Ο Ολυμπιακός Βόλου και η μάχη παραμονής!

Τα δεδομένα για τον ορισμό των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Οι παίκτες όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ είχαν την ευκαιρία ν’ ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς δεν υπήρχε προγραμματισμένη δράση στην 1η τοπική κατηγορία, οπότε το ενδιαφέρον στρέφεται στην 24η αγωνιστική, που έρχεται στο προσκήνιο το διήμερο 30-31 Μαρτίου, με θέματα ορισμού των αγώνων να καταγράφονται, εξαιτίας κυρίως της μάχης για την παραμονή στην κατηγορία!

Η λογική του ορισμού των αγώνων στις τελευταίες αγωνιστικές θέλει τον ορισμό των αγώνων κοινού ενδιαφέροντος την ίδια ημέρα και ώρα. Αυτό αυτομάτως όμως ανοίγει θέματα, που έχουν να κάνουν με τη διαθεσιμότητα των γηπέδων αλλά και των διαιτητών για τους αγώνες που θα πρέπει να προγραμματιστούν. Ιδανικά όλοι οι αγώνες θα ορίζονταν ίδια ημέρα και ώρα, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα παιχνίδια ομάδων με ίδιο στόχο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το προβάδισμα απέναντι στην Αγία Άννα, αλλά το κύριο ενδιαφέρον αυτήν τη στιγμή δεν επικεντρώνεται στην κορυφή, αλλά στην ουρά της βαθμολογίας, όπου η μάχη για την παραμονή είναι έντονη, και σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνεται η Ακρόπολη, έχοντας 18 βαθμούς, ο ΑΟ Σκιάθου με 16 και η ΦΘ Αγχίαλος με 15 βαθμούς. Με βάση την προαναφερθείσα λογική, τα παιχνίδια Ακρόπολη-Ολυμπιακός Βόλου, ΑΟ Σκιάθου-Αίας Σούρπης  και Σαρακηνός-ΦΘ Αγχίαλος θα ήταν θεμιτό να οριστούν ίδια ημέρα και με κοινή ώρα έναρξης. Με δεδομένες τις χρονικές ιδιαιτερότητες που έχει και κάθε παιχνίδι εντός έδρας του ΑΟ Σκιάθου, έκανε την εμφάνισή του ακόμη και σενάριο για ορισμό των αγώνων Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, κάτι πάντως που δεν είχε αποκρυσταλλωθεί πλήρως μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας 26/03! Αρκεί βέβαια να υπάρχουν και διαιτητές και διαθέσιμα γήπεδα! Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να ενταχθεί και ο αγώνας ανάμεσα σε Τοξότη και Αγία Άννα, οπότε τα εμπόδια (που έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαθεσιμότητα διαιτητών) αυξάνονται.

Στα καθαρά αγωνιστικά, είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι το φαβορί για επικράτηση στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, έστω αν η Ακρόπολη «καίγεται» για βαθμούς στη δική της μάχη που καλείται να δώσει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Aν λάβει κανείς μάλιστα υπόψη το παιχνίδι του πρώτου γύρου, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου είχε επικρατήσει με το ευρύ 7-0, θεωρητικά πάντα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν πρόβλημα απέναντι στην ομάδα του Σέσκλου. Βέβαια, αυτό καλούνται να το επιβεβαιώσουν και εντός αγωνιστικού χώρου…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.