O Ρήγας Φεραίος τιμά τις ρίζες του!

Με μήνυμα για τον οραματιστή της Απελευθέρωσης

Με ένα εμψυχωτικό και έντονα συγκινησιακά φορτισμένο μήνυμα η ομάδα ποδοσφαίρου του Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου δεν θα μπορούσε παρά να τιμήσει το πρόσωπο από το οποίο πήρε το όνομά της, με αφορμή και την συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση του 1821, αναφερόμενη στον οραματιστή της απελευθέρωσης από τον τούρκικο ζυγό.

Η διοίκηση του αθλητικού συλλόγου επισημαίνει τα εξής:

«25η Μαρτίου 1821- 25η Μαρτίου 2021. 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων. Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!

Ο Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος), υπήρξε ο προάγγελος της Ελληνικής επανάστασης του 1821!

Χαρακτηρίστηκε προσωπικότητα με πολύπλευρη δράση. Λόγιος, διαφωτιστής, επαναστάτης, ο στρατιωτικός και πολιτικός νους, ο εθνεγέρτης, ο μάρτυρας και οραματιστής μιας δημοκρατικής πολιτείας στον βαλκανικό χώρο.

O «Θούριος» του Ρήγα είναι προεπαναστατικός πατριωτικός ύμνος, έργο του Ρήγα Βελεστινλή, τον οποίο είχε γράψει το 1797 και τραγουδούσε σε συγκεντρώσεις, με σκοπό να ξεσηκώσει τους Έλληνες. Στους σαράντα πρώτους στίχους του εξαίρεται η ιδέα της ελεύθερης ζωής και αντηχεί το προσκλητήριο της επανάστασης σε όλους τους βαλκανικούς λαούς και ιδιαίτερα στους Έλληνες, οι οποίοι δεσμεύονται με ιερό όρκο ότι θα αγωνιστούν, για να ελευθερώσουν το σκλαβωμένο γένος τους.

Η διοίκηση του Α.Σ. Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», ενός συλλόγου με όνομά βαθιάς ιστορικής σημασίας και ενσαρκωμένου από περήφανους απογόνους του εθνομάρτυρα «ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ», στέκεται με καμάρι, σεβασμό και πατριωτισμό μπροστά στην έπαρση της Γαλανόλευκης και εύχεται σε όλους χρόνια πολλά!

Ζήτω το Έθνος μας! Ζήτω ο Ρήγας Φεραίος»!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.