«Ο Ολυμπιακός Β. πρέπει να έχει μέταλλο και δε θα ψάξει δικαιολογίες»

Δήλωσε ο Περικλής Αμανατίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Magnesiasports

Συνέντευξη στο magnesiasports παραχώρησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Περικλής Αμανατίδης. Ο 48χρονος τεχνικός, που από τα 30 του βρίσκεται στους πάγκους και έχει 18 χρόνια καριέρας στις εθνικές κατηγορίες, τόνισε ότι η ομάδα του φέτος δε θα ψάξει για δικαιολογίες και πως αυτή πρέπει να είναι η ιδεολογία της, την οποία πρέπει να ασπαστούν όλοι.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Αμανατίδη, ποια είναι η αίσθηση που σας αφήνουν τα φιλικά που δώσατε μέχρι στιγμής;

« Νομίζω ότι βγαίνει ένα θετικό συμπέρασμα. Εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα που θα είχε δύο ειδών φιλικά: φιλικά που θα ήταν εναρμονισμένα με την κατηγορία που παίζουμε και μάλιστα κοιτάξαμε να γίνουν στο γήπεδο των άλλων ομάδων, για να γνωρίζουμε όλο το περιβάλλον μίας αντίπαλης έδρας, και φιλικά με ομάδες από τη Super League και  από τη Football League, γιατί είμαστε μία καινούρια ομάδα κατά μεγάλο ποσοστό και έπρεπε να φανούν αδυναμίες. Αυτά τα φιλικά κοιτάξαμε να κάνουμε και μείναμε ευχαριστημένοι».

Μία από τις εντολές που επαναλαμβάνατε στους ποδοσφαιριστές στα φιλικά ήταν “παίξετε απλά”, έτσι δεν είναι;

«Το “παίξτε απλά” σε πηγαίνει σ’ έναν άλλο δρόμο, στο “παίξτε και γρήγορα”. Όσο πιο απλά παίζεις, τόσο πιο γρήγορα παίζεις. Νομίζω ότι ταιριάζει στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αυτό το στυλ, γιατί έχει ποιοτικούς παίκτες. Οπότε, επειδή δε θα λείψει η επινόηση, η τεχνική ή μία καλή ενέργεια, αν συνδυαστεί με απλή σκέψη, σίγουρα αυτό θα έχει αποτέλεσμα».

Οι δοκιμές παικτών σε διαφορετικές θέσεις σημαίνει ότι θα δοθούν διαφορετικοί ρόλοι στους παίκτες και στα επίσημα παιχνίδια, όπως στα φιλικά;

«Ναι, γι’ αυτό έγιναν. Δοκιμάσαμε κάποια σχήματα και κάποια παιδιά εκεί που μπορούν να αποδώσουν. Δεν κάναμε πειράματα σε κάτι εντελώς καινούριο. Κάναμε κάποιες σκέψεις σύμφωνα με τα προσόντα των παικτών, γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι τα συστήματα πρέπει να τα “κουμπώσουμε” στις ικανότητες των παικτών. Αυτό δείχνει μία ευελιξία σκέψης και γενικά δεν είμαστε δογματικοί. Πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να χτίζονται και οι ομάδες».

Η χρησιμοποίηση του Σκοπελίτη στον κεντρικό άξονα ως οκταριού ήταν κάτι που εντυπωσίασε τον κόσμο με βάση και την απόδοση του παίκτη. Εσείς πώς βλέπετε αυτή τη δοκιμή;

«Με τον Σκοπελίτη, αφού συζητήσαμε, είδα σ’ εκείνον μία πολύ μεγάλη θέληση να έρθει στην ομάδα και του είπα ότι μπορούμε να χτίσουμε μία καινούρια προσπάθεια από την αρχή, να γράψουμε δηλαδή καινούριες σελίδες. Και μου είπε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει αυτό το πράγμα και νομίζω ότι έχει μπει σ’ αυτή τη διαδικασία. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει εντυπωσιάσει και μένα».

Για τους τραυματισμούς του Οικονομόπουλου και του Ευθυμιάδη, που έχουν μείνει κάποιες μέρες εκτός προβληματίζεστε;

«Όχι, γιατί είναι διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ τους. Ο Οικονομόπουλος είναι ένα παιδί που δούλεψε σκληρά και είχε έναν τραυματισμό όχι μεγάλο. Νομίζω ότι είναι στο τελευταίο στάδιο, για να επανέλθει. Ο Ευθυμιάδης είχε μία αποχή, γιατί ήταν πέρσι στον στρατό, κι έκανε μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες στην προετοιμασία. Κι αυτός ο ποδοσφαιριστής θα είναι σύντομα μαζί μας. Με γνώση έγινε αυτό και θα χρησιμοποιηθεί και από τον ίδιο δημιουργικά, γιατί τα προβλήματα θα δημιουργήσουν και περισσότερη σκέψη. Αυτός είναι ένας δρόμος, που οι παίκτες πρέπει να πάρουν πράγματα».

