Ο πρωταθλητής Πύρασος ρίχνεται στη μάχη της ανόδου-Oι αντίπαλοί του

Οι τρεις στους επτά κερδίζουν

Τα πρωταθλήματα των ΕΠΣΘ ολοκληρώθηκαν και οι πρωταθλητές ρίχνονται στη μάχη της ανόδου, με τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου να διεκδικεί την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία, αρχίζοντας τις υποχρεώσεις του Κυριακή 8 Μαΐου, θέλοντας ένα δυνατό και θετικό ξεκίνημα απέναντι στον Πυρσό Γρεβενών.

Γήπεδο των αγώνων το «Παντελής Μαγουλάς», το οποίο η ομάδα της Νέας Αγχιάλου χρησιμοποίησε φέτος, καθώς η φυσική της έδρα δεν είναι 100% έτοιμη όπως φαίνεται… όλες οι αναμετρήσεις αρχίζουν στις 16:00, και οι τρεις στους… επτά κερδίζουν!

Του Χρυσόστομου Τρίμμη

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, οι πρώτες τρεις ομάδες στην ειδική βαθμολογία του 4ου ομίλου στον οποίο έχει τοποθετηθεί ο Πύρασος παίρνουν τα εισιτήρια για τη Γ’ Εθνική της περιόδου 2022-23! Οπότε η ομάδα της Αγχιάλου μοιάζει να είναι εκ των φαβορί για άνοδο!

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων έχει ως εξής:

8 Μαΐου: Πύρασος-Πυρσός Γρεβενών

11 Μαΐου: Αστέρας Καρδίτσας-Πύρασος

15 Μαΐου: Στυλίδα-Πύρασος

22 Μαΐου: Πύρασος-Διγενής Νεοχωρίου

25 Μαΐου: Πύρασος Μακεδονικός Φούφα

5 Ιουνίου: Δωτιέας Αγιάς-Πύρασος

Οι αντίπαλοι

Ποιος έχει λοιπόν ν’ αντιμετωπίσει το σύνολο του Γιάννη Σιαμέτη στο μίνι αυτό πρωτάθλημα; Οι πρωταθλητές των υπόλοιπων θεσσαλικών νομών, αλλά και από Φθιώτιδα, Κοζάνη και Γρεβενά θα τεθούν αντιμέτωποι του Πυράσου.

Αστέρας Καρδίτσας

Από τα φαβορί για την άνοδο, με ενίσχυση το περασμένο καλοκαίρι με παίκτες που οδήγησαν την Αναγέννηση Καρδίτσας στη Super League 2, όπως οι Τσιρογιάννης, Ρόβας, Μπιτέλης, και φυσικά ο Δήμος Τζέκος που επανέρχεται από τραυματισμό. Πρωταθλήτρια μεν αλλά ηττήθηκε στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΚ από τον Ατρόμητο Παλαμά. Προπονητής εδώ και μία τετραετία ο Νίκος Καρακώστας.

Διγενής Νεοχωρίου

Στα Τρίκαλα είχε μπαράζ μεταξύ των πρώτων δύο ομίλων, και με 0-1 ο Διγενής Νεοχωρίου πήρε αυτός το εισιτήριο για τους αγώνες ανόδου σε βάρος του ΑΣ Μετέωρα. Η ομάδα των… ΤΕΦΑΑ και των… ομογενών, καθώς πολλοί από τους παίκτες είναι φοιτητές του τμήματος Φυσικής Αγωγής, ενώ η περιοχή (Οιχαλία) έχει πολλούς ομογενείς στη Γερμανία που στηρίζουν την ομάδα! Προπονητής από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ο Σπύρος Ευαγγέλου

Δωτιέας Αγιάς

Επίσης εκ των φαβορί για την άνοδο, η ομάδα του Νομού Λάρισας δεν γνώρισε ήττα φέτος στην Α’ ΕΠΣΛ, καθώς στην κανονική διάρκεια είχε 14 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ στους αγώνες κατάταξης έκανε το 10×10. Λεσάι, Κουμπούρας, Τσατσαλίδης, Ντακούλα και Δημολιός προσφέρουν ουσία και εμπειρία στο σύνολο του Τάσου Μπεριτζά που είναι ο προπονητής της ομάδας από την περσινή χρονιά.

Μακεδονικός Φούφα

Νεανικότατη ομάδα (μ.ό. ηλικίας τα 22,5 έτη), που σημείωσε συνολικά φέτος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κοζάνης 105 τέρματα και δέχθηκε μόλις 7!  «Βαρύ πυροβολικό» στην επίθεση οι Νίκος Χάιτας (23 τέρματα) και ο Δημήτρης Θεοδουλίδης (22 τέρματα). Προπονητής ο Νίκος Κατακαλίδης.

Πυρσός Γρεβενών

Από τις πλέον ιστορικές ομάδες της κεντρικής Μακεδονίας, που έχει στο DNA της τις εθνικές κατηγορίες. Στην τελευταία αγωνιστική μόνο ντέρμπι πρωταθλητή δεν ήταν το παιχνίδι με τα Γρεβενά Αεράτα, που δέχθηκαν επτά τέρματα από το σύνολο του Νίκου Τόλη και δεν πέτυχαν κανένα. Καλαϊτζίδης, Κυριακίδης και Μπλάντος είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

ΑΟ Στυλίδας

Tελευταία αγωνιστική επικράτησε σε βάρος της Νίκης Αγίας Παρασκευής (4-0) και με 61 βαθμούς άφησε πίσω του τη Δάφνη Λιβανάτων (59) και πήρε την πρώτη θέση στην Α’ ΕΠΣ Φθιώτιδας. Koυφιώτης, Βαρυπάτης, Λάγιος και Καντζάρης από τους παίκτες που ξεχωρίζουν. προπονητής ο Γιώργος Κυριακίδης.

«Στόχος μας η άνοδος»

Πριν από την έναρξη των μπαράζ ανόδου, ο προπονητής του Πυράσου Γιάννης Σιαμέτης μίλησε στο «Magnesiasports», τονίζοντας ότι

στόχος είναι η άνοδος για το σύνολο της Νέας Αγχιάλου.

«Είναι μία δύσκολη αποστολή, γιατί προερχόμαστε από μία αγωνιστική περίοδο που άρχισε αρχές Αυγούστου και έχουμε φτάσει μέσα Μαΐου. Τα παιδιά κάνανε υπερπροσπάθεια για να κατακτηθούν πρωτάθλημα και κύπελλο και καλούμαστε να συνεχίσουμε και να φανούμε όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι για να διεκδικήσουμε την άνοδο. Κάποιοι παίκτες (σ.σ. Ζενούνης, Καραγιώργος, Νίνος) απουσιάζουν το τελευταίο διάστημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και το ρόστερ έχει μικρύνει κάπως. Αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, θεωρούμε ότι είμαστε καλή ομάδα και ότι δεν υστερούμε απέναντι στους αντιπάλους μας, έχοντας εικόνα και γι’ αυτούς. Προφανώς και στόχος μας είναι η άνοδος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.