκανε το 7-0.

Η Νίκη έριξε ρυθμούς κι έτσι δεν κινδύνευσε να καταρριφθεί το 10-0 επί της Στυλίδας στο Π. Μαγουλάς για τη Δ’ Εθνική το 2001. Πάντως στο 92’ έβαλε και όγδοο γκολ με καταπληκτικό γυριστό σουτ-κεραυνό του Παπαδήμα έξω από τη μικρή περιοχή, ο οποίος δέχθηκε την κεφαλιά-πάσα του Καντούτση (8-0). Η φάση είχε ξεκινήσει από σέντρα του Κέρι, που ένα λεπτό πριν είχε νικηθεί σε τετ-α-τετ από τον Μήτσου.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης (68’ Κ. Παπαδόπουλος), Μετούσι, Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Καντούτσης, Ρόβας (60’ Αναστασίου), Μέτσε, Ιορδανίδης (78’ Βουρδάκης), Κέρι, Ταβάρες (60’ Ντινιωτάκης) , Βουκομάνοβιτς

ΣΤΥΛΙΔΑ: Σκιαθίτης (67’ λ.τρ. Μήτσου), Κολντρέου, Καββαδίας, Τέγος, Μάγιος, Κουφιώτης, Μπουσάι, Καμίδης (84’ Μαραμής), Λιανός (60’ Τζότζορας), Ξεζώνοτος (76’ Παπαϊωάννου), Χαλαστάνης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.