Όλοι οι Βολιώτες κωπηλάτες πήραν μετάλλια στο Βαλκανικό

Από την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο τετραπλό σκιφ Νεανίδων στις Ι. Μπιτζιλαίου-Α. Μακρυγιάννη-Ε. Λαμπριανίδου-Κ. Μπρουσοβάνα
Γίνεται στη Βουλγαρία και αφορά τις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων

Και οι τέσσερις αθλητές-τριες του ΟΕΑ-ΝΑΒ και οι τρεις του ΝΟΒ-Α κατέκτησαν μετάλλια σήμερα Σάββατο την πρώτη μέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος κωπηλασίας, που γίνεται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και αφορά στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων.

Η Νόνη του ΝΟΒ-Α, μετά την 2η θέση στο Παγκόσμιο, κατέκτησε το χρυσό στο σκιφ κορασίδων, ενώ το χρυσό πήραν και οι Μπιτζιλαίου του ΟΕΑ-ΝΑΒ και Μπρουσοβάνα του ΝΟΒΑ στο Τετραπλό σκιφ Νεανίδων.

Δεύτερος ήταν με το πλήρωμά του στην τετράκωπο άνευ εφήβων ο Μαραγκός του ΝΟΒ-Α, όπως και στην τετράκωπο άνευ νεανίδων δεύτερες ήταν οι Γιάννου και Καλανδαρίδου του ΟΕΑ-ΝΑΒ.

Το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος φόρεσε ο Δ. Ζωγράφος του ΟΕΑ-ΝΑΒ στο διπλό σκιφ εφήβων.

Η Ελλάδα μετέχει με πλήρη ομάδα, που αποτελείται από 37 αθλητές κι αθλήτριες από σωματεία όλης της χώρας με σκοπό και πάλι, όπως τα προηγούμενα χρόνια, να κατακτήσει μια από τις πρώτες θέσεις στο τέλος των αγώνων.

Εκτός της Ελλάδας λαμβάνουν μέρος η διοργανώτρια Βουλγαρία καθώς και οι Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, ΦΥΡΟΜ, ενώ εκτός συναγωνισμού λαμβάνει μέρος και η Ουκρανία.

Πιο αναλυτικά τα μετάλλια που κατέκτησαν σήμερα Σάββατο τα ελληνικά πληρώματα (με μαύρα γράμματα οι Βολιώτες κωπηλάτες):

ΧΡΥΣΑ:

Σκιφ Κορασίδων: Ι. Νόνη

Διπλό σκιφ Παίδων: Ζ. Μπουκουβάλας-Δ. Στασινός

Τετραπλό σκιφ Νεανίδων: Ι. Μπιτζιλαίου-Α. Μακρυγιάννη-Ε. Λαμπριανίδου-Κ. Μπρουσοβάνα

ΑΣΗΜΕΝΙΑ:

Σκιφ Παίδων: Α. Κουδούνας

Δίκωπος άνευ Εφήβων: Δ. Ρουκας-Π. Υψηλάντης

Τετράκωπος άνευ Εφήβων: Κ. Ουρούτσι- Γ. Μαραγκός-Α. Οικονόμου-Θ. Λαπικοφ

Τετράκωπος άνευ Νεανίδων: Α. ΓιάννουΑ. Καλανδαρίδου-Α. Μήτση- Α. Μάκου

Οκτάκωπος Παίδων: Α. Μαστακας-Ε. Μπλέτσας-Γ. Τσίτσιος-Α. Μουτσάτσος-Σ. Συμεωνίδης-Λ. Τζουμέτσης-Γ. Μακρυγιάννης-Ι. Πεκόπουλος-Ι. Κιτσάκος.

ΧΑΛΚΙΝΑ:

Διπλό σκιφ Εφήβων: Δ. Ζωγράφος-Σ. Καράκογλου

4ηΘΕΣΗ

Διπλό σκιφ Κορασίδων: Α. Δίτσιου-Ε. Λαμπριανίδου

5η ΘΕΣΗ:

Σκιφ Εφήβων: Η. Κουδούνας

Οι Βαλκανικοί αγώνες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Κυριακή 26/9 με την συμμετοχή ακόμα εννέα ελληνικών πληρωμάτων.

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στη Φιλιππούπολη είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Κώστας Δίτσιος, ενώ παραβρίσκεται και το μέλος της ΕΚΟΦΝΣ και μέλος της Επιτροπής Βαλκανικών αγώνων Κώστας Παπαγιάννης. Τους αθλητές συνοδεύουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Κοντομανώλης, Σπύρος Γάτος, Συμεών Σάμιος και Βασίλης Χασιώτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.