Ο Ρήγας τις ευκαιρίες, ο Σαρακηνός το γκολ και το διπλό μέσα στο Βελεστίνο

Φάση από το ντέρμπι του Βελεστίνου με πρωταγωνιστές τους Γουτούλη και Κ. Φλίγκο
Η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη επικράτησε με 0-1 με τέρμα του Μαστακούλη στο 75'

Ο Ρήγας είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, ο Σαρακηνός το γκολ και τελικά έφυγε με το διπλό μέσα στο Βελεστίνο με 0-1 στο ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής της πρώτης τοπικής κατηγορίας και συνεχίζει με το απόλυτο των βαθμών, φτάνοντας τους 21, τη στιγμή που η ομάδα του Κώστα Σταματίου έμεινε στους 13 με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν τις δικές τους ευκαιρίες. Στο 13’ μετά από λάθος εκτίμηση του Ιωάννου ο Κ. Φλίγκος μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά πρόλαβε γρήγορα να τον κλείσει ο Γουτούλης και να βάλει την κόντρα τη στιγμή που ο φορ του Σαρακηνού είχε σουτάρει.

Στο 17’ το δυνατό αριστερό σουτ του Τζίκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ ίδια τύχη είχε το σουτ του Αραμπατζή ανάμεσα από το πέναλτι και τη μικρή περιοχή, με τους Βελεστινιώτες να ζητούν χέρι για πέναλτι λίγα δευτερόλεπτα πριν από αμυντικό.

Στο 20’ ο Γουτούλης έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Νίκος Φλίγκος σε κόρνερ, ενώ στο 22’ ο Μαυρίδης έπιασε ένα πολύ ισχυρό σουτ από τα 30 μέτρα, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία.

Στο 30’ η κεφαλιά του Ιωάννου πήγε στην εξωτερική πλευρά του δικτύων λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά το κόρνερ του Νασιακόπουλου.

Στο 34ο λεπτό ο Τζίκας έβγαλε για τον Κ. Φλίγκο, ο οποίος από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ και απέκρουσε δύσκολα ο Απ. Καλαϊτζίδης.

Επτά λεπτά αργότερα (41’) το φάουλ του Αραμπατζή μπλόκαρε ο Νίκος Φλίγκος στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Μεγάλες ευκαιρίες ο Ρήγας στη επανάληψη

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Ρήγας Φεραίος ήταν πολύ καλύτερος και έχασε μέσα σε τρία λεπτά τρεις μεγάλες ευκαιρίες από το 52’ μέχρι το 54’.

Αρχικά τη μακρινή κεφαλιά του Αραμπατζή απέκρουσε δύσκολα στη δεξιά του γωνία ο Νίκος Φλίγκος, ενώ στο 53’ ο Σέττος βγήκε στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Σαρακηνού σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής, έκανε το διαγώνιο πλασέ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Αμέσως μετά στο 54’ ο Γουτούλης έκανε τη σέντρα και ο Αραμπατζής ήταν μόνος του ανάμεσα από το πέναλτι και τη μικρή περιοχή και έκανε την προβολή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία.

Στο 66’ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ρήγα με τον Αραμπατζή να κάνει τη λόμπα προ του εξερχόμενου στο ύψος της περιοχής του Νίκου Φλίγκου και η μπάλα αργά και βασανιστικά κατευθύνθηκε προς την εστία, αλλά τελικά σταμάτησε χαμηλά στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι όποιος χάνει ευκαιρίες για γκολ το δέχεται, επιβεβαιώθηκε στο 75’. Ο Κώστας Φλίγκος τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι και δημιούργησε φάση για τον εαυτό του, βγαίνοντας στο τετ-α-τετ. Το πλασέ του όμως σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, ωστόσο ο Μαστακούλης πήρε το ριμπάουντ και με ένα πολύ όμορφο σουτ στην κλειστή δεξιά γωνία έκανε το 0-1, που έκρινε και τον αγώνα.

Στο 81’ αποβλήθηκε ο Μοράλες με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς ο Αραμπατζής λίγο έξω από την περιοχή του έχει περάσει την μπάλα και ο έμπειρος αμυντικός του έκανε φράγμα.  Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα ο Ρήγας Φεραίος δεν κατόρθωσε έστω να ισοφαρίσει, για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο 85′ οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη φάση, με τον προωθημένο κεντρικό αμυντικό Ράπτη να σουτάρει, την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο και να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 87’ το πλασέ του Αραμπατζή από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε σταθερά ο Νίκος Φλίγκος στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

Παρά την πίεση από τον Ρήγα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γραββάνη, το σκορ δεν άλλαξε και ο Σαρακηνός πανηγύρισε το έβδομο τρίποντο του σε ισάριθμα παιχνίδια.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Καλαϊτζίδης Απ., Γουτούλης (79’ Μπομπότης), Αλμασίδης, Ράπτης, Ιωάννου, Σουγκάρης, Καλαϊτζίδης Ν., Νασιακόπουλος, Σέττος, Γάρος (76 Ζατσάι), Αραμπατζής

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Ν. Φλίγκος, Γιοβάνης, Γιαμαλής, Μοράλες, Τσιαμπαλής-Σοάρες (70’ Λαμπρινίδης), Χάνος, Μαυρίδης (64’ Μαστακούλης), Καλαμάτας, Τζίκας (89’ Αντωνίου), Παλαμιώτης, Κ. Φλίγκος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.