Οι σκέψεις για αλλαγές στην ΕΠΣΘ

Δύο κατηγορίες με 16 ομάδες το βασικό σενάριο

Με τον Ιάσονα Άλλης Μεριάς να έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΘ φέτος, οι σκέψεις για αναδιάρθρωση στο τοπικό ποδόσφαιρο δεν σταματούν και όλα δείχνουν ότι σύντομα, και μάλιστα μετά από τις αποφάσεις της ΕΠΟ αύριο Παρασκευή, θα έρθουν και οι ανάλογες αποφάσεις από πλευράς της τοπικής Ένωσης στο προσκήνιο.

Το βασικό σενάριο που κερδίζει μάλιστα και τις περισσότερες πιθανότητες υλοποίησης, κάνει λόγο για δύο κατηγορίες στο ποδόσφαιρο του νομού Μαγνησίας, με συγχώνευση ουσιαστικά της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και φέτος. Αυτό το σενάριο κάνει λόγο ουσιαστικά για 32 ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα (16+16) χωρίς υπάρχει κάποιος υποβιβασμός από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία φέτος.

Όλα εξαρτώνται βέβαια από το πόσες ομάδες θα κατέβουν στο πρωτάθλημα, καθώς αν φέτος υπήρχε μία αποχώρηση (αυτή του Ιάσονα Άλλης Μεριάς), του χρόνου είναι άγνωστο πόσο σωματεία θα είναι κυρίως σε οικονομική θέση να δηλώσουν συμμετοχή.

Όσον αφορά την πιθανότητα να πραγματοποιηθούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο πλέι οφ και πλέι άουτ ανόδου και υποβιβασμού αντίστοιχα, αυτή μοιάζει να είναι μικρή, αφού τα οικονομικά δεν θα είναι και τα καλύτερα δυνατά για τους περισσότερους συλλόγους. Οπότε ουσιαστικά η ΕΠΣΘ οδεύει σε πρωταθλήματα 30 αγωνιστικών, εκτός και αν οι ίδιοι οι σύλλογοι θεωρήσουν ότι κάτι τέτοιο δεν αρκεί.

Νέες εμφανίσεις…

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες του «Μagnesiaspors»  αναφέρουν ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα κάνει την εμφάνισή της και πάλι η ομάδα των Μικροθηβών, αφού έχουν γίνει κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, αν και είναι άγνωστο πόσο αυτές έχουν επηρεαστεί από την όλη κατάσταση που προέκυψε από την πανδημία. Παράλληλα αναφέρεται ότι γίνεται κίνηση και από ποδοσφαιρική ακαδημία της πόλης του Βόλου να κατεβάσει νέα ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα (προφανώς στη Β’ κατηγορία) ώστε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες. Ένα ακόμη σενάριο κάνει λόγο για συγχώνευση περιφερειακών ομάδων, με την ελπίδα ότι μπορεί να προκύψει ένα καλύτερο και πιο δυναμικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια επί χάρτου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα δεδομένα από πλευράς ΕΠΟ, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα ώστε να ληφθούν και οι κατάλληλες αποφάσεις από πλευράς τοπικής Ένωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.