Ο Βόλος αποχαιρετά τη Μαίρη Παπαδημητρίου

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών η γνωστή αθλητική παράγοντας

Θλίψη προκάλεσε στον Βόλο, τόσο στην αθλητική κοινότητα όσο και στην ευρύτερη κοινωνία η είδηση ότι η Μαίρη Παπαδημητρίου, με μακρά πορεία στον χώρο των σωματείων υγρού στίβου, έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών…

Η Βολιώτισσα παλαίμαχη κολυμβήτρια και δημοσιογράφος παρέμενε στις επάλξεις, και μάλιστα τον Ιανουάριο του 2023 είχε μιλήσει στην ΚΟΕ και είχε καταθέσει τις απόψεις της για τον χώρο του πόλο και όχι μόνο.

Σύμφωνα με εκείνη τη συνέντευξη, η Μαίρη Παπαδημητρίου γεννήθηκε αρχές της δεκαετίας του 1930 στο Βόλο, και υπηρέτησε τον Αθλητισμό, αρχικά ως κολυμβήτρια την δεκαετία του ‘50 και στη συνέχεια ως διοικητικός παράγων μεγάλων συλλόγων της Θεσσαλίας, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου και στη συνέχεια ο ΟΥΚ Βόλου, επί σειρά ετών από τη θέση του γενικού γραμματέα.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά στη ζωή της με τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε από τον όμιλο «Λαμπράκη», εργάστηκε στο περιοδικό «Γυναίκα» αρχές της δεκαετίας του ‘50, στη συνέχεια στον Ταχυδρόμο Αθηνών και Βόλου.

Η Μαίρη Παπαδημητρίου -το πατρώνυμο της ήταν Τατάγια – καταγόταν από τη Μηλιά Μετσόβου. Παντρεύτηκε το 1957 τον δικηγόρο Δημήτρη Παπαδημητρίου και απέκτησε δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο, που γεννήθηκε το 1959, και τον Ευθύμη, που γεννήθηκε το 1966. Κοντά στον αθλητισμό η ίδια, έστειλε τα παιδιά της στην πισίνα. Ο μεγαλύτερος γιος της ο Κωνσταντίνος διακρίθηκε ιδιαίτερα, και με τον ίδιο αρχηγό, ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου το 1979 κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην υδατοσφαίριση νέων.

Η ενασχόλησή της με τον υγρό στίβο σε διοικητικό επίπεδο άρχισε το 1975, όταν εξελέγη γενικός γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Βόλου με πρόεδρο τον Περικλή Τσαλαπάτα. Διετέλεσε γενικός Γραμματέας από το 1975 μέχρι 1981 και στη συνέχεια δεν εγκατέλειψε ποτέ τον υγρό στίβο. Μάλιστα το 1999, παρακινούμενη από τον αείμνηστο Γιάννη Αντωνόπουλο – επί σειρά ετών αντιπρόεδρο της κολυμβητικής ομοσπονδίας – δημιούργησαν τον ΟΥΚ Βόλου με πρόεδρο το Γιάννη Αντωνόπουλο και γενική γραμματέα τη Μαίρη Παπαδημητρίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 22/09, στις 10:00 και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.