Μία από τις δοκιμές που δεν είδαμε πολύ, είναι να αγωνιστούν μαζί Φλίγκος και Σαχινίδης. Θα το δούμε ίσως αυτό στο πρωτάθλημα;

«Αυτή η δοκιμή έγινε σ’ ένα φιλικό και θέλαμε να την ξανακάνουμε, αλλά τραυματίστηκε ο Φλίγκος στο πρώτο λεπτό. Έχουν χαρακτηριστικά και οι δύο και φορ και εκτελεστών και περιφερειακών. Αυτά τα σχήματα έχει τη δυνατότητα η ομάδα να τα χρησιμοποιήσει και θα τα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν».

Υπήρχε και η «κατασκοπεία» στην Τσαριτσάνη του πρώτου αντιπάλου σας στο πρωτάθλημα, του Οικονόμου, στο φιλικό με τον Θησέα την Πέμπτη. Τα σχόλιό σας…

«Αυτή είναι η δουλειά μου εμένα, γιατί έχω πει στους παίκτες ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο, άσχετα αν ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο ή ένα από τα μεγαλύτερο ονόματα και brand name της κατηγορίας. Θα τους σεβαστούμε όλους και δε θα φοβηθούμε κανέναν. Είναι ένα μότο μας, που θα δείξει και τους χαρακτήρες μας. Είναι σημαντικό αυτό. Θέλει η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου να έχει πάρα πολύ μεγάλη σοβαρότητα, θέλει να μην υποτιμήσουμε κανέναν, θέλει ομαδικό πνεύμα. Αν τα κάνουν αυτά οι παίκτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Το γήπεδο του Οικονόμου είναι μικρών διαστάσεων. Σκοπεύετε να δώσετε κάποια συμβουλή στους παίκτες σας γι’ αυτό;

«Σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει μία προσαρμογή των παικτών. Πρέπει να καταλάβουν κάποια πράγματα όσον αφορά τις διαστάσεις του γηπέδου κι εμείς θα τους τα εξηγήσουμε, αλλά θα μετρήσει να μπούμε και να κάνουμε αυτό που θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι η συγκέντρωση του Ολυμπιακού Βόλου σ’ αυτό το παιχνίδι θα παίξει το μεγαλύτερο ρόλο, ώστε να πετύχει τον στόχο του, που είναι οι τρεις βαθμοί».

Το μεγάλο ντέρμπι με τη Νίκη είναι την 6η αγωνιστική στις 4 Νοεμβρίου. Η Νίκη μέχρι τότε έχει δύο παραπάνω αγώνες από σας στο Κύπελλο Ελλάδας και μάλιστα αυτός με τον ΟΦΗ εκτός έδρας θα είναι λίγες μέρες πριν το μεταξύ σας παιχνίδι. Αυτό το βλέπετε ως κάτι θετικό;

«Εγώ δε θα μπω σ’ αυτές τις σκέψεις, αλλά θα προσεγγίσω το παιχνίδι με τη Νίκη πιο απλά. Αυτό το ματς θα το σκεφτώ μετά τις 27 Οκτωβρίου, που θα έχουμε παίξει με τον Πιερικό  στη έδρα μας. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τα παιχνίδια ένα-ένα. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την 6η αγωνιστική, όταν δεν έχουν περάσει οι πέντε πρώτες».

Πώς αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι το Πανθεσσαλικό θα κλείσει μέσα στον Οκτώβριο και πιθανόν αναγκαστείτε να στερηθείτε για ένα διάστημα την έδρα σας αλλά και τους χώρους προπόνησης;

«Θέλω να πω κάτι που αφορά και τις δύο ομάδες που χρησιμοποιούν το Πανθεσσαλικό. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο θα μετρήσει η έδρα. Ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει για κέρδος και των δύο ομάδων. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός φέτος δε θα ψάξει δικαιολογίες του γηπέδου ή κάποιων απουσιών ή δυσκολιών στην πορεία του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι πρέπει να έχει το μέταλλο ομάδας, που θα αντιμετωπίσει και θα λύσει κάποια προβλήματα που θα δημιουργηθούν μέσα στη χρονιά. Αυτό είναι φιλοσοφία και ιδεολογία και πιστεύω ότι όσοι πιο πολλοί την ασπαστούν, τόσο πιο δυνατή θα είναι η ομάδα μας. Γενικά είμαι αισιόδοξος».

Χρ. Θαν. 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.