O Aλέκος Βοσνιάδης ανοίγει τα χαρτιά του από την Πορταριά: «H Νίκη μπορεί να κοιτάξει μόνο πιο πάνω»

Να ξεφύγει η ομάδα από τη SL 2 ο στόχος σύμφωνα με τον προπονητή των «κυανόλευκων»

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πορταριά ολοκληρώνεται για την ομάδα της Νίκης Βόλου και πλέον ο σχεδιασμός προχωρά για τα επόμενα βήματα και την υλοποίηση των στόχων, με τον προπονητή των «κυανόλευκων» Αλέκο Βοσνιάδη να τονίζει κατηγορηματικά ότι η ομάδα μπορεί να κοιτάξει μόνο προς τα επάνω και ότι καλείται να ξεφύγει από την κατηγορία της Super League 2!

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Με την ηρεμία να είναι εμφανής στο πρόσωπό του, ειδικά από τη στιγμή που προφανώς έχουν γίνει κινήσεις που τον αφήνουν ικανοποιημένο, ο τεχνικός της Νίκης Βόλου μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου και φυσικά και στο Magnesiasports για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και για το τι μπορεί να επακολουθήσει αλλά και για την ανάγκη να δικαιωθεί η διοίκηση με την επίτευξη της ανόδου…!

Για το νέο ρόστερ ο Αλέκος Βοσνιάδης αρχικά σημείωσε ότι: «Το πλεονέκτημα είναι ότι υπάρχει ένας κορμός από μία ομάδα που είχε καλή παρουσία. Μείνανε τα παιδιά που θέλαμε και πάνω σ’ αυτούς θα υπάρχει συνέχεια. Εννοείται ότι η Νίκη δεν έχει καμία σχέση σε θέματα οργάνωσης με αυτό που είχα βρει. Τότε είχαμε τεράστια προβλήματα και τέτοια εποχή είχαμε γυρίσει τη μισή Μαγνησία (για προπονήσεις). Τώρα υπάρχει μία σειρά με δύο γήπεδα διαθέσιμα και με καλύτερες εγκαταστάσεις, έχουν μπει σε σειρά κάποια πράγματα και ξεκινάμε από μία καλή αφετηρία και στο αγωνιστικό. Με λίγη τύχη και με πολλή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε παραπάνω πράγματα».

Από εκεί και πέρα ήταν κατηγορηματικός και για τον στόχο, αφήνοντας αιχμές για το πρωτάθλημα της SL2. «Η θέση είναι ξεκάθαρη. Κάποια στιγμή πρέπει να φύγεις από αυτό το πρωτάθλημα για να έχεις μέλλον. Η SL2 είναι ένα πρωτάθλημα κάθε χρόνο και χειρότερο. Δεν ξέρουμε πότε αρχίζει και ποιες ομάδες παίζουν και δεν μπορούμε να βρούμε άκρη. Για να έχεις μέλλον ως ομάδα και να μην βαρεθούν κάποια στιγμή οι Παπακωνσταντίνου και Βενέτης να κάνουν πράγματα η ομάδα πρέπει να ξεφύγει. Είναι μονόδρομος και δεν γίνεται αλλιώς. Έχοντας βγει τέταρτοι δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Αλέκο Βοσνιάδη παράλληλα, αυτό που έγινε την πρώτη ημέρα με τόσο πολύ κόσμο (σ.σ. στην πρώτη προπόνηση) είναι μία προίκα για την ομάδα, συμπληρώνοντας ότι: «Για τέτοιες δύσκολες εποχές με άδεια γήπεδα, με ομάδες της κατηγορίας μας να μην μπορούν να μαζευτούν για να ξεκινήσουν και με χιλιάδες προβλήματα. το μεγαλύτερο θέμα για εμάς είναι να βγάλουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα. Αν αυτό το πετύχουμε θα έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα».

Άγνωστος όρος ο προγραμματισμός…

Αυτή η αβεβαιότητα όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια, ανησυχεί πάντως τον Αλέκο Βοσνιάδη;

«Είναι φυσιολογικό» σημειώνει και αναφέρει: «Από τη στιγμή που ακολουθείς κάποια πράγματα στην προετοιμασία θα πρέπει να ξέρεις που φτάνει ο κάθε κύκλος. Δεν γίνεται να κάνεις τα ίδια και τα ίδια, να βαλτώνεις και να ξαναξεκινάς. Η λέξη «προγραμματισμός» και η Super League 2 πάντως δεν ταίριαξε ποτέ και 6-7 χρόνια λέμε τα ίδια και κάθε χρόνο έχει και πιο κάτω. Ομάδες που δεν μπορούνε ας πάνε πιο κάτω. Αυτές που μπορούν να περάσουν από τους απαραίτητους ελέγχους και να παίξουν».

