Ο Μάνου Καγιέχα αποκαλύπτεται: «Η ομάδα να παίζει καλά και να μάχεται»

Οι πρώτες δηλώσεις του Ισπανού προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου

Μπορεί να βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου ήδη στο παιχνίδι με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, ωστόσο ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Μάνου (και όχι Μανού όπως έχει αναφερθεί έως τώρα) Καγιέχα, τώρα έχει αρχίσει να γνωρίζει τους παίκτες του και σ’ αυτό στάθηκε στην παρουσίασή του από την ΠΑΕ. «Θέλουμε λίγο χρόνο» σημείωσε ο Κανταμβριανός (από τη Βόρεια Ισπανία) προπονητής θέλοντας όπως είπε η ομάδα να παίζει καλά και να μάχεται, αλλά και δηλώνοντας ουσιαστικά λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και της κατοχής μπάλας.

«Νιώθω καλά και βλέπω ότι υπάρχει ποδοσφαιρική κουλτούρα, καλές συνθήκες για προπόνηση, καλοί παίκτες και καλοί άνθρωποι που δουλεύουν πολύ για τον σύλλογο, ενώ και ο Βόλος είναι ωραία πόλη. Θεωρώ ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι συνθήκες για να προπονούμαστε καλά και να δουλέψουμε σκληρά. Είναι σημαντική ευκαιρία και ο σύλλογος είναι πολύ σπουδαίος. Προτίμησα τον συγκεκριμένο σύλλογο για να ανέβουν επίπεδο όλοι, και η ομάδα και εγώ ο ίδιος. Όλα γύρω από την ομάδα είναι καλά» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Μάνου Καγιέχα, με τον εκπρόσωπο της διοίκησης, Δημήτρη Πέγιο ν’ αποκαλύπτει στην παρουσίαση ότι είχε γίνει συζήτηση με τον Ισπανό προπονητή ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας.  «Ήταν μία κακή μέρα. Το βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου και σκεφτόμουν συνέχεια το παιχνίδι. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που ομάδα μου έχασε με 4-0. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας, γιατί αυτό δεν ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Ίσως ήταν ατυχία αλλά θέλουμε να είναι η τελευταία και να κερδίσουμε το Σάββατο και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά» σημείωσε ο Μάνου Καγιέχα.

Οι πρώτες εντυπώσεις και τα πλάνα

Σύμφωνα με τον Ισπανό τεχνικό, οι παίκτες της ομάδας δείχνουν καλοί. «Αλλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να τους δούμε, να δουλέψουμε, για να προσαρμοστούν στον τρόπο σκέψης μου. Λίγο χρόνο.  Ξέρω ότι οι παίκτες είναι χαρούμενοι με τον τρόπο σκέψης μας. Μίλησα με τους παίκτες τους άρεσε η δουλειά η ένταση και αυτό είναι καλό, Εγώ προσαρμόζομαι σ’ αυτούς κι αυτό σε μένα. Οπότε χρειαζόμαστε λίγο χρόνο» τόνισε.

Παράλληλα δεν στάθηκε τόσο σε συστήματα αλλά στη διάθεση, τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης. «Να κερδίζουμε την μπάλα. Όση περισσότερη ώρα έχουμε την  μπάλα τόσο καλύτερο είναι για το παιχνίδι μας. Χωρίς την μπάλα θα πρέπει να πιέζουμε ψηλά για να την πάρουμε για να παίξουμε γρήγορα! Είναι εύκολο. Το ποδόσφαιρο είναι ίδιο στην Ελλάδα, στην Ισπανία και στην Αγγλία. Όταν έχεις την μπάλα μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι. Όταν δεν την έχεις τότε είναι αδύνατο να κερδίσεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και το άθλημα είναι παρόμοιο σε όλη την Ευρώπη. Οπότε προτιμώ η ομάδα μου να έχει την μπάλα» ήταν το σχόλιό του, και αφού όπως υπογράμμισε, οι παίκτες είναι ποιοτικοί τότε στόχος είναι να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους.

Άλλωστε, και το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει προβλέπει τη συμμετοχή δύο επιθετικών. «Προτιμώ δύο παίκτες στην κορυφή, προκειμένου να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουμε.  Θεωρώ ότι η ομάδα είναι μεγάλη και οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται πολλούς παίκτες στην επίθεση και ψηλά στο γήπεδο» σημείωσε, με το 4-3-2-1 και το 4-4-2 να είναι στις σκέψεις του.

Όπως στις σκέψεις του είναι και η δουλειά. «Δουλεύουμε 10 ώρες την ημέρα και μιλάμε με τους συνεργάτες του συλλόγου, παίρνοντας πληροφορίες και βλέποντας αγώνες άλλων ομάδων. Έχουμε πολλά άτομα που δουλεύουν για τον Ολυμπιακό, με τους Γιάννη Λάλα και Δημήτρη Μούρα να έχουν ήδη αρκετή εμπειρία από τον σύλλογο φέτος. Στόχος είναι να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι και θυμηθείτε το σημαντικότερο είναι η ομάδα μας, να παίζει καλά και να μάχεται» δήλωσε ο Μάνου Καγιέχα για να προσθέσει ότι είναι σπουδαίο που ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το δικό του προπονητικό κέντρο. «Δεν υπάρχει όμως καμία δικαιολογία στο ποδόσφαιρο. Ούτε το γήπεδο, ούτε ο χλοοτάπητας ούτε ο διαιτητής» συμπλήρωσε πάντως.

«Οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου»

Εφόσον η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει, ο Μάνου Καγιέχα ρωτήθηκε και για τα ενδεχόμενα μεταγραφικά πλάνα, όμως ο ίδιος προτίμησε να εστιάσει στο παρόν και στο υπάρχον υλικό.

«Χρειάζομαι χρόνο για να μάθω τους παίκτες. Σήμερα είναι 2 Δεκεμβρίου, οπότε δεν έχουμε πρόβλημα σ’ αυτό. Το σημαντικό είναι να κερδίσουμε το Σάββατο. Οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου» τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι ο τρόπος σκέψης και η ψυχολογία είναι τα σημαντικότερα για να κερδίσουν οι προπονητές. «Το μέλλον δεν ξέρω τι θα φέρει. Το μέλλον για εμάς είναι το Σάββατο. Αν σκεφτόμαστε το μέλλον είναι πρόβλημα και προτιμώ να σκέφτομαι αυτήν τη στιγμή. Μόνο ο Θεός ξέρει το μέλλον μας» τόνισε επίσης, με τον Ισπανό προπονητή να θέλει όπως ανέφερε να συνδυάσει χαρακτηριστικά τόσο από την Ισπανία όσο και από την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μάνου Καγιέχα έκλεισε τις δηλώσεις του, προσπαθώντας να μιλήσει… ελληνικά! «Φίλαθλοι του Ολυμπιακού είμαι περήφανος που είμαι εδώ σ’ αυτήν την ιστορική ομάδα του Βόλου. Ευχαριστώ!» σημείωσε!