“Νίκη” στην Κατερίνη για ψυχολογικούς λόγους ή το “θαύμα”

Την Κυριακή η Νίκη ταξιδεύει στην Κατερίνη, προκειμένου να κερδίσει τον αδιάφορο Πιερικό, προκειμένου να κλείσει με θετικό πρόσημο το πρωτάθλημα και να κυνηγήσει τις όποιες μαθηματικές ελπίδες έχει για το “θαύμα” του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, δύο πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, και θέλει πάση θυσία δικό της “τρίποντο” και ήττα των ερυθρολεύκων από τον Αλμυρό, για να κόψει αυτή πρώτη το νήμα, πράγμα το οποίο κινείται στη σφαίρα του απίθανου.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα αγωνιστεί ως δευτεραθλήτρια του ομίλου, σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο και, βάσει αυτού, θέλει μία άκοπη νίκη, χωρίς κάρτες και τραυματισμούς, προκειμένου να τονωθεί ψυχολογικά και να είναι έτοιμη για τους αγώνες που θα κρίνουν τον προβιβασμό της, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες (ήδη είναι γνωστό πως στον πρώτο αγώνα των μπαράζ θα λείψουν οι τιμωρημένοι Ρόβας και Ντινιωτάκης).

Απέναντί της θα βρεθεί ο Πιερικός, ο οποίος είναι αδιάφορος, καθώς την περασμένη αγωνιστικά σώθηκε μαθηματικά και… πανηγυρικά, νικώντας 4-0, εκτός έδρας, την υποβιβασμένη Στυλίδα. Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη, παρά την απουσία βαθμολογικού κινήτρου, δε μοιάζει εύκολος αντίπαλος, λόγω του εντυπωσιακού “φορμαρίσματος” που έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό στο ΔΑΚ Κατερίνης με 2-1, στις 27 Ιανουαρίου, είναι εννιά παιχνίδια αήττητος με πέντε νίκες (μία άνευ αγώνος με την Αναγέννηση, με Θησέα εντός και Φωκικό, Σέλλανα και Στυλίδα εκτός) και τέσσερις ισοπαλίες με Αχιλλέα, Οικονόμο, Αλμυρό και Μετέωρα (με τις τρεις πρώτες ομάδες χωρίς τέρματα), έχοντας φτάσει πλέον στην πέμπτη θέση της κατάταξης, με 35 βαθμούς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο ρόστερ των μελανόλευκων αγωνίζονται δύο αδέρφια του Χρήστου Καρτσαμπά, ο Θανάσης κι ο Αλέξανδρος, σε μία αναμέτρηση… “οικογενειακή υπόθεση” για εκείνους.

Στα αγωνιστικά νέα για τη Νίκη, εκτός των τιμωρημένων Ρόβα και Ντινιωτάκη, απών θα είναι και ο βασικός πορτιέρε των κυανόλευκων, Μανώλης Αποστολίδης, ο οποίος ηθελημένα στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τα Μετέωρα στο Πανθεσσαλικό, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, η οποία ήταν η τέταρτη για εκείνον, με αποτέλεσμα να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής στο προσεχές παιχνίδι και να είναι έτοιμος και “καθαρός” από τυχόν τιμωρία στα μπαράζ που, εκτός φυσιολογικού απροόπτου, έπονται. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Νέτι Μέτσε. Ο κεντρικός μέσος της Νίκης έχει έξι κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα και σε περίπτωση που αντικρίσει ακόμα μία, θα κληθεί να εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσει τους αγώνες μπαράζ. Το να πάρει φανέλα βασικού στο ματς της Κατερίνης, όπως γίνεται αντιληπτό, αποτελεί μία μορφή ρίσκου, το οποίο δεν είναι γνωστό αν θα το πάρει ο Ντόστανιτς κι οι συνεργάτες του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.