Ολυμπιακός Β.-ΑΕΛ 0-1, αλλά δε φάνηκε η διαφορά των δύο κατηγοριών

Ο Γρομητσάρης μαρκάρεται από τον Λώττα

Η διαφορά δύο κατηγοριών δε φάνηκε σε καμία περίπτωση στο φιλικό ματς μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό, το οποίο η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε με 0-1 χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντέλετιτς, που κέρδισε ο ίδιος στο 43’ από τον Λεάντρο Πίντο.

Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό Βόλου να βάζει δύσκολα στην ΑΕΛ, αφού οι γηπεδούχοι πίεζαν πολύ ψηλά σε πολλές περιπτώσεις, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα αρκετές φορές, ενώ στην επανάληψη χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες από τους ερυθρόλευκους για την ισοφάριση. Σημασία έχει ότι οι γηπεδούχοι ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, κοίταξαν στα μάτια τη μεγάλη αντίπαλό τους και πήραν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου τους.

Πριν την έναρξη του ματς τιμήθηκαν η σύζυγος και η κόρη του Θανάση Βήττα από τους Θωμά Μακρή και Στάθη Ρόκα, με το φιλικό να είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου άσου του Ολυμπιακού Β.

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Κούγια, έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από τους οργανωμένους του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά παρακολούθησε στη συνέχεια το παιχνίδι χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Σκοπελίτη να είναι δίπλα στον Ρόκα σε ρόλο αμυντικών χαφ, ενώ μπροστά τους ο Λώττας ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού. Από τις πτέρυγες μεσοεπιθετικά βοηθούσαν τον φορ Σαχινίδη οι Σερτζίνιο και Ζγκούρι, ενώ στα μετόπισθεν ο τερματοφύλακας Γιακουμής είχε μπροστά τους την τετράδα των Σάββα, Λεάντρο Πίντο, Οικονομόπουλου και Μπουτζίκου με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με 3-5-2 (Κρίστινσον στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα τους Γρομητσάρη, Γκοΐκοβιτς και Χούμπτσεφ, πλάγιους μπακ χαφ τους Καρανίκα και Ντέλετιτς, αμυντικά χαφ τους Μιλοσάβλιεβιτς και Μπάλλα, δεκάρι τον Λεοζίνιο και επιθετικό δίδυμο τους Μόρσι και Κούνιτς), αλλά από το 25’ και μετά άλλαξε το σύστημά της σε 4-5-1 (Καρανίκας, Γρομητσάρης, Γκοΐκοβιτς μια Χούμπτσεβ στην άμυνα από τα αριστερά στα δεξιά, τους Μιλοσάβλιεβιτς και Μπάλλα ανασταλτικούς μέσους, τον Κούνιτς φορ και πίσω του σε μία ευθεία τους Λεοζίνιο στον άξονα, Ντέλετιτς στα δεξιά και Μόρσι αριστερά).

Στο δεύτερο μέρος ο Αντωνίου επανέφερε το 3-5-2, με τους Γκόλια, Γρομητσάρη και Γκοΐκοβιτς στην άμυνα, τους Καρανίκα και Ντέλετιτς να παίζουν όλη την πλευρά, τον Μπάλλα να είναι αμυντικός μέσος και εσωτερικοί επιθετικοί χαφ μπροστά του οι Πίτι και Λεοζίνιο, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Μόρσι και Φρίουι.

Το πρώτο μέρος

Στο 2’ ο Σερτζίνιο από τα αριστερά έβγαλε στο πρώτο δοκάρι για τον Ζγκούρι, που είχε κάνει από την απέναντι πλευρά κίνηση φορ, αλλά ίσα που ακούμπησε την μπάλα στα πλάγια της μεγάλης περιοχής και επενέβη ο Κρίστινσον. Στο 6’ ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έδωσε την εντύπωση ότι θα μπλοκάρει την μπάλα στο μακρινό σουτ του Οικονομόπουλου, αλλά του έφυγε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 27’ λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι το αριστερό σουτ του Ντέλετιτς, που συνέκλινε από τα δεξιά στον άξονα στην πρώτη αξιόλογη φάση για την ΑΕΛ.

Στο 34’ ακολούθησε η δυνατή σέτρα-σουτ του Ζγκούρι από πολύ πλάγια δεξιά, που απέκρουσε με δυσκολία ο αντίπαλος πορτιέρε, ενώ στο 40’ το σουτ του Σαχινίδη μέσα από την περιοχή πήγε σε σώματα αμυνομένων. Τελικά στο 43’ είχαμε το γκολ, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Ο Ντέλετιτς μπήκε από τα δεξιά, έκανε την ντρίμπλα στον Λεάντρο Πίντο, που είδε τον αντίπαλό του να ξεφεύγει και τον έσπρωξε από πίσω. Ο Σαρρής είδε πέναλτι και ο παθών το εκτέλεσε εύστοχα στέλνοντας τον Γιακουμή από την αριστερή γωνία και την μπάλα σε αντίθετη κατεύθυνση για το 0-1.

