O Άγγελος Κριτσιώτης έσβηνε φωτιές στη Νέα Αγχίαλο μία μέρα πριν τον γάμο του! (video)

Οι δραματικές στιγμές που έζησε ο Βολιώτης ποδηλάτης τη στιγμή των εκρήξεων

Ο Άγγελος Κριτσιώτης έχει διακριθεί τόσο για την αθλητική δράση του στην ποδηλασία, όσο και για τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις στήριξης που έχει διοργανώσει, έχοντας κερδίσει πολλά «μπράβο» από όλη την αθλητική οικογένεια και όχι μόνο. Πάντως, και ο ίδιος δεν περίμενε μάλλον μία ημέρα προτού έρθει εις γάμου κοινωνία με την αγαπημένη του Κατερίνα, ότι θα έσπευδε στη Νέα Αγχίαλο για να πολεμήσει τις φλόγες και την καταστρεπτική τους μανία…!

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ο Άγγελος εργάζεται στο αεροδρόμιο της Κω και βρέθηκε μία εβδομάδα πριν τον γάμο του και πάλι στον Βόλο για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το ευτυχέστερο (μέχρι το επόμενο…) γεγονός της ζωής του με τη σύντροφο της ζωή τους Κατερίνα Μάρκου. Κάπου εκεί άρχισαν οι πυρκαγιές να καταστρέφουν τη Μαγνησία, και ο ίδιος δεν δίστασε να σπεύσει στη Νέα Αγχίαλο για να συμμετέχει στην προσπάθεια να σωθούν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές, τη στιγμή μάλιστα που οι γονείς του διαμένουν μόνιμα στην περιοχή Αλωνάκι της Νέας Αγχιάλου.

«Μια μέρα πριν τον γάμο μας και άρχισαν οι φωτιές να εμφανίζονται στη Νέα Αγχίαλο. Οι γονείς μου ήταν στο Αλωνάκι, και η μητέρα μου έχει αναπνευστικά προβλήματα. Μαζί με τον κουμπάρο μας Δημήτρη Μαγιόγλου, πήγαμε με το σκούτερ που έχει στην περιοχή. Ο Δημήτρης πήρε τη μητέρα μου για να τη μεταφέρει στον Βόλο κι εγώ έμεινα εκεί μαζί με άλλους εθελοντές για να προσπαθήσουμε να σβήσουμε τις φωτιές» σημειώνει στο «Μagnesiasports» o Βολιώτης ποδηλάτης. Την ίδια στιγμή είχε φυσικά και τη σκέψη στον πατέρα του, που κατέφυγε στην παραλία για να προστατευτεί από τη φωτιά.

Ο Άγγελος Κριτσιώτης αντίκρυσε μία εικόνα καταστροφής, πολύ επικίνδυνη, και έτυχε να είναι στην περιοχή όταν άρχισαν οι εκρήξεις από την αποθήκη πυρομαχικών της 111 ΠΜ. «Εγώ είμαι απογοητευμένος από την Πυροσβεστική. Δεν ξέρω τι εντολές είχαν πάρει και καθόντουσαν στα οχήματα. Εμείς ήμαστε ελάχιστοι εθελοντές που συνδέαμε λάστιχα για να περιορίσουμε τη φωτιά, για να μην περάσει από τον δρόμο και για να σώσουμε σπίτια» σημειώνει, ενώ την ίδια ώρα η Κατερίνα στενοχωριόταν, φοβόταν για τον ίδιο και θεωρούσε ότι πιθανότατα θα αναγκαζόντουσαν μπροστά στην καταστροφή να αναβάλουν τον γάμο…

«Εγώ έφυγα τελικά αργά το βράδυ. Πρόλαβα τις εκρήξεις στην περιοχή. Εκείνη τη στιγμή προσπαθούσα να σώσω κάποια σκυλιά, και έσπαγαν οι τζαμαρίες από την έκρηξη. Και κοιτούσαμε μετά να δούμε αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι»… Οι στιγμές προφανώς και ήταν τρομακτικές και για τον Άγγελο και για όλους όσοι βρισκόντουσαν στην περιοχή και όχι μόνο. Την ίδια στιγμή η Κατερίνα πίσω στον Βόλο τρόμαζε, ανησυχούσε και έκλαιγε…

«Φοβόμουν φυσικά κι εγώ. Φοβόμουν για τη ζωή μου. Τρέχαμε για τον γάμο μας και μέσα σε μία μέρα τρέχαμε για να σβήσουμε τη φωτιά» σημειώνει ο Άγγελος.

Η επόμενη ημέρα όμως τον βρήκε… γαμπρό και δίπλα του χαμογελαστή η Κατερίνα, απαστράπτουσα και κλέβοντας τις εντυπώσεις και ως νύφη, βιώνοντας τον γάμο των ονείρων τους! Θα έχουν να θυμούνται λοιπόν…!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.