Ο Ολυμπιακός έκανε το 3Χ3 και οι οπαδοί έδωσαν το σύνθημα για το ντέρμπι με τη Νίκη

Τα πανηγύρια των παικτών του Ολυμπιακού Β. στο δεύτερο γκολ

Ο Ολυμπιακός Βόλου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επιβλήθηκε με 2-0 του Ιάλυσου στο γήπεδο της Νεάπολης, φτάνοντας τους 12 βαθμούς με το τρίτο του συνεχόμενο τρίποντο. Το καλύτερο διάστημα για τους ερυθρόλευκους ήταν το πρώτο μέρος που είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια με κάτι περισσότερο από το 1-0, το οποίο σημείωσε ο Κουτσιανικούλης στο 31’.

Στο δεύτερο μέρος πάλι η ομάδα του Σούλη Παπαδοπούλου είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και φάνηκε ξεκάθαρα ο στόχος της να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς, το οποίο τελικά ήρθε αργά και συγκεκριμένα στο 85′ με τον Ντούνη, ο οποίος σ’ εκείνο το σημείο εξασφάλισε το τρία στα τρία για την ομάδα του στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Έτσι, έχοντας απαλλαχθεί άπαντες από το άγχος, δόθηκε το έναυσμα στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας να ασχοληθούν με την αιώνια αντίπαλο Νίκη και το επερχόμενο ντέρμπι το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, βάζοντας από τώρα στο κλίμα τους παίκτες με τα συνθήματά τους.

Μετά τις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Τσίτα στο 3’ που απέκρουσε ο Ανδρούτσος, τη νέα κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 9’ που πέρασε εκτός εστίας αλλά και το σουτ του Ντούνη που είχε την ίδια τύχη στο 31’ ήρθε το γκολ. Ο Πόζογλου κέρδισε κάποιες κόντρες, η μπάλα πέρασε από τον τερματοφύλακα Ανδρούτσο, ο οποίος είχε βγει μακριά από την περιοχή του και ο Κουτσιανικούλης, στον οποίον έφτασε η μπάλα είχε εύκολο έργο να σημειώσει σε κενή εστία το 1-0, το οποίο δικαιούνταν Ολυμπιακός Βόλου βάσει της μέχρι τότε εικόνας του στο ματς.

Πάντως στο 36’ χρειάστηκε μία σημαντική απόκρουση του Γιδόπουλου σε προσπάθεια του Μαραγκουδάκη μετά από τροφοδότηση του Νατσιόπουλου στην πρώτη ευκαιρία του Ιάλυσου στο παιχνίδι, για να κρατηθεί το 1-0.

Στο 38’ ο σκόρερ του Ολυμπιακού Β., Βασίλης Κουτσιανικούλης, βρέθηκε κοντά σε ένα δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα για λίγο εκτός εστίας.

Οι καλές τελικές προσπάθειες συνεχίστηκαν για τον Ολυμπιακό Βόλου και στο δεύτερο μέρος. Στο 55’ ο Πόζογλου ανάγκασε τον Μακρυδημήτρη με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να αποκρούσει με τα πόδια. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά τους αντιπάλους τους, οι οποίοι  τις λίγες φορές που προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά το άφηναν ανολοκλήρωτο (εξαίρεση το σουτ του Μαραγκουδάκη στο 68’, που πέρασε εκτός εστίας), με συνέπεια να είναι ακίνδυνοι.

Πάντως όσο έμενε το 1-0 υπήρχε ανησυχία και τελικά ο Μάρκος Ντούνης ήταν αυτός, ο οποίος ξεκαθάρισε μία και καλή τα πράγματα. Στο 85’ μετά από λάθος πάσα του Αδρούτσου με ένα πολύ δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια και στους οργανωμένους την ευκαιρία να ασχοληθούν με το ντέρμπι κόντρα στη Νίκη Βόλου.

Τελευταίο αφήνουμε τον διαιτητή Αλέξανδρο Μέγα, ο οποίος έσπασε αρκετές φορές τα νεύρα παικτών και φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, αφού εκτός από περιπτώσεις που ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, για μεγάλο διάστημα του δευτέρου μέρους μέχρι Ολυμπιακός να πετύχει το δεύτερο γκολ είχε δώσει σχεδόν όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις στον Ιάλυσο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας (76’ Κόλα), Ντούνης (88’ Ρόκας), Τσίτας, Κουτσιανικούλης, Λάσκαρης, Πόζογλου (94’ Στεφάνοβιτς)

ΙΑΛΥΣΟΣ ΡΟΔΟΥ:  Ανδρούτσος, Τερζίου (42’ Σερτζίνιο), Μαραγκουδάκης, Γιώργου (81’ Κούγιος), Κ. Χειμωνέττος, Ρεκλείτης, Νατσιόπουλος, Μακρυδημήτρης, Μαρτσάκης, Αυγενικού (73’ Πετράκης), Χατζηδίμπας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.