Τέλος, στο 45’ ο Σάββας έκανε φοβερή προσπάθεια από τα δεξιά και πέρασε σα σταματημένο τον Χούμπτσεφ, έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Σαχινίδη, αλλά την τελική προσπάθεια του τελευταίου μπλόκαρε εύκολα ο Κρίνστινσον.

Σίγουρα, στο πρώτο μέρος πέρα από το γκολ που δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι, ανησύχησε και ο νέος τραυματισμός του Οικονομόπουλου, που ένιωσε ένα σφίξιμο στο πόδι στο μισάωρο, συνέχισε για λίγο και μετά αντικαταστάθηκε. Ασφαλώς, για τον τραυματισμό ευθύνεται ο υπερβάλλων ζήλος του παίκτη, που έφυγε από τον χώρο ευθύνης του και πήγε με σπριντ κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ προς την περιοχή της ΑΕΛ να κυνηγήσει μία χαμένη μπαλιά κι αυτό του επισήμανε και ο Περικλής Αμανατίδης.

Το δεύτερο μέρος

Στο 49’ μετά από αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σαχνίδης σούταρε πάνω σε σώματα, ενώ στο 51’ ο Ντέλετιτς ξεπέρασε με μαγικό τρόπο σχεδόν πάνω στη γραμμή του άουτ τον Σάββα και έβγαλε συρτά από τα αριστερά της περιοχής για τον Λεοζίνιο. Ο τελευταίος έκανε με τη μία το δεξί πλασέ, αλλά ο Γιακουμής μπλόκαρε σε μία πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ.

Στο 65’ ο υπό δοκιμή Ταμπά βρέθηκε σε θέση βολής έξω από τη μικρή περιοχή σε τροφοδότηση του Σερτζίνιο, αλλά αμυντικός της ΑΕΛ του έβαλε την κόντρα την κρίσιμη στιγμή, ενώ στο 76’ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού Β. στο ματς. Ο Σάββας από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, με την μπάλα, εφόσον ο Κρίστινσον δεν μπόρεσε να διώξει, να φτάνει από την άλλη πλευρά και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπουτζίκος σέντραρε και ο Σκοπελίτης στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας πήρε την κεφαλιά, που έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 87’ ο Ναζίμ (δευτερόλεπτα πριν του έβαλε το τάκλιν αντίπαλος και παραχώρησε κόρνερ, λίγο πριν σουτάρει από θέση βολής, με συνέπεια η μπάλα να βγει κόρνερ) πήρε την κεφαλιά μέσα από έναν όμιλο παικτών και ο Κρίστινσον εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά. Σε νέο γέμισμα έγινε νέα κεφαλιά από τον Λεάντρο Πίντο, ο Φλίγκος πήγε να βάλει την προβολή στη μικρή περιοχή, αλλά δεν πρόλαβε.

Στο 89’ ο Νόνης δεν έπιασε, όπως ήθελε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, μετά από φάουλ από τα αριστερά, με την μπάλα να πηγαίνει, χωρίς να κινδυνεύσει η εστία της ΑΕΛ, στην εξωτερική πλευρά διχτύων, ενώ στο 90’ο  Ζγκούρι μπορούσε να πασάρει μέσα από την περιοχή σε Ταμπά ή Φλίγκο, ωστόσο κλείστηκε και μαρκαρίστηκε από τον Γκόλια. Ο παίκτης των γηπεδούχων ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Σαρρής πήρε τη σωστή μάλλον απόφαση να μη δώσει τίποτα.

Να σημειωθεί ότι σύρραξη που κράτησε για λίγο έγινε προς το τέλος του ματς, όταν ο Γκόλιας, περνώντας κοντά από τον πάγκο του Ολυμπιακού Β. κάτι είπε και προκλήθηκε μεγάλη ένταση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο Πίντο, Οικονομόπουλος (37’ λ. τρ. Νόνης), Ρόκας (59’ Ναζίμ), Σκοπελίτης (85’ Παπαϊωάννου), Ζγκούρι, Σερτζίνιο (77’ Κόλα), Λώττας (59’ Ταμπά), Σαχινίδης (70’ Φλίγκος)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεβ (46’ Γκόλιας), Μιλοσάβλιεβιτς (46’ Πίτι), Μπάλλας, Καρανίκας, Μορσί, Κούνιτς (46’ Φριουί), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Σαΐτι και Νούνιτς

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.