Μάλιστα, ο τεχνικός της Νίκης επεσήμανε ότι είναι τόσος κόσμος που δουλεύει γύρω από τις ομάδες και ταλαιπωρείται και ότι κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να τελειώσει και να βλέπουμε και για τη μεγαλύτερη κατηγορία. «Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο να υπάρχει μία μεγάλη κατηγορία και όλες οι άλλες κάτω από αυτήν να είναι διαλυμένες και παρατημένες στην τύχη τους. Στην Ελλάδα πλέον προπονητές και τα μέλη των τιμ έχουν γίνει κασκαντέρ, κάνοντας προσαρμογές κάθε φορά με ό,τι συμβαίνει» συμπλήρωσε.

Η εικόνα και τα προβλήματα που την αλλοίωσαν…

Σύμφωνα με τον προπονητή της Νίκης, η ομάδα χτίστηκε με συγκεκριμένες βάσεις, αθλητική, με καλούς αθλητές και παίκτες, με φιλοδοξία.

«Είναι σημαντικό να μην επαναπαύεται κανείς με τα λίγα. Όλοι θέλουν το παραπάνω και το καλύτερο. Φύγανε οι… κορεσμένοι και θα είμαστε νομίζω πολύ καλύτεροι φέτος. Να ευχηθούμε να μην έχουμε τα περσινά προβλήματα με 13-14 παίκτες στην αποστολή (σ.σ. κυρίως λόγω κορωνοϊού) και με οκτώ παιχνίδια σε 22 μέρες. Ο κόσμος βλέπει μόνο την εικόνα αλλά αυτή αλλοιώνεται από τα πολλά προβλήματα κάποιες φορές. Αν πέρυσι δεν είχαμε την ηρεμία και τη βεβαιότητα ότι μόλις η ομάδα μαζευτεί θα κάνει την πορεία που πρέπει, μπορεί να είχαμε χάσει και τον δρόμο. Και η κριτική είχε αρχίσει και «έξυπνα» πράγματα ακούγαμε» σημείωσε.

Ωστόσο υπήρχαν και άλλα θετικά δεδομένα. «Αλλά ήμαστε σε ένα περιβάλλον που γνωρίζαμε πολύ καλά και απομονώθηκαν κάποιοι. Από την ώρα που επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές δήλωνα από τότε ότι η ομάδα θα μπει στην εξάδα» τόνισε για να επιστρέψει πάλι στη δυναμική του κόσμου.

«Ο κόσμος πίστεψε στην ομάδα και οι αντίπαλοι ήξεραν με ποια ομάδα έχουν να κάνουν. Αυτό οδήγησε σαν προίκα το να μην έχουμε φέτος τη δυσκολία να φτιάξουμε την ομάδα. Ακουγόταν ότι η ομάδα ήταν σε καλή κατάσταση και νοικοκυρεμένη, με μία καλή περσινή πορεία, σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι που δίναμε μάχη για να πείσουμε κάποιον παίκτη» ήταν το σχόλιό του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον προπονητή της Νίκης, όπως διαμορφώνονται τα αποδυτήρια δύσκολα μπορούν να επικρατήσουν… ζιζάνια. «Επιλέξαμε παιδιά που θα μπορούν ν’ αντέξουν το δύσκολο για έναν παίκτη, και αυτό είναι το να μην παίζει κανείς.  Όλος ο οργανισμός της Νίκης έχει καταλάβει πάντως ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι» τόνισε, για να επαναλάβει ότι οι οι διοικούντες είναι κάτι διαφορετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Είναι διακριτικοί και δίνουν τη δυνατότητα διαχείρισης των αποδυτηρίων. Σε άλλες ομάδες μπορεί να διαφωνείς για το αυτονόητο. Γι’ αυτό και πρέπει να ξεφύγει η Νίκη Βόλου από την κατηγορία. Η ομάδα φτιάχνεται για να ξεφύγει από αυτό το… βάσανο! Τι έχει πάρει ο Παπακωνσταντίνου από την ενασχόλησή του με τη Νίκη; Ποια είναι τα έσοδα στην κατηγορία αν είναι κλειστά τα γήπεδα; Περιμένανε οι ομάδες να πάρουν 350 χιλιάδες και πήραν 50! Περιμένανε έσοδα από στοίχημα και τηλεοπτικά. Τι είδαν τελικά οι ομάδες; Έχουν γεμίσει από προσφυγές» σχολίασε σχετικά για να καταλήξει: «Η διοίκηση στις περισσότερες επιλογές ήταν δίπλα. Σε άλλες ομάδες βλέπουμε περιπτώσεις που οι προπονητές δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη. Ευτυχώς εδώ δεν το ζούμε αυτό. Κάποια στιγμή βέβαια θα έχει ο καθένας διαφορετική άποψη και αυτό είναι φυσιολογικό. Το σημαντικό είναι να πατάμε πάντα πάνω στο καλό της ομάδας. Η συνεργασία είναι καλή και αυτό είναι κάτι που με κάνει αισιόδοξο».

