Ο Δήμος έδωσε τη Νεάπολη με όρο-παγίδα και ο Ολυμπιακός Β. αρνήθηκε!

Άποψη από το γήπεδο της Νεάπολης
Τόνισε πως, αν θα γίνουν ζημιές, δεν παραχωρείται καμία αθλητική εγκατάσταση για όλα τα τμήματα του συλλόγου

Νέες εξελίξεις είχαμε στο σίριαλ της διαμάχης Ολυμπιακού Βόλου και Δήμου Βόλου με αφορμή την «πρώτη» συγκέντρωση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Συγκεκριμένα μετά από διαρκή αλληλογραφία τις τελευταίες μέρες, σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι ο Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε με επίσημο έγγραφο τη Νεάπολη για τη Δευτέρα και ο Δήμος Βόλου, που είχε προτείνει στους ερυθρόλευκους και το Βοηθητικό του ΕΑΚ, απάντησε θετικά! Ωστόσο, μέσα στους όρους που έβαλε, υπήρχε κι ένας που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτός σε καμία περίπτωση απ’ τη διοίκηση του συλλόγου κι έτσι κατά πάσα πιθανότητα η «πρώτη» και η τέλεση του αγιασμού θα γίνει στο πλακόστρωτο έξω απ’ το ΕΑΚ τη Δευτέρα και μάλιστα το Σάββατο θα υπάρξει η σχετική ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά, οι όροι που έβαλε ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για την παραχώρηση της Νεάπολης ήταν ότι δε θα υπάρξουν φθορές και θα παραδοθεί η εγκατάσταση, όπως παρελήφθη, αλλιώς-κι εδώ είναι το κρίσιμο σημείο της υπόθεσης- δε θα παραχωρηθεί καμία αθλητική εγκατάσταση στα όρια του Δήμου Βόλου για όλα τα τμήματα (!) του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου για τη νέα σεζόν, όπως αναφερόταν.

Ο όρος αυτός θεωρήθηκε «παγίδα» από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού κι έτσι υπήρξε άρνηση να γίνει η «πρώτη» στη Νεάπολη, επειδή οι ιθύνοντες έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης για όλα τα τμήματα και δε θα ρίσκαραν την παρουσία της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Νεάπολη, μ’ έναν τέτοιο «πονηρό» όρο, που θα μπορούσε σχεδόν να διαλύσει τον σύλλογο και να προκαλέσει σοβαρότατα εμπόδια στη λειτουργία των υπολοίπων τμημάτων του.

Σίγουρα, αν ο όρος που θα έμπαινε από την πλευρά του Δήμου ήταν η υποχρέωση να πληρωθούν όποιες ζημιές γίνουν, θα ήταν κάτι κατανοητό, αλλά  αυτός που τέθηκε ήταν απόλυτο φυσιολογικό να μη γίνει αποδεκτός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.