Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ: Ικανοποιημένος ο Γκουτσίδης, θετικά στοιχεία είδε ο Βούζας

Μπορούσαν την ισοπαλία οι «ερυθρόλευκοι» σύμφωνα με τον Χρήστο Κουντουριώτη

Ικανοποιημένος από τη νίκη εμφανίστηκε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου ο προπονητής της ΑΕΛ, Παναγιώτης Γκουτσίδης, ενώ ο ομόλογός του στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», Βασίλης Βούζας τόνισε ότι η ομάδα του έδειξε θετικά στοιχεία. Από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, ο Χρήστος Κουντουριώτης υποστήριξρ ότι η ήττα αδικεί την εμφάνιση της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Παναγιώτης Γκουτσίδης (προπονητής ΑΕΛ)

«Ένα θετικό αποτέλεσμα και συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια πλέον θα είναι πολύ δύσκολα, όπως ήταν και το σημερινό. Αυτό έχει δείξει και η χθεσινή ημέρα, ότι πλέον δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες ομάδες. Κάθε ομάδα αγωνίζεται για ξεχωριστό στόχο. Πραγματικά από εδώ και πέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς πραγματικά θέλαμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες γιατί είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη και το κάναμε αυτό. Δεν ήμασταν τόσο καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε με κάποιες αλλαγές την ομάδα. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο τα καταφέραμε. Βάλαμε το δεύτερο γκολ και από εκεί και πέρα έδειξε ότι είχε την ψυχική ηρεμία ώστε να κρατήσει το αποτέλεσμα χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα για τον αντίπαλο.

Για το πόσο προβληματίζουν τα συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή: «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλες τις ομάδες και ειδικά για ομάδες που δεν έχουν μεγάλο ρόστερ. Πολλές φορές θα δείτε ομάδες μία Κυριακή να είναι πολύ καλές και το επόμενη της Τετάρτης να βλέπετε άλλο πρόσωπο. Δυστυχώς, θέλει καλή διαχείριση, θέλει ρίσκο στη διαχείριση των παικτών για να μπορέσουν οι ομάδες να βγάλουν αυτόν τον Γολγοθά.

Για το αν έχει ξεκαθαρίσει η κορυφή και ποιες ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους για την πρωτιά: «Ακόμη είναι νωρίς. Πρέπει να τελειώσει ο πρώτος γύρος να δούμε τι θα μαζέψει η κάθε ομάδα και από εκεί και πέρα έχει έναν ολόκληρο γύρο που μπορούν να γίνουν τα πάντα. Πάντως μέχρι τώρα δείχνουν ότι οι ομάδες αυτές που είναι μπροστά αυτές θα διεκδικήσουν.

Βασίλης Βούζας (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου)

«Προσπαθήσαμε αρκετά σήμερα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι κρίθηκε με δύο λάθη που δεν αρμόζουν στην ποιότητα και στο επίπεδο της ομάδας. Απέναντί μας είχαμε μία έμπειρη και πολύ δυνατή ομάδα, από τις πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε στο επόμενο παιχνίδι περισσότερο ανταγωνιστικοί. Είχαμε μία μεγάλη αποχή έχοντας να παίξουμε από τις 29 Δεκεμβρίου. Είχαμε παίκτες με κορωνοϊό, και που ενσωματώνονται κάθε μέρα και σίγουρα δεν έχουν προσαρμοστεί. Ωστόσο είδαμε κάποια θετικά στοιχεία στην ομάδα και απομένει να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας, να βελτιωθούμε σε κάποια σημεία και να πέτυχουμε νίκες για ν’ αλλάξει και η ψυχολογία της ομάδας. Δυστυχώς τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε σε θέματα τακτικής. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα έχει το απαραίτητο υλικό και το μέταλλο για να βγει από τη δύσκολη θέση. Είναι αρκετά τα παιχνίδια και χρειάζεται προσπάθεια».

Για την καλή εικόνα μετά το 1-0 και την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού: «Το 2-1 επηρέασε πολύ την ψυχολογία, και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε από εκεί και μετά. Συν του ότι δεν είχαμε και τις κατάλληλες λύσεις για να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα. Ξαναλέω ότι είμαστε ευχαριστημένοι και είδαμε θετικά στοιχεία. Απομένει να δουλέψουμε πιο πολύ. Θα έρθουν κι άλλοι παίκτες και θα παρουσιαστεί η ομάδα βελτιωμένη».

Για τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου: «Πάντα τα ντέρμπι είναι όμορφα παιχνίδια. Έχουν μια ξεχωριστή ταυτότητα. Ευελπιστώ να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ν’ απολαύσει ο κόσμος ωραίο θέαμα, και ο καλύτερος ας κερδίσει».

Χρήστος Κουντουριώτης (ποδοσφαιριστής Ολυμπιακού Βόλου)

«Κάναμε καλή εμφάνιση αν αναλογιστούμε ότι είχαμε να παίξουμε έναν μήνα. Τα δώσαμε όλα. Δεχθήκαμε δύο γκολ για μένα αστεία, από δικά μας λάθη για μία ακόμη φορά, και κρίμα γιατί κάναμε καλή προσπάθεια ως ομάδα».

Για το αν η κούραση οφείλεται στην έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και στην ταλαιπωρία από τον κορωνοϊό: «Σίγουρα αυτό επηρεάζει όλους τους παίκτες απ’ όλες τις ομάδες, αλλά πιστεύω σιγά-σιγά θα βρούμε ρυθμό. Ήδη δουλεύουμε με τον καινούργιο προπονητή. Θέλουμε λίγο χρόνο να «δέσουμε» ξανά, να εφαρμόσουμε αυτά που μας κάνει στην προπόνηση. Θεωρώ ότι θα έχουμε καλή πορεία στη συνέχεια».

Για τη χαμηλή βαθμολογική θέση: «Σίγουρα πρέπει να πάρουμε πολλές νίκες και ν’ αρχίσουμε να κερδίζουμε παιχνίδια, όντας τώρα χαμηλά. Για μένα ήταν άδικο το αποτέλεσμα αυτό. Πιέσαμε, δώσαμε όλοι το 100%. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε ευκαιρίες αλλά στο πρώτο ήμασταν επιθετικοί. Εμένα με απογοητεύει πολύ το σημερινό αποτέλεσμα. Δεν είχε κάτι παραπάνω η Λάρισα από εμάς. Κρίμα να χάσουμε αυτό το παιχνίδι Μπορούσαμε να πάρουμε έστω την ισοπαλία. Σίγουρα θ’ αναλογιστούμε τις ευθύνες μας γιατί όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάσταση της ομάδας και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε η ομάδα να βγει από αυτήν τη δύσκολη θέση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου: «Πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε και για ψυχολογικούς λόγους και για βαθμολογικό σκοπό. Αυτό το ματς είναι το πιο κρίσιμο της χρονιάς γιατί με μία νίκη απέναντι στη Νίκη και βαθμολογικά θ’ ανεβούμε και θα πάρουμε ψυχολογία και όλα θα είναι καλύτερα στη συνέχεια. Πιστεύω ότι όλοι θα δώσουμε τα πάντα την Τετάρτη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.