Οκτώ χαμένες αγωνιστικές για τις ομάδες μπάσκετ!

Aφού δεν προβλέπεται σύντομα επιστροφή στο παρκέ

Αρχίζουν να μετρούν εβδομάδες αποχής και καραντίνας οι ομάδες μπάσκετ των εθνικών κατηγοριών, καθώς βλέπουν τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα και κανείς να μην γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει, αφού η Ομοσπονδία νίπτει τα χείρας της και πετάει το μπαλάκι στην Πολιτεία, η οποία με τη σειρά της φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη προφύλαξης και περιορισμών απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Με αυτά και με αυτά, οι ομάδες μπάσκετ έχουν χάσει ήδη δύο αγωνιστικές σεΒ’ και Γ’ Εθνική κατηγορία, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού και δεν έχουν πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της δεύτερης καραντίνας.

Τόσο η Νίκη Βόλου που συμμετέχει στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, όσο και οι ΓΣ Αλμυρού και Ολυμπιακός Βόλου που έχουν ενταχθεί στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, θα έπρεπε να έχουν παίξει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το πέμπτο τους παιχνίδι για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 που βρίσκεται σε αναγκαστική παύση. Αντιθέτως μόνο η Νίκη και ο ΓΣ Αλμυρού έχουν δώσει τρία παιχνίδια στους ομίλους τους, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δώσει δύο σε τρεις αγωνιστικές. Οι υπολογισμοί από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαροι. Εφόσον δεν αλλάξουν τα δεδομένα, στην καλύτερη των περιπτώσεων οι ομάδες θα επιστρέψουν στο παρκέ από το νέο έτος, το Σαββατοκύριακο 09-10 Ιανουαρίου 2021, όταν και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πρέπει να διεξαχθεί η 11η αγωνιστική! Με λίγα λόγια γίνεται κατανοητό ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχει χαθεί χρόνος για οκτώ συνολικά αγωνιστικές!

Εκτός προγράμματος;

Προλαβαίνουν να διεξαχθούν κανονικά τα πρωταθλήματα, ή ήδη έχουν εκτροχιαστεί ημερολογιακά; Από τη μία υποτίθεται ότι οι υποχρεώσεις της Νίκης Βόλου θα πρέπει να ολοκληρωθούν βάσει προγράμματος στις 25 Απριλίου του 2021, ενώ στις αρχές του ίδιου μήνα και συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου υποτίθεται ότι κλείνει η αγωνιστική χρονιά για ΓΣ Αλμυρού και Ολυμπιακό Βόλου. Όμως με τόση μεγάλη καθυστέρηση, τα προγράμματα απλά δεν βγαίνουν…

Η λύση για δύο αγωνιστικές σε μία εβδομάδα με παιχνίδια Τετάρτη-Σαββατοκύριακο θα μπορούσε να είναι μία λύση, με την έννοια όμως ότι δεν θα χαθούν περισσότερες αγωνιστικές λόγω καραντίνας, αλλά και χωρίς να υπάρχουν αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων; «Αυτό μόνο εφικτό δεν μοιάζει, καθώς η πανδημία έχει εξελιχθεί σε απρόβλεπτο παράγοντα και υπολογισμοί δεν μπορούν να γίνουν σε καμία περίπτωση. Κάθε σενάριο θα καταρρεύσει στην εφαρμογή του σαν χάρτινος πύργος» τόνιζε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση Βολιώτης παράγοντας του μπάσκετ. Από την άλλη και αυτό να γίνει, είναι ζητούμενο πόσο θ’ αντέξουν οι ομάδες…

Από εκεί και πέρα, και στο μπάσκετ τίθεται θέμα προπονήσεων. Οι παίκτες σίγουρα δεν μπορούν να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση χωρίς μία μίνι προετοιμασία, οπότε θα πρέπει να συνυπολογιστεί και αυτό το χρονικό διάστημα. Κοινώς, οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν και δεν αποκλείεται για να τελειώσουν οι υποχρεώσεις όλων των ομάδωννα χρειαστούν ημερομηνίες ακόμη και εντός Ιουνίου…

Στην αναμονή και η ΕΣΚΑΘ

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια δεν είναι αν θα συνεχιστούν τα εθνικά πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, αλλά τι θα γίνει με τα ερασιτεχνικά, καθώς ήδη κάποια σενάρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους που δεν αποκλείουν την πλήρη και οριστική διακοπή(!), κάτι που μεταφράζεται σε ανανέωση του ραντεβού των ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2021-22!

Στην Α1 ΕΣΚΑΘ έχουν παιχτεί 5 αγωνιστικές, και μέχρι την είσοδο του νέου έτους και βάσει προγράμματος χάνονται άλλες τόσες. Από την άλλη το πρωτάθλημα υποτίθεται ότι ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου. Αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση, αυτή ημερομηνία πλέον αποτελεί μέρος σεναρίου.

Εξάλλου στην αρμοδιότητα της ΕΣΚΑΘ είναι και το θεσσαλικό κύπελλο, με όλα τα ενδεχόμενα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση να είναι ανοιχτά, ενώ καλό ερώτημα είναι και το τι θα γίνει με το γυναικείο πρωτάθλημα, που δεν πρόλαβε καν ν’ αρχίσει, αλλά και με τα παιδικά-εφηβικά-κορασίδων που έχουν τη δική τους σημασία για τα παιδιά, ίσως και μεγαλύτερη από τις διοργανώσεις Ανδρών-Γυναικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.