Νταμπλ στο Πανθεσσαλικό η ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΟΚ

Στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος

Σε ένα παιχνίδι που είχε περισσότερες φάσεις στο πρώτο μέρος και τον ΠΑΟΚ να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα ήδη από το 6΄ μετά την κόκκινη κάρτα του Ρότα, η ΑΕΚ πήρε το κύπελλο Ελλάδος στον περιπετειώδη φέτος τελικό, επικρατώντας 2-0 με τέρματα των Μουκουντί και Πάολο Φερνάντες.

Καλύτεροι οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ό,τι έπρεπε για να κερδίσουν, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και δεν βρήκε τις φάσεις που θα ήθελε, ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Κόκκινη κάρτα, γκολ και δοκάρι!

Η αρχή ήταν… εκρηκτική, με το πρώτο μέρος να αποδεικνύεται… γεμάτο! Mόλις στο 5’ η ΑΕΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ, με τον Χατζισαφί να κάνει τη σέντρα από αριστερά και από κοντά ο Λιβάι Γκαρσία προσπάθησε να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας. Ωστόσο ο τερματοφύλακας  Κοτάρσκι ήταν μπροστά και μπόρεσε να διώξει σε κόρνερ, σε μία πραγματικά δύσκολη επέμβαση.

Μετά την εκτέλεση του κόρνερ όμως, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα, ο Τάισον ήταν μόνος του και ο Ρότα τον μάρκαρε άτσαλα, και ο διαιτητής Μπριχ του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 6’!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, και στο 11’ Μπράντον Τόμας και Τάισον συνεργάστηκαν, ο δεύτερος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά στον Σβαμπ, με τον Αυστριακό να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Στο 13’ πάλι ο Κωνσταντέλιας έδωσε ωραία πάσα στον Σάστρε δεξιά εντός περιοχής, αλλά στο σουτ που επιχείρησε ο Στάνκοβιτς επενέβη αποτελεσματικά.

O ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, μέχρι το 26’ όμως, όταν η ΑΕΚ έκανε το 1-0! Ο Ελίασον εκτέλεσε το φάουλ και βρήκε τον Μουκουντί, που ευνοήθηκε και από τις κόντρες για να σουτάρει από κοντά και να νικήσει τον Κοτάρσκι, για ν’ ανοίξει το σκορ, κόντρα ίσως και στη ροή του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο!

Στο 30’ μετά από σέντρα του Κωνσταντέλια, ο Σβαμπ έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν και πάλι σε ετοιμότητα και κατάφερε με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει.  Τέλος, σο 42’ πάλι ο Σάστρε βρέθηκε εντός αντίπαλης περιοχής μόνος του διαγώνια δεξιά, σούταρε και είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς!

Ο ΠΑΟΚ πίεσε αλλά δεν βρήκε γκολ-Στις καθυστερήσεις το 2-0

Πιο ορεξάτη μπήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει να βρει ρυθμό, και να δείχνει πιο ζωντανός από το 59’ και μετά με τον Ζίβκοβιτς, με τους «κιτρινόμαυρους» όμως να κερδίζουν χρόνο, προηγούμενοι στο σκορ.

Μόλις στο 73’ ο ΠΑΟΚ είχε την πιο καλή φάση του πάντως, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει όμως εύκολα την μπάλα μετά το σουτ του Μπίσεσβαρ, ενώ η ΑΕΚ πρόσεχε κατά κύριο λόγο το μετόπισθεν, προσπαθώντας να βγει στην κόντρα επίθεση και έχοντας και ένα σημαντικό ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Στο 76’ πάλι ο Αουγκούστο έχασε μοναδική ευκαιρία μετά από συνεργασία συμπαικτών του, απέναντι στον Στάνκοβιτς που δεν ήταν σε καλή θέση, αλλά ο παίκτης του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο χρόνος περνούσε υπέρ της ΑΕΚ, στο 87’ ο Τζίμας έκανε ένα σουτ με τον Στάνκοβιτς να διώχνει με υπερένταση, ενώ μία καλή εκτέλεση φάουλ είχε ο Βιερίνια στο 89’ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τελικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πάολο Φερνάντες με μία αριστοτεχνική ενέργεια έκανε το σκορ 2-0 και «σφράγισε» το νταμπλ για την ΑΕΚ!

Δυστυχώς στο τέλος δεν έλειψε η ένταση, με ανθρώπους των δύο ομάδων συμπλοκή, και μάλιστα διμοιρία των ΜΑΤ παρατάχθηκε εντός του γηπέδου!

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60’ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (85’ Πάολο Φερνάντες), Πινέδα (60’ Σιντιμπέ), Λιβάι Γκαρσία(60’ Άμραμπατ), Τσούμπερ, Ελίασον (82’ Μάνταλος).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (60’ Βιερίνια), Ίνγκανσον, Κουλιεράκης (85’ Κεντζιόρα), Σοάρες (60’ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (77’ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (85’ Τζίμας), Τάισον, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Τόμας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.