Οι Παίδες της Ελλάδας εναντίον της μεγάλης των Μαγυάρων Σχολής για το χρυσό

ΦΩΤΟ: koe.org.gr
Στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου ενώ αναμένεται και ο απολογισμός και ο Γ. Γιαννουρής

Η ομάδα πόλο Παίδων της Ελλάδας έχει αποδειχθεί συγκλονιστική έως τώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της FINA που φιλοξενείται στον Βόλο, γι’ αυτό και απόψε Σάββατο 27 Αυγούστου στις 21:00 θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι σε μία παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος, την Ουγγαρία.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η πορεία Παίδων στον Βόλο αλλά και Κορασίδων στη Λάρισα στην αντίστοιχη διοργάνωση που θα διεκδικήσουν επίσης το χρυσό απέναντι στην Ουγγαρία, είναι ένα αντικείμενο στο οποίο ο ελληνικός Αθλητισμός και η ΚΟΕ θα πρέπει να επενδύσουν ακόμη και με ιδίες δυνάμεις αν χρειάζεται, για να βγουν ακόμη περισσότερες πανηγυρικές φωτογραφίες στο μέλλον και όχι μόνο τώρα. Ευχή όλων βέβαια (δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι άλλο άλλωστε) είναι και οι δύο ομάδες, Παίδες και Κορασίδες να φτάσουν στην κατάκτηση του χρυσού (η αναμέτρηση των Κορασίδων άρχισε στις 19:00 στο δημοτικό κολυμβητήριο Λάρισας.

Η ομάδα λοιπόν Παίδων του Φώντα Λεμπέση (προπονητής) καλείται να δημιουργήσει… χρυσές αναμνήσεις για τα παιδιά αυτά που έχουν κάνει μία συγκλονιστική προσπάθεια, αλλά σε κάθε περίπτωση με έξι νίκες έως τώρα και παραμένοντας αήττητη η πορεία επαναλαμβάνουμε είναι απόλυτα πετυχημένη.

Ο αναγκαίος απολογισμός και τα παραλειπόμενα…

…Με ενδιαφέρον πάντως αναμένουμε να δούμε αν ο (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) γενικός διευθυντής της ΚΟΕ, Γιάννης Γιαννουρής θα είναι στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου ή όχι για λόγους που δεν διευκρινίζονται, ενώ δεν προκύπτει ενημέρωση ούτε από πλευράς Ομοσπονδίας.

Από την άλλη, στο επίσημο δείπνο της διοργάνωσης (προφανώς μόνο για τις αποστολές των ομάδων και τα στελέχη της ομοσπονδίας) βρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχοντας την ευκαιρία να καταθέσει και τη δική του οπτική για τη φιλοξενία τέτοιων διοργανώσεων στην περιοχή. Άγνωστο παραμένει αν στην τελετή λήξης το βίντεο που απέστειλε για την τελετή έναρξης θα προβληθεί τελικά.

Τέλος, αξίζει μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης να γίνει ένας καλός απολογισμός για τα πεπραγμένα και τα αποτελέσματα της φιλοξενίας των διοργανώσεων και το αποτύπωμά τους τοπικά. Για παράδειγμα, στη Λάρισα ήδη υπήρξαν φωνές διαμαρτυρίας από πλευράς επαγγελματιών της Εστίασης, ότι η φιλοξενία των αποστολών στις ξενοδοχειακές μονάδες ήταν all inclusive και τα μέλη αυτών δεν γνώρισαν την πόλη από κοντά, ούτε επισκέφτηκαν τα καταστήματά τους, και είναι άξιο απορίας αν την ίδια ή διαφορετική άποψη έχουν και επαγγελματίες του Βόλου και της Μαγνησίας.

Καλός και θεμιτός θα είναι και ο απολογισμός των πεπραγμένων, με τον Δήμο Λαρισαίων να ενημερώνει συνεχώς μέσω ανακοινώσεων και social media για τη φιλοξενία, το πρόγραμμα και τους αγώνες της αντίστοιχης διοργάνωσης Κορασίδων που φιλοξενείται στην πρωτεύουσα του γειτονικού νομού, ενώ αισθητή είναι και η προσπάθεια που κατέβαλε όσον αφορά την προσέλκυση εθελοντών, χωρίς ν’ αρκείται σε μία απλή ανακοίνωση-κάλεσμα. Άραγε, η εικόνα στον Βόλο για όλα αυτά ποια είναι για την ΚΟΕ και τα στελέχη της και θα υπάρξει κάτι λεπτομερές και όχι ένα απλό συγχαρητήριο και ευχαριστήριο τηλεγράφημα-δελτίο Τύπου απλά στην επίσημη ιστοσελίδα τη Ομοσπονδίας; Μπορεί να πει κανείς το ίδιο αν μπει σε διαδικασία σύγκρισης, ή όχι; Ποσοτικά και μόνο να το δει κανείς όσον αφορά τις εκατέρωθεν αναρτήσεις, η ζυγαριά δεν γέρνει σε καμία περίπτωση προς τον Βόλο.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.