Ο χάρτης της ΕΠΣΘ για τη νέα χρονιά

35 oμάδες στις δύο τοπικές κατηγορίες

Αύριο Πέμπτη ή ίσως και την ερχόμενη Παρασκευή να έχουμε τελικά την έκδοση της τελικής προκήρυξης από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, για τη διαμόρφωση των πρωταθλημάτων που θα διοργανωθούν τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς συνολικά 35 ομάδες κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στην Α και Β κατηγορία, και ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ζυμώσεις προκειμένου να καθοριστούν οι όμιλοι.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό 16 ομάδες θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, σε έναν ενιαίο όμιλο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει διαδικασία πλέι οφ ανόδου και πλέι άουτ για τον υποβιβασμό.

Συγκεριμένα στην Α’ κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου της Μαγνησίας ετοιμάζονται να πάρουνν μέρος οι Αγία Άννα, Αγία Παρασκευή, ΦΘ Αγχίαλος, ΑΕ 2002, Ακρόπολη Σέσκλου (που βρήκε διοικητική λύση την τελευταία στιγμή), Αίας Σούρπης, Αστέρας Ριζομύλου, Δάφνη (αν και είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι δεν θα συμμετέχει), Μακρινίτσα (που παίρνει τη θέση του Αθλητικού Κολεγίου Νίκης), Μυρμιδόνες, Πρωτεσίλαος Πτελεού, Πύρασος Νέας Αγχιάλου, Ρήγας Φεραίος,  Σαρακηνός Βόλου, ΑΟ Σκιάθου και Τοξότης Βόλου.

19 στη Β’ κατηγορία

Στη Β’ τοπική κατηγορία, οι 19 ομάδες περιλαμβάνουν επανεμφανιζόμενες αλλά και μία νεοσύστατη. Απώλειες υπάρχουν και εδώ, καθώς η Σκόπελος έχει γηπεδικό θέμα και αποφάσισε να μείνει εκτός δράσης για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ ο νέος Μαγνησιακός με τη συγχώνευση ουσιαστικά της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας… περίσσευε, αφού υπάρχει ήδη ο Μαγνησιακός. Από την άλλη εκτός δράσης μένει η Δημητριάς, ενώ κάνουν την επανεμφάνισή τους οι Νέοι Αθλητές Νίκης, ο ΑΟ Μικροθηβών, ο Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων (που δήλωσε από την πρώτη στιγμή συμμετοχή) και ο ΑΟ Άνω Λεχωνίων. Νεοσύστατη είναι η ομάδα Νέων της Αγίας Άννας, με μητρική βέβαια την ομάδα που θα αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣΘ.

Ουσιαστικά, ένας όμιλος θα έχει δέκα ομάδες και ο δεύτερος εννέα, με τον διαχωρισμό να προκύπτει από κλήρωση, τουλάχιστον σε ένα μέρος του, εκτός αν υπάρξουν και γεωγραφικά κριτήρια για τον διαχωρισμό. Έτσι, Απόλλων Καναλίων, Άθλος, ΑΟ Μικροθηβών, Ηρακλής Αγίων Θεοδώρων. Αχιλλέας Αχιλλείου, ΑΕ Διμηνίου, Άνθιμος Γαζής, ΑΠΟΒ, , Ερμής Βόλου, Μαγνησιακός.Ελευθεριακός-Liberta, Ένωση Λεχωνίων-Νηλέας, ΑΟ Άνω Λεχωνίων, Ιάσων Άλλης Μεριάς (αφού αποχώρησε πέρυσι από την Α’ ΕΠΣΘ), Κένταυρος Νοτίου Πηλίου, Πηλέας, Πανιώνιος, ΝέοιΑΝέοι Άννας και νέοι αθλητές Νίκης θα βρίσκονται στη Β’ κατηγορία και θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΘ αλλά και την αποφυγή της Γ’ κατηγορίας που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της από την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.