Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη: Οι δηλώσεις των προπονητών

Ικανοποιημένος ο Γιώργος Βλιώρας-Αναζητά λύσεις στα λάθη ο Ανδρέας Μαύρος

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, μετά την επικράτηση της ομάδας του επί της Νίκης, ενώ στην «κυανόλευκη» πλευρά, αναζητούνται οι τρόποι για να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν.

Χαρακτηριστικά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου ανέφερε: «Ήταν πραγματικά ένα ντέρμπι, βγαλμένο από τα παλιά. Μία καταπληκτική ατμόσφαιρα. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας που νομίζω ότι με κόσμιο τρόπο βοήθησαν την ομάδα μας πάρα πολύ, ειδικά στα δύσκολα σημεία που υπήρχε κόπωση εξαιτίας των γνωστών απουσιών που έχουμε. Παίζουμε με πιο μικρό ρόστερ, οπότε υπήρχε ένα θέμα για εμάς στο δεύτερο ημίχρονο. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος. Κερδίσαμε πάρα πολύ δίκαια. Ήμαστε από την αρχή κυρίαρχη στο παιχνίδι. Δεν απειληθήκαμε ουσιαστικά καμία στιγμή. Να ευχηθώ στη Νίκη να εκπληρώσει τους στόχους της, όποιοι κι αν είναι αυτοί που έχει θέσει. Για εμάς συνεχίζεται ο αγώνας. Έχουμε εδώ ένα παιχνίδι με τα Γρεβενά που πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε για να έχει αξία η νίκη μας σήμερα και για να βρισκόμαστε όσο πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η παραμονή.

»Είχαμε πει ότι αν καταφέρουμε και μείνουμε στα δικά μας στάνταρ αμυντικά, θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ξέφυγε λίγο το σκορ, στο δεύτερο όμως η άμυνα ζώνης ήταν καθοριστική και δεν είχε αντίδραση η Νίκη εκεί. Εμείς βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και θεωρώ ότι πάρα πολύ δίκαια κερδίσαμε το ματς».

Από τη Νίκη Βόλου ο Ανδρέας Μαύρος σημείωσε: «Είχαμε επιστήσει την προσοχή σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ότι ο Ολυμπιακός Βόλου βασίζεται στο περιφερειακό σουτ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπούμε συγκεντρωμένοι καθόλου στο παιχνίδι και δεχθήκαμε κάποια ξεμαρκάριστα και εύκολα σουτ με αποτέλεσμα να ανέβει η ψυχολογία των αντιπάλων και να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο δέκα τρίποντα. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα σουτ αλλά είχαμε κάποια θέματα στα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων και στην άμυνα στα πόδια με αποτέλεσμα να είναι μπροστά στο σκορ συνέχεια. Στην άμυνα ζώνης για ακόμη μία φορά δεν είχαμε καλή λειτουργία και υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Ζητούσαμε να πάει η μπάλα κοντά στο καλάθι αλλά κάναμε κάποια βιαστικά και άστοχα σουτ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται νευρικότητα στην ομάδα και να συνεχίζεται μία κακή εικόνα εναντίον της ζώνης. Θα μιλήσουμε για να διορθώσουμε τα λάθη που έχουν γίνει και να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι στη Λαμία. Σίγουρα δεν είχαμε καθαρό μυαλό αλλά δεν θεωρώ ότι η ατμόσφαιρα αυτή είναι ικανή να μας επηρεάσει. Εμείς κοιτάμε τον τρόπο που παίζουμε και τα λάθη στο αγωνιστικό κομμάτι. Τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στη λογική ότι όταν παίζουνε υπάρχουν οι έδρες και οι φίλαθλοι και πρέπει να παίζουνε σε όλες τις συνθήκες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.