Oλυμπιακός Βόλου: Πιερικός και μετά νέα χρονιά

Ένα παιχνίδι έμεινε για να ολοκληρώσει τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός Βόλου, αντιμετωπίζοντας την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιουνίου τον Πιερικό στην έδρα του, για να επικεντρωθεί από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον στα διοικητικά και οικονομικά θέματα, που ήδη απασχολούν τους διοικούντες.

Μπορεί ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος σε ανάρτησή του στα social media με φωτογραφία της ομάδας μετά τη νίκη επί της Καβάλας να έκανε λόγο για την… τελευταία απαθανάτισή του με τους «ερυθρόλευκους», αλλά από τη μία απομένει το παιχνίδι της Κυριακής και από την άλλη η ολοκλήρωση των διοικητικών ζυμώσεων. Ακόμη δεν έχουν προκύψει ξεκάθαρα και οριστικά δεδομένα για το τι μέλλει γενέσθαι με τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι θ’ αποχωρήσει μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Επισήμως ενδιαφερόμενος για ανάληψη καθηκόντων δεν έχει κάνει την εμφάνισή του, ο Ερασιτέχνης περιμένει περισσότερα στοιχεία για το πώς μπορεί να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών, εφόσον ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος επιμείνει και δεν αλλάξει την απόφασή του, και από εκεί και πέρα όλοι καλούνται να προετοιμάσουν την ομάδα σε όλα τα επίπεδα για να είναι έτοιμη για τη νέα αγωνιστική περίοδο και την κατηγορία της Super League 2.

Η νυν διοίκηση και μόνο που προχωρά τη διαδικασία των Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου δείχνει πάντως ότι θέλει να τα έχει προετοιμάσει όλα προκειμένου η ομάδα να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το μετοχικό κεφάλαιο των 350 χιλιάδων ευρώ και η εγγυητική επιστολή άλλων 150 χιλιάδων ευρώ θα πρέπει μέχρι τις 23 Ιουλίου (ειδικά για φέτος) να είναι έτοιμα, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να μπορεί να πάρει μέρος κανονικά στη Super League 2. Συνεχώς πάντως οι διοικούντες της ΠΑΕ, σημειώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα σ’ αυτό το κομμάτι, και από εκεί και πέρα μπορεί να γίνει και αγωνιστικός σχεδιασμός για κάθε ενδεχόμενο.

Το ελάχιστο βαθμολογικό κίνητρο

Όσον αφορά την αναμέτρηση με τον Πιερικό την ερχόμενη Κυριακή στη Νεάπολη, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το ελάχιστο βαθμολογικό κίνητρο για να διεκδικήσει τη νίκη, από τη στιγμή που οριστικοποιείται η αναδιάρθρωση.

Αν πάρει τους τρεις βαθμούς, απλά θα καταλήξει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αν πάλι την ίδια στιγμή ο Πανσερραϊκός ηττηθεί στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην τρίτη θέση, με τους Σερραίους ωστόσο να έχουν το πλεονέκτημα λόγω τερμάτων. Αφού μοιράζονται τις νίκες με το ίδιο σκορ (1-0), ο Πανσερραϊκός έχει 19-9 τέρματα συνολικά στο πρωτάθλημα, και ο Ολυμπιακός Βόλου 20-18…

Πάντως, μοιάζει αναμενόμενο ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας να μοιράσει πάλι τον χρόνο συμμετοχής, χωρίς να έχει στη διάθεσή του πλέον τον Παναγιώτη Τσαγκαλίδη, που επέστρεψε στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπως και τους τραυματίες Γραικό και Παπακώστα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.