Πεντάδα διεκδικητών

Για τα φαβορί όσον αφορά την άνοδο, και αφού τόνισε και αυτός με τη σειρά του ότι η μία επιπλέον θέση ανόδου δίνει ανάσα, ο Αλέκος Βοσνιάδης στάθηκε μαζί με τη Νίκη σε τέσσερις ακόμη ομάδες.

«Ενισχύθηκε ο Πανσερραϊκός, ο Ηρακλής θέλει να πάει για άνοδο, έχουμε μία μεγάλη αλλαγή στη Λάρισα που θα φέρει τον κόσμο στο πλευρό της και η ΑΕΛ έχει ως μεγάλη ομάδα μία δυναμική, που κράτησε τον περσινό κορμό και αν οι επιλογές που κάνει τώρα είναι σωστές θα είναι ξεκάθαρα από τα φαβορί. Μπορείς ν’ αφήσεις την Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός; Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα πάνε αυτές οι ομάδες για να κριθεί μία κατάσταση και αυτή η πεντάδα θα παίξει ρόλο. Δεν υπάρχει όμως πρώτο φαβορί. Δεν είναι κάτι που βγαίνει κανείς και παίζει μόνος του» ανέφερε ενώ επεσήμανε ότι: «Ο πρωταθλητισμός δεν θέλει μόνο καλή ομάδα αλλά θέλει να προσέξεις πολλά πράγματα. Όπως είναι αυτή η κατηγορία δεν βγαίνουν πάντα οι καλύτερες ομάδες για κάποιον λόγο. Πρέπει και ομάδα να έχεις για να διεκδικείς πράγματα μέχρι τέλους αλλά και να γίνουν πράγματα που θα την προστατεύσουν. Υπάρχουν πολλά σ’ ένα πρωτάθλημα που μπορεί να σε πετάξουν στα βράχια. Έχουμε την ανάγκη να είναι ο κόσμος στο πλευρό μας σε μία δύσκολη χρονιά. Εγώ το έχω ζήσει στη Νίκη αυτό, με τον κόσμο να παίρνει την ομάδα από το χέρι και να της αλλάζει κατηγορία. Με λυμένα τα θέματα της καθημερινότητας, νομίζω ότι θα είμαστε μία ομάδα που θα το πάει μέχρι τέλους».

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, αφού σημείωσε ότι ο Ουρουγουανός Ολαϊθόλα θεωρείται μέλος της ομάδας στάθηκε στην ανάγκη διατήρησης του ελληνικού στοιχείου στην κατηγορία. «Αν δεν υπάρχει στη Super League 2 το ελληνικό στοιχείο, που μπορεί να υπάρχει; Αυτή τη στιγμή έχουμε ταιριάξει άμυνα και κέντρο με καλούς Έλληνες παίκτες και μπροστά με παιδιά που ήρθαν από το εξωτερικό. Αν γίνει μία ακόμη μεταγραφική επιλογή για μπροστά θα εξαντλήσουμε την καλή περίπτωση από τον ελληνικό χώρο και μετά θα κοιτάξουμε στο εξωτερικό» ήταν το σχετικό σχόλιο του προπονητή της Νίκης Βόλου.

Ιδιαίτερη αναφορά πάντως ο Αλέκος Βοσνιάδης έκανε και στο θέμα των διαθέσιμων γηπέδων πλέον και για προπονήσεις και για τους αγώνες, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που οι «κυανόλευκοι» έφτασαν μέχρι και τα Καλά Νερά αλλά και τα Κανάλια… «Έχουμε γήπεδο για φιλικά (σ.σ. Νεάπολη) και το γήπεδο του ΟΣΕ ως βάσεις και έχουμε κάνει τεράστια βήματα σε σχέση με πέρυσι. Φτιάξαμε και φέτος μία ομάδα που να μπορεί στα ανοιχτά γήπεδα (σ.σ. Πανθεσσαλικό) να κάνει πολλά πράγματα. Έχουμε όμως στοιχεία για να εκμεταλλευτούμε και τη Νεάπολη, έχοντας όγκο και δύναμη όμως κι εμείς να το πάμε εκεί διαφορετικά. Είναι πιο έδρα η Νεάπολη, αλλά αν με ρωτάτε εγώ το Πανθεσσαλικό θέλω, έχοντας ζήσει τις μεγάλες στιγμές της Νίκης και με θετική αύρα εκεί» κατέληξε.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.